Followers

Thursday, November 4, 2010

Maher zain - for the rest of my life

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart

Saturday, October 30, 2010

Bruno mars - talking to the moon

I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbors think
I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have

Chorus:

At night when the stars
light up my room
I sit by myself

Talking to the Moon
Try to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I'm feeling like I'm famous
The talk of the town
They say
I've gone mad
Yeah
I've gone mad
But they don't know
what I know

Cause when the
sun goes down
someone's talking back
Yeah
They're talking back

Chorus:

At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the Moon
Try to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

Do you ever hear me calling?
Cause every night
I'm talking to the moon
Still trying to get to you

In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I know you're somewhere out there
Somewhere far away

Friday, October 29, 2010

Agnes monica - karena ku sanggup



I love the part when she stop and said "you're not gonna say im lipsync again after this.."



It's a great song, the lyric are so beautiful.. And the official music video is awesome!

biar aku sentuhmu berikanku rasa itu
pelukmu yang dulu pernah buatku
ku tak bisa paksamu tuk tinggal di sisiku
walau kau yang selalu sakiti aku dengan perbuatanmu
namun sudah kau pergilah jangan kau sesali

reff:
karena ku sanggup walau ku tak mau
berdiri sendiri tanpamu
aku mau kau tak usah ragu tinggalkan aku
kalau memang harus begitu

tak yakin ku kan mampu hapus rasa sakitku
ku selalu perjuangkan cinta kita namun apa salahku
hingga ku tak layak dapatkan kesungguhanmu

Berry & E63


I love my gadget, next target is Canon 550D and iPAD! wohoeee!E63 tue dah ramai nak beli tapi sayang weyhhh nak jual, sebab aku jenis orang yang kalau dah beli barang tue sayang gila nak jual :p and ramai jugak yang cakap E63 tue macam E5 sebab dye warna putih, hahaha!

Thursday, October 28, 2010

Im still here babe!,

Its been a long time, but im still here. Im not sure where to start as it has been over 3 month since my last post "blank" LOL!

Bruno mars - long distance

There's only so many songs
That I can sing to pass the time
And I'm running out of things to do
To get you off my mind
Ooohh,no

All i have is this picture in a frame
That I hold close to see your face every day

With you is where I'd rather be
But we're stuck where we are
And it's so hard,you're so far
This long distance is killing me
I wish that you were here with me
But we're stuck where we are
And it's so hard,you're so far
This long distance is killing me

It's so hard,it's so hard
Where we are,where we are
You're so far,this long distance is killing me
It's so hard,it's so hard
Where we are,where we are
You're so far,this long distance is killing me

Now the minutes feel like hours
And the hours feel like days
While I'm away
You know right now I can't be home
But I'm coming home soon,coming home soon

All i have is this picture in a frame

:(

I hate my blog template!

ABCD . . .,

I just dont know where should i start first?

Monday, July 19, 2010

Sunday, March 28, 2010

finally berasap juga,

hel-lo hel-lo,
Finally dapur rumah aku berasap! hahaha,yang penting aku merasmikan dapur tue. Semalam masak nasi,sardin dengan telur "hancur" hahaha, hari nie bangun jer tidur terus masak untuk brunch,nasi dengan sambal ikan bilis. Tapi,bila tengok sambal ikan bilis aku macam sedap rasa menyesal plak tak masak nasi lemak. Happy bila tengok ai makan siap tambah 2 kali,hehehe. Walaupun dapur rumah kitorang tak lengkap,just alas dengan kotak jer :p tapi ok lah.

Friday, March 26, 2010

1 jam jer,

hel-lo hel-lo,
Earth hour datang lagi,excited nak tutup lampu esok. Kalau tahun lepas masa Earth hour aku kat melaka,tapi untuk tahun nie. Aku kat Kl :) nak tengok jugak prihatin ker tak orang Malaysia.

hurm,

Haih,

Why all this happen to me. Why people can't understand me -___-

Tuesday, March 9, 2010

jiran oh jiran,

Hel-lo hel-lo! lama gila tak update blog :)

Nak cerita sekarang nie aku dah pindah cheras,bdr sri permaisuri :) dekat apartment lestari. Menyewa dekat rumah busu.

