Followers

Wednesday, December 30, 2009

zero X,

Haaaih,penglihatan kabur semula untuk jangka masa 2 minggu kot. Akak kat menara tue suruh aku tinggalkan spek kat situ. Dia nak tukar kan dengan yang baru. Sekarang nie baru lah aku terasa bila tak ada spek. Pandangan kabur jer,tadi drive pergi beli makanan untuk ummi kat pekan sg rambai,drive malam2 memang kabur jer. Haaaih harap kakak tue boleh repair spek aku tue cepat sikit,rindu lah dengan spek created by nicholas tse tue hehehe ;))

Tuesday, December 29, 2009

dah terlebih darah agaknye,


Dari semalam lagi tiba2 jer aku macam rasa nak derma darah lah. Kolej aku tue selalu jer buat kempen derma darah,tapi bila ada derma darah jer masa tue lah alasan alasan keluar. "aku tak sihat lah" "jarum tue besar sangat,kesian urat tangan aku" "alaaa tak nak lah nanti lepas derma darah pengsan macam budak perempuan aritu,malu bhai!" "nanti berat badan naik!" hahaha,tapi aku bertekad lepas nie kalau ada derma darah lagi kat kolej tue,aku nak cuba pergi. Huhuu,excited nie. :p

perlu atau tak,

Betul ker pendapat nie,


"Tak perlu luahkan isi hati kita pada si dia,sebab si dia dah sedia maklum tentang apa yang kita rasa..."

Contoh;

"i miss you,i love you dll"


Monday, December 28, 2009

warga muda sibuk nak jadi warga emas,

Hari nie ummi mintak aku drive untuk pergi sekolah dak ita dan settle kan hal hal ummi dekat maktab,malam tadi lagi ummi dah pesan dekat aku. Aku ok jer,huhuhu lagi pun aku nak pergi kedai menara,nak hantar spek aku. Akak kat menara tue suruh hantar spek tue hari isnin. Aku dah pakai spek sekarang. Spek aku tue jatuh hari tue,maklum lah first time pakai spek so kadang2 macam rimas,so buka lah. tengah pegang tiba2 terjatuh huhuhu,mula2 aku tak perasan. Dah 2 3 hari tue baru aku perasan lens dia macam terkeluar sikit,lens sebelah kiri jer. But still boleh pakai. Hari tue masa balik melaka ingat kan nak suruh dia repair jer,tiba2 akak tue cakap dia nak try tanya supplier kalau boleh dia tukar kan dengan yang baru. So kalau supplier ok aku akan dapat set baru lah. :p

Masa dekat sekolah dak ita tengah tunggu dia beli buku, ummi tanya aku pakai akaun bank apa sekarang, aku jawab lah Cimb. Ummi nak suruh aku buka akaun bank islam supaya kalau dia nak transfer duit senang. Guna internet jer,Cimb pon boleh transfer duit guna internet. Tapi hari tue ummi transfer duit guna internet. 2 hari kot baru masuk dalam akaun. huhuhu,lambat gila. Tak tahu lah kalau dia dah update kan sekarang.

So lepas dak ita dah settle beli barang,kitorang pergi maktab dulu sebab ummi nak settle kan hal2 dia,dia nak hantar result exam ker apa tadi. Lupa lah plak,tapi ada kene mengene dengan result exam lah kot.

Lepas tue baru kitorang pergi bank islam untuk buka akaun kat situ. Ya Allah punya lah ramai orang. Tak kisah lah ramai orang,tapi masalah nya no giliran tue tak bergerak. Lama jugak lah menunggu giliran,ramai juga lah makcik2 tadi menyindir "nak pergi makan sempat tak" "sempat sempat roti canai sekeping" hahaha kitorang siap sempat pergi kedai cermin mata,sebab dak ita nak buat spek baru.


No giliran buyah. (buyah nak buat apa entah,ada kene mengene dengan tabung haji.)

