Followers

Saturday, February 28, 2009

tagged,

1. What is your name : abu dzar al-husaini
2. A four Letter Word : arif
3. A boy's Name : a.samad said
4. A girl's Name : ahmad minah binti pak pandir
5. An occupation : anak ikan *lol*
6. A color : army green
7. Something you'll wear : apa apa aje...
9. A food : natural food;asparagus, seasonings;allspice, dishes;apple pie, consumer product;apple sauce
10. Something found in the bathroom: anti bacterial (soap)
11. A place : a place with no name
12. A reason for being late : "abang metro bawak pusing pusing wangsa maju blablabla,sbb tue lambat..."
13. Something you'd shout : ahhhhhhhhhhh!
14. A movie title : A moment to remember,synopsis;A heartbreaking yet hopeful tale of a man who never stops loving his wife, even as she gradually loses her memory to Alzheimer's disease.
15. Something you drink : air kosong
16. A musical group : armor for sleep
17. An animal : anaconda
18. A street name : Jalan Abu Dzar Al-Husaini (satu hari nanti...)
19. A type of car : alfa romeo
20. The title of a song : about a girl;nirvana

thanks Google,YouTube,wikianswer.com :)

Friday, February 27, 2009

h.m.b,


sekarang dah episode 9,esok lepas balik class basic pastry & bakery nak habis kan sampai episode 16 tak sabar,walaupun jalan cerita sebijik mcm meteor garden,mmg tiru pown kan?tapi nie korean version.nanti nak tgk japanese version plak,tapi aku lagi suka versi korean nie :)

taiwanese version,aku xsuka sgt sbb hero sume mcm poyo poyo jer, (kakngah suka lah nie,cd drama pertama yg dea beli kan?rm100 lebei tue harga...)

japanese version

tak malu,


lan sibuk salin nota kat white board...faiz sibuk?cuba teka...

melukis...yg ada ekor dgn kepala tue aku yg lukis :D

aku pown mcm bosan gila dlm kelas nutrition tue,miss nadiah,class miss sumpah bosan xtipu...topek cadangkan tukar lecture & class lain,tp harinie last miss nadiah ajar kitorg,sbb dea cuti,nak kawen...aku pown sibuk nak lukis lukis,amek buku faiz lukis muka lol,yeee lukisan aku xley lawan budak tadika pown...

lan

topek

faiz

topek curik curik amek gambar aku,dlm bus baru dea tunjuk sumpah xperasan

cina nie mengamuk sbb xdpt duit kot,dea "peminta sedekah",hari tue pown dea ada mengamuk sekali...siap jerit jerit lg,pastu bila minta sedekah,dea diri jer sblh org...kdg2 dea tggu sampai org tue bg duit baru dea blah.sampai kan skrg nie bila tgk dea xde rasa kesian pown,dgn kaki berbalut balut bengkak tue...

Thursday, February 26, 2009

sialan,

salah ker bila dia menjadi diri dia?buat ini salah buat itu salah,jadi baik salah buat jahat pon salah?apa yg kau nak lagi dari dia?itu dia,kau nak apa lagi?kau bodoh,aku benci korang bila kau layan dia mcm tue,sumpah aku rasa mcm nak tonyoh muka kau dgn safety boat aku,kalau aku ada keberanian.



p/s : kesian kawan baik aku,

dea dah berubah,



bagus bagus,aku suka.korang suka x?

sorry,

blog aku semakin merapu kerapu perpupupu,banyak kecoh lebei.yeee aku sedar,hmm malas dah lah nak merapu,boleh?

aku suka kecoh2 :(

Wednesday, February 25, 2009

teruk,

tadi dah pergi admin check result utk theory of food yg sblm nie failed,check check akak tue ckp aku dpt C+ erm ok lah daripada failed kan.

so utk sem lps aku dpt 2 b 2 c 1 d,2.74.teruk ker ummi?buyah?hmm tue jer mampu dpt...utk budak malas belajar mcm aku nie

haritu ummi ckp,buyah ckp result buja teruk?hmm

mungkin aku terlupa,

mungkin aku terlupa...




tapi aku mmg lupa...




tak entry nie xsama dgn entry shen




entry nie akan lebei beremosi kalau kau membacanye




kalau kau ada perasaan mungkin kau akan dpt rasa




aku perlukan bantuan mereka mereka yg bijak pandai cerdik lagi pintar




masalah aku besar bagi aku,bagi korang mungkin remeh "bodoh nye mcm mana boleh lupa?"




apa yg aku lupa?




dah ready utk taw?




aku...









lupa PASSWORD lapptop aku,urgh.aku dah tekan dah password yg aku ubah malam td,tapi dea xnak login jgk,ker mmg aku lupa.xaku jarang tukar password,baru malam td aku tukar password.