Baru 3 hari duduk rumah tue,dah dapat jiran yang sangat peramah. Maybe dia nak tegur malu,so dia guna cara dengan sidai baju kat grill rumah. HAHAHA,bila kitorang perasan baju tue disidai kat situ,kitorang biar lah pintu terbukak,nak tengok jugak jiran yang sidai tue. Mana lah tahu boleh beramah mesra kan.

Tapi sayang... Tak dapat tengok pon,sebab baju tue tiba tiba dah hilang HAHAHA.

Friday, February 26, 2010

abu dzar abu zar,

Hel-lo hel-lo! bhahaha, hari nie aku ada benda nak update :) hehehe.

Hari nie aku balik melaka dengan kakngah,kakngah beli kan tiket balik melaka dari pudu pukul 9:30. First time aku balik malam malam nie,selalunya petang.

Aku gerak dari wmaju ke masjid jamek dalam pukul 8,masa dekat lrt wmaju aku nak try guna touch and go yang jemi masukkan dalam i/c aku,tapi tak boleh plak,atau pun aku yang tak reti guna. BHAHAHA!

Bila touch and go tak boleh guna, terpaksa lah beli tiket macam biasa,huhuhu! nasib baik malam tak ramai orang dah,so dapat lah aku duduk,dengan bawak beg berat! memang tak ah aku nak diri sampai masjid jamek kan huhuhu.

Tengah aku duduk, tiba tiba ada sorang mamat nie tegur aku. Aku tak perasan pon dia duduk sebelah aku,dia tanya aku buat apa sekarang. Tiba tiba kan?tanya aku buat apa sekarang. Aku jawab lah aku study,dia tanya lagi,amik course apa?culinary art...blablablablabla dia cakap.

Rupanya motif dia tegur aku sebab dia nak promot bisnes kat aku,aku dah agak dah mesti dia nak promot benda ala ala MLM blablabla tue,aku terus cakap,sorry lah tak minat lah MLM MLM nie.

Dia pujuk aku jugak,dia cakap bisnes dia nie lain daripada yang lain blablablablabla,dah puas dia merapu aku tanya dia,apa nama bisnes dia buat?sekali dia cakap EMALL daaa! bhahaha,memang aku hampir tergelak ah kat situ,sebab ramai jugak lah member aku yang join emall tue.dyeorang jugak antara orang terawal lah join,yekot?

Aku pon dengan confident bahas kan lah kat dia pasal busines dia tue,terdiam dia! bhahaha,bila dia dah terdiam tue,aku tanya lah income dia berapa dah,dia cakap belum ada income,aku tanya lagi dah berapa lama join busines nie,sekali dia cakap baru join 4 hari! wkwkwkwkwk,tapi beria cakap busines nie bagus blablabla,wkwkwkwkwkwk! arif kun sangat doe.


Hah nie part yang agak INTERESTING lah.

Borak punya borak aku terlupa nak tanya nama dia,aku tanya lah "NAMA KAU APA?" sekali dia jawab "ABU ZAR" aku pon jawab "OMGGG!nama kita sama doe,nama aku pon abu dzar,tapi ejaan dzar tue ada D lah." bhahahah,sumpah macam tak sangka doe.

Best jugak lah jumpa orang yang nama sama macam kita tegur kita.

Monday, February 22, 2010

converse terbang,

Kan best kalau aku ada kasut converse ada kepak yang boleh terbang macam luke bagi kat percy jackson. Nak pergi mana mana terbang jer, hikhikhik :)

Monday, February 15, 2010

semangat jer!,

Hari nie as usual aku memulakan hari apabila matahari sudah terpacak atas kepala, HAHAHA. Apa nak jadi, bangun bangun jer dari tidur keluar bilik cuci muka masuk dapur tengok atas meja ada nasi lemak yang ummi masak, slurrrp menyelerakan. Anak anak dara tengah bersiap siap nak keluar pergi shopping agaknye.

