Followers

Tuesday, June 30, 2009

hari ini saya basuh baju esok saya basuh...,

hari nie pergi kelas macam biasa,aku pagi pagi dah bangun doe.yelah malam tadi kan tidur awal sebab tak larat sangat,lepas tue bangun awal sebab rumah nie tak ada air,budak yang duduk rumah 5-5 sebelum nie tak settle kan lagi,so kitorang yang jadi mangsa grrr,terpaksa lah pergi mencuri air dekat tempat ...... *cencored* hahaha tue yang aku bangun awal tue nanti berebut rebut plak,kelas pukul 10 huhuhu.

lepas tue kan kan kan malam tue aku mimpi doe,aku mimpi topek dating dengan SYARIFAH AMANI dekat KUBUR gosh tak seram langsung ok,macam kelakar pon ada entah lah,macam mana lah topek dating dengan syarifah amani boleh masuk dalam mimpi aku,bukan ker sepatutnya topek yang mimpi benda tue?sumpah aku pelik...dalam pukul 1 pagi aku terjaga masa tue topek tak tidur lagi,dia tengah buat apa entah dengan laptop aku,aku cite kat dia...lol

tadi ada kelas management,gosh sumpah kelas tue tak best.entah lah mungkin kelas tue sangat lah tak selesa dan dan dan sem nie macam tak ada buku jer dyeorang bagi,macam kalau sem lepas ada lah jugak buku kan,sem nie dia just bagi kertas jer...abis tue yang bayar beribu ribu tue untuk apa?pelik pelik...tak apa lah kan KLMU KAN YANG TERUNGGUL :)

haih aku rasa demam aku tak ok lagi nie,tapi nasib baik lah aku POWER still boleh maintain macam orang sihat hehehe,ssin kan SSINPET kan sabariah@noi???wkwkwkwkwk.

sekarang nie aku online guna berukband min hihihi and and and nak cakap sikit berukband sangat lah tak best lembap nak mampus!aku nak nengok YOUTUBE pon slow macam keldai,siput pon laju lagi...nak cepat cepat settle kan wimax nie...lepas tue nak bukak acc baru,nak pakai sorang,tak ada nak kusut kusut kepala kongsi dengan orang lain,kepada yang belum settle duit wimax tue cepat cepat lah settle kan hutang anda yeee :) terima kasih pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan oleh ssin.

daa.

nenonenoneno,

rumah 5-5 diserang virus.kebanyakkan ahli rumah yang tinggal di dalam 5-5 alpha villa mengalami selesema,batuk batuk,sakit tekak,demam dll.

gosh semalam badan aku tak larat gila,lepas sampai kl tue naik train apa sume nak sampai wangsa maju lah kan.dah sampai rumah aku rasa ok lagi still boleh huhahuha kot,balik jer dari pasar malam aku macam tak larat gila,aku baring,tutup badan terus OFF best gila.

pagi nie pon still rasa pusing lagi,yang pelik nye bila kat melaka tak rasa macam nie sangat just sakit tekak jer,yang menjadi misteri sekarang.siapakah pembawa virus ....... di rumah 5-5 alpha villa?

jangan risau virus ini mungkin tak ada kene mengene dengan H1N1 hahaha harap harap nye lah.

Sunday, June 28, 2009

haish,

haih orang lain ayat panjang berjela bagi kat kau,aku?entah lah doe.tak ada ayat aku nak bagi.bye bye cucu budree utomo jaga diri kau kat sana baik baik.tamat dah ker drama nie?huhuhu.

pfft,kenapa kau off hp awal sangat!kan aku dah cakap nanti aku call kau balik,aku tengah drive lah tadi,grrr i HATE you!

artis pengsan depan masjid,

mesti korang terkejut dengan tajuk tue kan...

tajuk di atas tiada kene mengena dengan yang hidup atau pun yang sudah meninggal dunia gagaga

yelah yelah aku update lah sikit blog nie.sekarang nie aku dah start sem baru,sem 4.sem nie aku ambil 3 subjek account,management dgn computer,class paling bosan class management lah,duh tak selesa gila belajar dalam class tue dah lah sempit kata "KLMU YANG TERUNGGUL" ntah celah mana terunggul pon aku tak tahu lah,grrr.class account dengan computer ok lah.

and and and hari apa eyh lupa dah aku,aku dah pindah wangsa maju,alpha villa.so sape sape yang duduk dekat dekat sana nak ajak lepak jom lah.hehehe.dekat alpha villa aku duduk sebilik dengan topek,amy dgn lan.walaupun bilik tue sempit kitorang sumbat kan juga diri masing masing dalam bilik tue,huhuhu macam tak percaya kitorang akan bersempit dalam bilik tue untuk lagi 2 tahun.nanti lah aku snap gambar bilik tue huhuhu.

?,


mood dah terbang entah kemana,dah tak ada mood nak meng-update blog nie :(

pamit,


-_-

Wednesday, June 24, 2009

Sunday, June 21, 2009

grrr,

1.Kekasih saya adalah :
saya masih belum mempunyai kekasih yang berhak memiliki hati ini.woah gitu hikhikhik

2. Saya sedang mendengar :
lagu kat blog ijam@toek nie lagu apa eyh?ajari aku?

3. Mungkin saya patut ;
memulakan kehidupan yang bermakna (aku tak tahu macam mana nak tulis ayat yang sesuai untuk mengambarkan apa yang aku patut...)