***update***

akhirnya selepas beribu ribu cubaan, 3212 1232 322 11122 2323 1213 2113 1123 blablablabla rupanya 3421,ada no 4 rupanye lol

berlakon,

aku suka curik curik amek gambar,mati aku kene saman kang



shima takut...

try utk xgelak,

dupdapdupdap

tgh lepak lepak dekat mamak dgn topek tetibe nampak shima lalu,panggei lah dea lepak sekali kan.lagipown td dea ada sms tanya aku kat mana,tp xdpt nak reply,sbb no dah kene block kan arini huhu,bila lah nak active kan balik nie,pfft

lepak lepak,nik plak dtg.sembang sembang,kitorg cite pasal lebai yg mcm kecoh tue,sbb lebai tue ada kat mamak masa tue,isk aku ngk lebai tue mcm taksub jer,ok xnk cite pasal dea.xbaek ngutuk org.

lepak lepak tetibe shima dpt call,aku mcm curious lah kan sape call shima,rupa rupanye ada sorang mamat nie dah kawen anak 3 nak jumpa shima.blablabla ada lah cite dea panjang malas nak cite,xpyh nak sibuk.

pastu aku bg idea kat shima mcm mana nak buat laki tue xkacau shima lagi,aku suh topek berlakon jadi bf shima,ahahaha,terpaksa doe.tapi betul jgk ckp syamim.aku xtaw betul ker laki tue nak usha shima kan.mungkin shima perasan syok sendiri jer,tapi kalau nak ikut kan cerita shima mmg nampak mcm laki tue nak usha dea,ada lah cite dea,xpyh sibuk ok?

topek ckp muka laki tue berubah gila bila nampak shima kuar dgn topek,aku xnampak sbb mula mula aku ddk jauh.

pastu bila dayah turun,dayah nampak shima mcm rapat dekat topek.dayah ckp "eyh ada apa apa ker nie?" lol kitorg dah risau dah takut kantoi...

act laki tue ada kene ngene dgn dayah,sedara ker apa ntah.dah xpyh sibuk.

p/s : shima kau xpyh nak mengatal doe,bahaya taw.sepak kang!

aku kecoh,biarlah.

Tuesday, February 24, 2009

jumpa lagi,


bro,masuk rumah org jgn nak berlagak samseng yenede,"masuk kandang kambing mengembek,masuk kandang rimau?",dgn xde salam say hye (oh lupa kau keling :D ).dah lah masuk pakai kasut,kau igt nie rumah madonna ker apa.buto pak ang.

p/s : at least hormat lah tuan rumah weyy,dulu sekolah sampai tingkat berapa?cikgu kau xmengajar ker?aku yg mengemas rumah nie hari hari xpenah kot masuk pakai kasut, (penah,kadang kadang kalau dah lambat hahaha) am kau diam!


xsabar tggu am balik tgk ucapan kat depan pintu tue,ngahaha kau siap kau am esok :D xboleh lari daa .

kalau zoom nampak kot "SELAMAT HARI JADI MUHAMMAD ABDUL SALAM BIN MOHD ROZALI 25 FEBRUARI 2009" jahat gila aku

ready telur sepapan,tepung 10 bungkus.

video
enjoy...
faiz kacak menyanyi,sore bak buluh perindu

sibuk,

dua tiga hari nie sibuk org org mengadu streamyx lembap lah internet problem lah blablabla,uik tukar jer lah pakai p1 w1max ngehngehngeh best oh,tp ada lah jgk yg xbest nye.

