Followers

Wednesday, December 31, 2008

bdk-bdk,


video
batman,pistol,belon,cincin...

video
muaz & aisyah dah boleh hafal apa watak tue akan cakap...

isyarat,

kan bagus kalau semua org kat dunia nie tahu guna bahasa isyarat
kan bagus kalau diwajibkan semua manusia belajar mengunakan bahasa isyarat
mesti dunia nie senyap jer kan?

kak ngah ; kalau semua org dlm dunia nie pakai bahasa isyarat,mesti dlm bus nie xbising mcm skrg kan?
lebih kurang mcm tue lah ayat k.ngah

best tgk 2 sekawan nie bercakap pakai bahasa isyarat dlm bus,dyeorg 2 2 bisu kot.tetiba rasa mcm nak belajar bahasa isyarat

Monday, December 29, 2008

maggi ala shen,

hari nie aku cuba cara memasak maggi ala Chef Shen :D,apa yang anda perlukan ialah :

1. Mangkuk
2. Sebungkus Maggi
3. Sudu & Garfu
4. Microwave
5. Air

cara memasak adalah seperti berikut ;



1. Sediakan mangkuk dan masukkan serbuk kari kedalam nya,ratakan serbuk kari serata ratanya


2. Masukkan maggi kedalam mangkuk yang telah ditabur dengan serbuk kari tadi


3. Masukkan air kedalam mangkuk tadi, 1/2 sahaja ok


4. Masukkan mangkuk tadi kedalam microwave


5. Biarkan selama 5 minit


6. Selepas 5 minit keluar kan maggi tadi


7. Gaul rata dan makan lah :)

macam susah gila babi jer nak masak padahal maggi jer!xley blah,shen yg ajar ok kalau nak belajar memasak sila lawati laman blog Chef Shen di http://sharainteresting.blogspot.com/

tag lagi,

1. What's Your Most Favourite Colour?
*blackblack & black
2.Who Is The Most Important To You?
*families & friends
3. How Often Do You think Of Commiting Suicide?
*never
4. Do You Think You Have Enough Confidence?
*i dont have enough confidence,how can i build enough confidence?
5. How Many Babies Do You Want?
*erm erm erm, 1?2?2 kot
6. Do You Believe In Seeing A Rainbow After The Rain?
*i've seen double rainbow that were breathtaking
7. What's Your Goal Next Year?
*come to class on time
8. Who'll You Miss The Most, If You Don't Talk To Them?
*erm erm erm *thinking* banyak!
9. Do You Think The Person Who Tag You, Like To Play Kidnapping?
*mira,erm i dont think so,ngahahahaha
10. What Do You Want For Christmas?
*a santa claus,HOHOHO i dont celebrate Christmas :D
11. What Is Your Bad Habit?
*erm erm erm apa eyh?idk
12. Do You Have A Secret Crush?
*erk syhhhhhhhhhhhhhhhh
13. Do You Cherish Every Single Friendship Of Yours?
*I guess so.
14. What Does Flying Mean To You?
*fabolous cat
15. What Do You Crave For The Most Currently?
*moneyyyy
16. Are You Single/ Relationship?
*single and available,xde org nak aku weyy
17. What Have You Done To Yourself To Make Yourself Happy?
*tido bagai nak rak
18. How's Your Day?
*fine
19. If You Were Asked To Make A Wish, What Would You Ask For?
*new hp,dslr,money,new tee,new pants
20. I Tag
*zee,nana,lyn

Sunday, December 28, 2008

siblings,

oi skrg wani dah pandai open new folder,rename folder to jadi "wani" lepas tue dah pandai bkk google,carik carik gambar copy lepas tue paste dlm folder,sblm nie pandai search game kat google lepas tue main jer.woah semakin maju lah adik aku sorang nie,nie mesti belajar dari uman lah nie.xabes abes save save gambar mamat korea.

aku: wani cpt lah abg nak guna
wani: Oi!KEJAP LAH ANI NAK GUNA NIE
tgk jer dea gerak gerak mouse type type dekat google tue,ntah apa dia cari
aku: kau buat apa nie?
wani: kjp lah nak carik game nie
3 minit lepas tue,mungkin dia xjumpa game yg di cari.

wani: nah,folder ani tue jgn buang!

terkedek kedek dea keluar.....

tetibe ym aku di buzz oleh id dak ita (k.chik pakai) padahal dyeorg ada kat bilik sebelah jer,yelah wireless modem tue dah di - repair kan