4. Saya baru sudah :
pergi sekolah agama syarifah rodziah menghantar makanan dan wang kepada ummu aiman rahimin dan mashitah rahimin

5. Beza rakan, sahabat, kawan :
banyak sangat perbezaan salah satu nya ejaan,dll pergi google for more information woah

6. Saya tidak faham :
soalan awak

7. Saya perlu mencari:
apa?

8. Ayat terakhir yang dikatakan kepada saya :
eiii! (k.chik dengan wani cakap)

9. Makna kehidupan :
click sini untuk makna kehidupan


11. Saya paling suka :
melayari internet,berborak di telefon,gelak ketawa dengan rakan yang sekepala,tidur,dll

12. Saya akan cuba :
menjadi seorang anak yang menghormati kedua ibu bapa gitu lah kan choy!

13. Mengapa rakyat Malaysia suka menggunakan LAH di akhir ayat mereka :
idk,pergi tanya karam singh walia

14. Telefon bimbit saya :
saya tidak mempunyai telefon bimbit :( saya hanya meminjam dari adik adik saya,ada siapa siapa yang ingin membelikan saya telefon bimbit pastikan ianya mempunyai 3g,camera melebihi 1.3 megapixel,slide,sony ericsson,berwarna hitam,nipis,dan ringan :) dan boleh melayari internet

15. Katil saya :
katil saya apa?

16. Soalan yang bagi saya tidak perlu ditanya :
erm,dont ask me stupid question,thank you :)

17. Teknologi adalah :
teknologi erm teknologi erm

18. Bagaimana saya boleh memasak masakan yang saya paling pandai masak :
erm pandai pandai lah masak

19. Semalam :
saya keluar bersama rakan rakan dari smt muar

20. Hari ini ;
saya berjumpa dengan tuttt happy gila wkwkwkwkwk

21. Malam ini saya akan :
pulang ke kuala lumpur bersama buyah

22. Esok pula saya akan :
meneruskan kehidupan seperti biasa

23. Saya betul2 inginkan :
dslr dan hp baru UMMI&BUYAH PLEASEEE

24. Badminton atau futsal? :
futsal

25. Karaoke :
kalau karaoke aku suka jerit jerit *paling best kalau lagu its my life*

26. Kereta :
aku macam suka gila sekarang tengok satria neo dengan saga (kereta malaysia jer ok)

27. Bilik yang terang atau gelap :
gelap baru lah romantik

28. Makanan jepun adalah :
erm sedap ker?

29. Ayat terakhir yang nak anda katakan pada seseorang :
sedap tak suara abang?wkwkwkwkwk *sambil terus melalak dalam kereta ela ela eh eh eh u can stand under my umbrella ela ela eh eh*

30. Siapa yang anda tag :

nobody.

happy father's day,

selamat hari buyah,buyah wkwkwkwkwk semoga buyah murah rezeki dan dipanjang kan umur.buja sayang buyah!

p/s : kalau mira nak blackberry...buyah...buja nak DSLR,nanti kalau raya boleh lah buja snap gambar smart smart wkwkwkwkwk

Saturday, June 20, 2009

reunion,

20 jun 2009,dengar dengar cerita ada reunion dekat sekolah lama aku sekolah menengah teknik muar.aku pon ajak lah budak budak nie pergi...mula mula ingatkan tak ramai yang datang taw,bujang pon masa aku ajak dia cakap dia tak boleh datang blablabla sekali bila aku dah sampai dekat bentayan,dia sms tanya aku kat mana,rupanya dia dah sampai sana.sampai sampai sana tengok aretool dgn sha pon ada sekali,pandai gila dyeorang menipu,bujang kau memang kuat MENIPU :))



so hari tue yang datang aku,topek,anep,bujang,sha,aretool,arethank,dak jai,tomok,zati,wana,ibu,najwa...paling tak boleh blah cikgu boleh cakap aku budak bunkface wkwkwkwkwk



lepas berpanas dekat sekolah,kitorang pergi makan...nie paling tak boleh blah,menyirap jer aku...tengah sedap sedap makan nie,boleh pulak ada lalat dalam makanan aku pehhh...nasib baik lah aku jenis penyabar,budak budak nie suruh complaint aku cakap tak apa lah blablabla,tapi dyeorang sendiri yang cakap kan kat abang tue,huhuhu...


agak agak kalau aku saman boleh dapat berapa rupiah?

lepas semua dah kenyang kitorang pergi jalan jalan melaka,plan nak pergi muar jer sebenarnya.tapi sampai ke melaka pergi nya.lepas tue kitorang ada singgah dekat satu tempat nie,kat situ ada ular,iguana taw,kita boleh bergambar dengan menatang tue bayar rm10 jer,aku pulak memang tak suka lah kan.lepas tue orang cina kat kedai tue macam perasan aku tak suka taw,bila aku pusing jer dia ambil mulut ular tue dia letak kau bahu aku melompat aku lari lepas tue dia gelak jer cam babi doe,bukan sekali dia buat,banyak KALI!dia cubit kaki aku lepas tue cakap ular lah grrr





dalam kereta baru perasan baju kitorang sama oren



hahaha and and and semalam 1st time kot naik beca,dak sha lah yang nak bergambar atas beca wkwkwkwkwk











lepas dah bosan naik beca kitorang pergi eye on malaysia melaka,otw nak kesana,sha ameir bujang boleh sesat pulak.terpaksa lah tunggu...nasib baik dyeorang jumpa jalan semula...


















daa.