mood,

hari nie sume mcm kelam kabut tak tenteram xbest doe arini.balik kelas harinie xrasa penat,mungkin sbb xpenat sbb tue xpenat.balik balik lepak lepak kjp,pastu turun makan kat mamak,xde selera doe.banyak sgt benda pikir,lepas makan,naik atas jap,sblm lepak mamak tue am ada ckp nak pergi steven's nak jumpa dayah dgn shima,konon nya nak buat assignment,tapi rasa nya bkn buat assignment kot,tp just nak bg dayah happy happy,sbb dayah baru lepas kene "ragut" dekat wangsa maju,mula mula mcm malas nak pergi,topek r beria ia nak pergi,nak jumpa shima,hujan hujan sggp redah,kau dah kenapa topek?kene mandrem dgn shima eyh?tp yg aku bengang nye sampai sampai jer topek nak balik plak,mmg aku mcm &*%$^%#^&^( nak lepak td pown mcm xbest,sbb along pown mcm badmood jer...

shima , am

dayah , along

ai

esok xde class,ngehngehngeh

(shen aku kecoh kan :D )

Monday, February 23, 2009

lalala,

hari nie class basic western chef azhar ubah cara mengajar,kalau sebelum nie chef azhar tunjuk demo dulu lepas tue baru kitorg masak,tapi skrg chef azhar masak sekali dgn kitorg,masuk masuk class buat mise en place dulu,dan setiap minggu 1 group masak satu masakan jer,contoh kalau minggu nie group aku masak appetizer minggu depan masak main course plak,dan berikutnya,jimat masa jgk lah,tp rugi lah sbb xdpt nak masak sume masakan kan,tapi class xde lah abes sampai pukul 9:00,pukul 10:30 baru sampai rumah huhuhu

beef salad with french dressing (group 5,group aku)

minestrone soup

pan fried beef steak with black pepper sauce serve with bake potato and grilled vegetable

grilled marinated beef tenderlon with beetroot sauce serve with sweet potato and warm chipotle salsa

beef stroganoff serve with braise potato and country vegetable

lan terpotong jari,darah meleleh leleh doe keluar,muka dea pucat gila.dea plak mungkin mabuk kot tgh darah,siap pergi toilet dea ckp dea nak muntah,xtaw lah muntah ker x.dea masuk jer kitchen dea ckp dea nak makanan,aku lari kjp pergi 7e belikan dea roti.pastu dea rest kjp kat locker room,pastu nasib baik dea ok sket.dah xpucat sgt. (berapa banyak pastu daa?) cuba bayangkan betapa tajam nye chef knife kitorg tue kalau boleh potong kuku?

hehe nur fazrina?ngehngeh pewittttt


abes class awal harinie,sbb chef azhar guna cara baru mengajar.


ada pakcik nie gado dgn abg kat kedai makan tue,pakcik tue libas libas guna payung.abg kedai makan tue simbah sup panas,berasap asap doe sup tue,xpasti lah sup ker air,tp berasap lah.

ku mencintai mu,

entry xde kene ngene dgn title diatas,kawan kawan tolong jangan ganggu tidur aku :( ini lah akibatnya,aku terpaksa turun ker bawah dan pergi mesin jual air tue beli air 1.5 liter dgn harga 50 sen dpt 2.5 liter,tp aku just bawak 1 botol 1.5 liter,so mcm banyak gila lagi membazir,30 sen aku terbang mcm tue jer,pastu sirap limau nie manis gila babi,eyh kau nak buat aku kencing manis ker yenede!


along ckp "eyh ssin kau nie betul ker x?bgn bgn tido keluar,balik balik bawak air sebotol,dgn sebungkus sirap limau..."

pastu lan tlg jwb kan...

lan ckp "ssin nie dah mcm penyakit kau taw long,tgn berpeluh (hyperhidrosis),pastu bila malam kalau terbgn tido dea haus...."

along ckp "kau tido ker td ssin?"

aku ckp "yeee,aku xboleh terbgn malam lah nanti aku haus gila babi...."

Sunday, February 22, 2009

yenede?,


harinie naik lif lagi,jumpa bdk nie.kecik kecik dah pandai main mata.comel jer.haha,dea pandang aku pastu angkat angkat kening,aku nak tergelak tp tahan jer.pastu bapak dea perasan,bapak dea ckp "dea angkat kening..." so kira nya bapak dea perasan lah anak dea buat benda tue,lol.ok tggu esok kot kot kalau ada jumpa bdk lain kan?bdk kecik suka aku ker?