Aku masuk bilik semula dengan harapan dapat lelap kan mata semula, sebab tak ada benda nak buat kan. Tiba tiba ummi ketuk pintu bilik, "sepantas" kilat aku bukak, hehehe kalau lambat bukak kang derhaka pulak. *hahaha poyo lebih kan,padahal selalu jer lambat bukak pintu*

Ummi : Umi nak pergi melaka taw, kang kau masak lah.
K.ngah : Ayam akak dah keluar kan.
Aku : erm okayyy

Mula mula macam malas taw nak masak, sebab tengok nasi lemak macam banyak jer. So makan nasi lemak jer lah. Tiba tiba mood nak memasak datang, aku pon apa lagi tanpa melengahkan masa mengeluarkan chef knife aku *hahaha itu auta,sebab chef knife aku tinggal kat Kl*, buat lah mise en place, aku masak ayam masak 2 rasa, HAH mesti korang tak pernah rasa kan? ayam masak dua rasa nie ada rasa kicap dengan tom yam, pehhh slurrrrp! HAHAHA. aku masak 2 lauk act, lagi 1 lauk udang goreng tepung, HAHAHA! pon sedap jgk *hahaha masuk bakul angkat sendiri kan :)

Actually aku tak masak sorang, aku dibantu oleh kitchen helper aku topek HAHAHA! lepas dah siap masak aku cakap kat topek.

Ssin : Topek aku dapat idea!
Topek : Boleh buat bodoh jer... *malas nak layan aku lah tue*
Ssin : Kita kan nak bukak restoran,kene lah buta standard recipe! HAHAHA.

P/s : semangat nak bukak restoran makin membuak.

Sunday, February 7, 2010

ssin restaurant!,

Tiba tiba rasa macam nak bukak restoran bila dah habis diploma nanti.

Tapi topek suruh kerja dulu cari pengalaman.

Aku cakap, tak payah sebab ramai kawan2 aku yang boleh tolong.

Contoh;

Ai - Aku boleh bagi dia buat kerja2 yang ada mengunakan graphic, macam nak buat iklan ker, banner ker, logo restoran.

Noi - Aku suruh jaga account syarikat.

Eja - Boleh tolong promote restoran, maklum lah dia kan peramah.

Topek - Boleh memasak.

Eca - Sebenarnya kreatif, tapi tak nak tunjuk bakat. Macam2 sebenarnya eca boleh buat.

Connie - bodyguard aku!

dan yang paling penting SSIN, ofcourse lah goyang kaki,tunggu duit masuk,boleh gitewww?HAHAHA!

Entry paling merapu, Terima kasih :)

tak ada idea,

Pagi tadi aku on facebook ada dapat friend request fadilah mohammad aris, tak sangka pulak dia ada baca blog aku. Maybe dia dapat facebook aku pon daripada blog aku. Dia ada cakap *keep on writing kat blog* but the problem now is aku tak tahu nak mulakan dari mana.

Bila ada keluar hangout lepak pon tak tahu nak cerita macam mana, kadang2 bila dah tulis panjang2 aku delete semua balik tak pon save dalam draft jer. Macam mana tue?

*Masa tulis entry nie pon ai tegur "tue tulis panjang2 jap lagi mesti delete balik"

Choyyy sangat.

Saturday, January 30, 2010

teringin,

Tiba tiba hari nie macam teringin nak makan nasi putih + sambal goreng + su. Pehhh sedap siot. Haaaih.

Thursday, January 28, 2010

culture shock hehehe,

"Culture shock ker aku nie?"

Teheee,berfikir sejenak.

Aku tak rasa aku culture shock,mungkin dah jadi lebih matang kot teeet!(matang ker) hahaha. Tapi sikap malas nak belajar tue jer ada lagi. Haaaih,kene bermuhasabah diri nie,mak bapak dah banyak berhabis duit untuk aku. Sorry ummi buyah,banyak menyusahkan. InsyaAllah buja try sehabis baik untuk dapat kan segulung Diploma. :)

culture shock definition ; a condition of disorientation affecting someone who is suddenly exposed to an unfamiliar culture or way of life or set of attitudes

diambil dari wordnet