Followers

Wednesday, January 14, 2009

settle,

hari nie aku dah settle kan semua benda yg perlu di settle kan,aku dah ada semua benda yg aku harus ada :) i/c ada,lesen ada,atm card ada hehehe td cam malas lah nak pergi,sbb lupa nak mentak ummi duit,tp mcm dlm pale otak "aku nak buat harinie jgkkkk..." aku try tanya adik aku ali dea ada duit tak,yay nasib baik ada.dea bagi aku rm50.00,siap siap mandi sume pinjam motor makcik aku...mula mula aku gerak cimb dulu nak buat atm card,nasib baik sekejap jer xramai org pown,dlm 15 minit dah settle dah isi borang,amek no,tggu giliran xsampai 5 minit dah siap...



dah siap card atm aku gerak jpj plak nak buat lesen baru,sampai sampai tanya kat akak kaunter 1 tue kalau lesen hilang nak buat baru mcm mana kaunter mana,akak tue ckp tekan A amek no,lepas tue tggu giliran...lepas giliran no aku pergi kat kaunter 8,pakcik tue ckp kene isi borang,gambar sekeping dgn photostat i/c...haih kene photostat i/c lah plak,seb bek dlm tue ada tempat photostat,senang keje aku...dah photostat i/c isi borang aku amek lg 1 no,tggu dlm 5 minit dah dpt pergi kat kaunter 5 :) bagi bagi borang sume,tetibe makcik tue tanya aku "mcm mana boleh hilang blablabla,kenal makcik tak?",aku mcm blur blur...sape eyh makcik nie?aku tanya balik..."erm sape eyh??" makcik tue jwb "pakcik jamak kenal?alaaaaa yg rumah sebelah sk parit gtg tue,yg jual tauhu tue..." ohhhhh baru lah aku taw,rupanya nie isteri pakcik tue,aku pown buat buat lah mcm kenal :) tp aku taw lah rumah makcik tue katne...dlm 8 minit dah siap sume dah dpt lesen baru!kene charge rm80.00 alamak duit tak cukuppp,pinjam kwn dulu
lepas siap lesen aku singgah pejabat pos plak nak bayar bil telefon,no aku dah kene block ok sbb xbyr bil adoi ai...seb bek xramai org kjp jer lah dah settle

nie lah semua benda yg aku dah dpt balik tue :) atm card,i/c dgn lesen kereta and motor