kemek,


smlm dalam lif,budak atas dlm gambar tue,lawak doe muka dea,dea mcm nak nanges taw.dea mcm tahan tahan,makin lama mata dea makin sepet makin sepet,pastu air start keluar,muka dea makin kemek.lol,dea merajuk apa ntah dgn mak dea,aku rasa dea nak suh mak dea dukung dea,tapi mak dea dukung adik dea kan,tue yg dea jeles tue,atau kemungkinan lain dea tahan nak terkencing (mungkin) lol,aku dulu kecik kecik mcm nie jgk kot?yeke ummi?ker korang pown sama?haha

Saturday, February 21, 2009

Sampai bila?



ssin.

cuaca mungkin,

aku paling benci kalau tidur aku terganggu waktu petang atau tgh malam, sbb aku akan terasa kehausan gila babi, benci gila doe. kalau kat rumah melaka aku ok lagi, kalau haus air dlm botol yg entah berapa liter tue aku sorang boleh habeskan, tapi bila dekat sini (kl) ssh sket lah. kalau haus nak kene pergi mamak beli air, kenapa xminum dekat rumah? sbb dyeorg malas nak simpan air, kenapa aku xsimpan air jer kan? sbb bila aku simpan air, nanti bukan aku yg minum, kemungkinan diminum oleh org lain adalah pasti, biarlah org lain minum kan? mungkin sbb aku xsuka berkongsi bekas minuman dgn org lain, kadang kadang minum lah jgk, tp entahlah,

aku mmg sgt haus sekarang nie, sbb tidur aku terganggu, nak turun mamak, tak ada access card, ssh lah skrg dah pkl 2:01 pagi, mana ada lagi org nak keluar dekat G tue, pfft, access card lan ady bawak keluar kot, access card lagi satu pada faiz kot, aku punya access card hilang, urgh ssh nye, aku sgt perlukan air ... aku haus mungkin faktor cuaca, badan aku kaki aku panas sgt sgt nie, kering jer hmm, :(

kecoh kan aku? perluker haus pown nak kecoh? pedulik apa, blog aku.

nanti aku nak upload video teknik arif main ps, pasti korang ghairah tgk sbb cara dea main mmg lain dari yg lain, taksub sgt


esok ada class basic pastry, tp topek xde, dea dah balik melaka, nenek dea sakit, nenek dea nak cium semua cucu dea sblm dea pergi... hope topek sempat sampai melaka,

aku harap esok lan xtention tention, and class tue pown lancar jer, sbb dah tggl aku amy dgn lan jer, positif yeee lan, terima kasih. tp nasib baik lah esok xde class basic western, kalau xaku xtaw lah mcm mana nak handle nanti. ssh jgk lah kalau topek xde kan?hmm

td lan ajak aku buat report, sorry lah lan, aku rs xsehat gila babi td, pale aku pusing, aku xboleh pikir apa apa, aku letak pale, terus tido (tp skrg aku terbgn sbb tido aku terganggu),tp kan lan ckp dea taw procedure utk week 2,3 tp knp dea xnak buat dulu eyh? tue yg aku pelik, perluker tggu aku? dea buat front page jer, lepas tue on friendster, dgn tgk youtube. mungkin aku kene bagi idea jgk kot, baru dea nak buat, lan lan... yg sebetulnya report tue individu yeee

***update***

nenek topek dah sihat sket :)

Friday, February 20, 2009

gila kentang,

video
*masa nie konon konon nak practice,tapi kalah jgk main dgn computer,sayoq lah kau arif

video
*masa nie dea lwn kof dgn am,am relax jer main siap boleh letak controller tue dekat lantai,dea jer beria ia,salah teknik lah arif,go back and practice (mcm iklan tue) lol

ini di namakan teknik limbasan api neraka,menjahanamkan harta benda mamat nie,antara harta benda yg dah dirosakkan,ialah pintu tandas,habis ditumbuk sbb kalah main game bola dgn am kalau xsilap?ker kof?lupa lah,kalau main bola dgn kof selalu jgk lah mamat nie kalah dgn aku.