she_ta :): wat pe ngah
she_ta :): fikir makwe la tu
BUZZ!!!
Ssin Colibrief: hey wani
Ssin Colibrief: i love yous
he_ta :): ni bkn wani la
she_ta :): sorry la skt
Ssin Colibrief: awk igt saya xtau ker?
she_ta :): L-)
she_ta :): ni kakchik
she_ta :): fhm
Ssin Colibrief: oh
Ssin Colibrief: wani pandai nak mengaburi mata abg
Ssin Colibrief: wani sygggg
Ssin Colibrief: i miss you
she_ta :): ni kakchik lah
Ssin Colibrief: xkira
Ssin Colibrief: nak wani jgk
she_ta :):Flippy: Growl!
Ssin Colibrief: wani lagi cun dari k.chiks
he_ta :): wani ada kat sebelah ni kenape
she_ta :): dia perasan
she_ta :): cantik
Ssin Colibrief: mmg wani cantik pownnnn
she_ta :): dia selekeh
Ssin Colibrief: sape ckp?
she_ta :): eta ckp
she_ta :):Nutty: Sugar High!
Ssin Colibrief: wani paling menawan taw
she_ta :): kau tu tak handsome ye
Ssin Colibrief: :D
Ssin Colibrief: baik kau jujur
Ssin Colibrief: handsome ker x?
she_ta :): boleh lah
she_ta :):Disco: Roar
Ssin Colibrief: terima kasih syg kerana memuji
Ssin Colibrief: abg xmentak pown
Ssin Colibrief: :D
she_ta :): org pun tk nk ckp
Ssin Colibrief: tp kau dah ckp
she_ta :): perasan lebih
she_ta :): tu tk jjr
Ssin Colibrief: hahaha abg sape yek yg perasan nie?
she_ta :): knp
she_ta :): L-)
Ssin Colibrief: ahahaha
she_ta :): :))
she_ta :): loser
Ssin Colibrief: ngomong sama tangan
she_ta :): talk to my hand first
she_ta :):Raar
she_ta :): ada makwe kan
Ssin Colibrief: kenapa?
Ssin Colibrief: jeles ker?
she_ta :): tlnglah orng kecik2 tak de pak we besar nanti baru boleh
Ssin Colibrief: HAHAHAHAHA

Xnak kalah plak bdk 2 ekor nie rawrrrrrr,yg pakai tudung tue k.chik,sebelah tue wani

she_ta :) - k.chik (adik ke 7 aku,umur 11 tahun,berlagak cun,jalan ala ala model paling jelita,xpercaya?kene lihat sendiri)
ssin.colibrief - aku lah :)



tag,

1. Put your iTunes on shuffle or any music library list ( eg. WMP, Winamp, Real Player and etc )2. For each question, press the next button to get your answer.
3. You must write the song name no matter how silly it sounds.
4. Tag 10 friends who might enjoy doing the same as well as the person you got the note from.

IF SOMEONE SAYS "IS THIS OKAY" YOU SAY?
*Suki feat daly-Usah
WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
*Hujan-Pagi yg gelap
WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
*Ben's Bitches-Pensil besar
HOW DO YOU FEEL TODAY?
*Christina Aguilera-I turn to you
WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
*Toek-Menerima kau pergi (yeee toek nyanyi!)
WHAT IS YOUR MOTTO?
*The Hush Sound-Dont wake me up baby
WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
*The Siblings-Chelsea
WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
*Moby-In my heart
WHAT IS 2+2?
*St12-Jangan pernah berubah
WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
*Hellogoodbye-Baby it's Fact
WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE?
*Nubhan-Ada untukmu
WHAT IS YOUR LIFE STORY?
*Miley cyrus-7 things
WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
*Sugar love cookies-Bibir Merah
WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE
*Bittersweet-Burn berlin down
WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
*Shila-Memori Tercipta
WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
*Couple-Now that i can see
WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
*Agnes monica-Matahariku
WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
*Avenged Sevenfold-almost easy
WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
*Khairil johari-Sepasang kurung biru
WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
*Yovie N nunno-Menjaga hati
WHAT'S THE WORST THING THAT COULD HAPPEN?
*Hot hot heat-Talk to me,Dance with me
HOW WILL YOU DIE?
*Jonas brother-S.O.S
WHAT IS THE ONE THING YOU REGRET?
*The Hush Sound-Magnolia
WHAT MAKES YOU LAUGH?
*Eamon-Fuck it dont want you back
WHAT MAKES YOU CRY?
*Didi Gazli-Dambaan
WILL YOU EVER GET MARRIED?
*Estrella-Heaven
WHAT SCARES YOU THE MOST?
*Vannessa hudgen-Say ok
DOES ANYONE LIKE YOU?
*Madonna-four minute
IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU CHANGE?
*Nicole Scherzinger-I'll be your love
WHAT HURTS RIGHT NOW?
*Edcoustic-Muhasabah cinta
WHAT WILL YOU POST THIS AS?
*Jonas brother-When you look me in the eyes

cuti cuti melaka,

masa dekat rumah bujang,bujang tetibe ckp nak ikut aku balik melaka,nak ajak bebudak laki kelas masa kat teknik kate 06/07 lepak,sbb aritu reunion kitorg terpaksa dibatalkan atas masalah teknikal yg xdpt dielakkan,so aku pown ok jer lah.call topek suh dea call bebudak laki yg ge-gila lepak sabtu malam.aku dgn bujang dari seremban balik melaka naik motor,weyy 1st time doe naik motor jejauh lalu highway takut jgk lah memula tue kan,penat plak tue.




sampai sampai rumah bujang tido kjp,penat kot.aku kemas kemas rumah sket,sbb member member aku singgah rumah dulu kan,yg dpt dtg ameir dgn limbong jer,yg lain sume keje lah plak,tp xpe lah tue pown dah best dah.pukul 8:00 kitorg gerak pergi keluar makan,tp limbong dgn ameir dgn 2 org kwn dea xdpt nak lepak lelama sbb limbong nak balik batu pahat semula,batu pahat dgn melaka mcm jauh kan.lepas dah makan,aku,bujang,topek,arethank pergi bandar melaka,pusing pusing 1 melaka,ok tgk gambar :)










ramai org kan?

























kitorg pusing pusing bandar melaka,arethank nak naik menara taming sari,tapi ramai org doe,kitorg naik eye on malaysia jer dan pusing pusing melaka,lepak dataran pahlawan blablabla,banyak lagi gambar act