cina gil*,

smlm entah kenapa semua org mcm xboleh nak tido mungkin?atau mmg xnak tido.aku pown xtaw,tp aku mmg mcm ssh nak tido smlm,kitorg pown lepak lepak lah,lgpown dgr cite nizam cambest jer kan,ada lah cite cite sket,mcm tersentuh lah jgk mendgrnye,pastu tgh sedap sedap kitorg ddk melepak,tetibe pintu rumah kitorg kene ketuk gila kuat pompampompam,along org pertama yg bkk pintu,masa tue kitorg baru nak turun mamak,nak teman ady makan.tgh siap siap pakai baju dlm pkl 3:30 pagi,bkk bkk pintu ada sorang mamat cina badan gemuk mcm bab* tanya "nie rumah student ker?" along jawab lah "aah kenapa encik?" tetiba jer cina tue ngamuk "lu org buat bising kenapa?saya dgr bunyi kaki blablabla (ckp gila kasar)" along try ckp baik baik "bila masa encik? blablabla (along still rendahkan suara lg)" tp cina tue still nak berkasar jgk ada lah benda dea ckp terus dea nak blah,tp masa dea nak blah tue dea hempas grill rumah kitorg,along pown apa lg naik angin lah,"entah apa along ckp..." pastu kan yg lwknye tetiba cina tue melompat mcm monyet,motif dea melompat mcm monyet kitorg still lg xdpt jwpn dea,dea mcm nak cabar along taw,pastu dea masuk lif,bila lif tue tertutup,dea tendang lif dari dlm.along masuk rumah siap siap pakai seluar nak carik cina tue,tp masalah nye kitorg xtaw rumah dea dekat mana,sbb kitorg tgk lif tue xberhenti dekat tingkat 15 taw,tp berhenti dekat tingkat 9?xkan lah cina tue ddk tingkat 9?kitorg ddk tingkat 16?masa cina tue nak masuk lif,dea ada ckp nak report management,dgn polis,along ckp "report lah skrg!"


kitorg pergi dekat pak guard mintak nak tgk balik rakaman cctv,nak tgk cina tue turun dekat mana,and nak tgk muka cina tue,

along try tanya jiran kitorg,bebudak cina.sbb ada yg ckp bebudak cina nie nampak benda yg berlaku tue,tp dea dyeorg ckp dyeorg xcam muka cina tue,kalau xsilap lah.kalau xsilap bebudak cina nie siap ckp "tumbuk jer..." lol


nak bg along tenang,kitorg ddk minum sampai pkl 5,gila lambat,harinie nak pergi tgk rakaman cctv tue lg,sbb smlm xdpt nk tgk sbb guard tue xtaw mcm mana nak ulang balik rakaman tue.apa daa

video

video

video
apit comel.

igt lagi dulu masa exam short semester,aku bagi jawapan dekat apit,pastu kantoi dgn mr philip lol

duh,

beza saiz kaki aku dgn kasut topek,kaki topek mcm monster doe,2 kali ganda saiz kaki aku

kelas food and baverage mcm bosan gila,lecture mengajar just baca jer buku tue,sambil ddk.ckp blablabla,pastu bg penerangan blabla xmenarik lsg sumpah.

see!sampai ada yg tido,ahaha.ada yg main hp lah,tp tue lah "sendiri maw igt" lah kan,aku dgr jgk ok apa lecture ajar,tp td aku xde buku so mcm menumpang org kan,xbest sgt...

buku yg sepatutnya aku dpt

bila aku mintak buku dekat encik kamarul,dea ckp buku dah abes,dea akan bagi aku salinan photostat jer,eyh mana adil doe,mana sama harga dgn buku sebenar,boleh ker?bukan masalah buku photostat ker apa,alaaa kalau buku lawa pown tp xguna kan dgn baik xguna jgk kan?tp tue lah mcm xadil lah,aku byr kot utk buku tue.

lunch,lapar...borak blablabla


class islamic study kene buat perbincangan pastu sorang buat presentation kat dpn,aku boleh plak dpt 1 kumpulan dgn "abe" muahaha lawak jer;

abe : ustazah,umur ustazah berapa?
ustazah : awak rasa berapa?
abe : erm 28 kot?
ustazah : 28 awk ckp...23 lah abe...
abe : oh xjauh beza lah...

***lol aku dah start gelak***

ustazah : umur abe berapa?
abe : 22
ustazah : oh
abe : ptt lah mcm "serasi"

***omg sumpah tak leyh blah***

budak2 : abe minat ker?
abe : xde lah
ustazah : (menyahut) sampai hati abe tolak saya
abe : xde lah xmaksudkan pown

***lol lagi***

ustazah : xde lah abe...saya gurau jer

td sampai rumah aku penat gila gila,terus tido,bgn bgn dah maghrib,mood aku mcm tak elok.aku rs xsehat :( tp skrg dah ok sket.