No giliran aku. (aku nak buka akaun)

Kitorang ambil 2 no giliran,1 no giliran buyah punya 1018. Lagi 1 aku punya 1160,kalau korang nak taw masa aku ambil no giliran tue,ada lagi 68 orang sebelum aku,bayang kan betapa ramai nya orang. Lepas dah settle beli spek untuk dak ita,ummi suruh aku patah balik kat bank islam mana taw ada rezeki,kitorang sampai jer no giliran kitorang sampai kan. Tapi aku sampai2 jer no giliran buyah dah terlepas,pak guard kat situ perasan aku. Dia cakap "alaaa dik dah lepas lah,hah tak pe lah tunggu 1160 tue" masa aku sampai tue no giliran 1125 huhuhu, Kitorang tak tunggu kat situ sebab masa kitorang tunggu sebelum tue, angka giliran tue tak bergerak gerak. Aku pon tak faham kenapa lambat sangat urusan dia. Yang aku pelik nya biasa nya kalau bank bank lain kalau untuk buka akaun dia akan sediakan kaunter khas untuk orang orang yang nak buka akaun taw,tapi tadi kat bank islam tak ada kaunter kaunter khas. Aku rasa sebab tue lah macam slow sikit urusan dyeorang.

Lagi satu bank islam ada buat no giliran khas untuk warga emas taw, kalau orang tue berumur 55 tahun keatas dia boleh ambil no giliran untuk warga emas. So bila pak cik2 tue tahu ada benda tue,semua nak keluar kan masukkan dalam mesin no giliran tue. Lepas ambil no giliran pak cik2 tue terus dapat pergi kaunter doe. So orang2 muda nie apa lagi semua nak ngaku warga emas hahaha. Aku suruh buyah ambil no giliran warga emas,tapi buyah warga muda lagi baru 50 tahun hahaha muda ker?

So bila dah terlepas no giliran buyah tue,aku dengan ummi tunggu lah kat situ. Buyah dah balik office dia ada meeting kot. Bila no giliran aku dah nak sampai aku cakap kat ummi "ummi bila no dah nak sampai nie,nervous plak" hahaha!aku dengan ummi siap buat countdown taw!bila sampai 1159 tue kitorang macam dah ready nak bangun bila bunyi "tiiing" jer aku tengok ummi macam dah bangun tiba2 no yang keluar no warga emas 3***,aku tergelak jer.

kitorang dah lega sikit sebab no dah start gerak laju macam air,hahaha tipu lah macam air kan. lebih kurang selang 3 minit no tue bertukar lah. masa nie dah start countdown taw!

adik beradik kot yang kat kaunter tue,tunggu kat situ lebih kurang 2 jam 1/2,cuba korang bayang kan!tak tahu lah kalau dyeorang sempat lunch ker tapi bila kitorang sampai bank tue dyeorang nie still ada lagi. Banyak jugak no yang dah tak ada orang. Maybe give up kot,malas dah nak menunggu. Aku dengan ummi dah tak sabar nak bangun.

Tiba2 boleh pulak keluar no nie,no untuk warga emas. HAHAHA!orang dah lah tengah excited. Boleh pulak bila dah keluar no 1160 camera hp ummi problem. Grrr dengki betul lah!

Sunday, December 27, 2009

happy anniversary,


selamat ulang tahun perkahwinan yang ke-23 ummi & buyah :)

new template please,

aku bosan dengan template lama aku,urgh.tak tahu nak pakai template apa lagi doe.fening fening fening!

puas hati,

hari nie ummi mintak aku masak untuk makan tengah hari,ummi nak kene keluar pergi kenduri kahwin.aku mula mula macam malas nak masak,tapi bila fikir fikir balik.alaaa masak bukan susah pon.sebelum aku keluar pergi pasar beli lauk,aku suruh kak chik wani dengan ita bersihkan peti ais,dah serabut aku tengok peti ais tue,nak masak pon tak ada mood.

sampai sampai rumah benda pertama aku check peti ais,budak budak nie bukan boleh percaya.nasib baik dah bersih peti ais tue.tenang sikit hati nie hahaha.so apa lagi aku pon mula lah memasak.aku masak tom yam jer tadi.bila dah siap masak tue,aku kemas rumah pulak,mula mula aku nak sapu jer.aku suruh dak ita mop.dak ita bagi alasan dia tak reti mop urgh ngada ngada betul,so sume aku lah yang kene buat.dak uman aku suruh kemas dapur.pinggan dah berlambak dalam sinki.nasib baik semua ikut arahan :p tapi part lipat baju dengan gosok baju memang failed,mesti terbengkalai.aku pon tak faham.kenapa eyh?susah ker nak lipat baju dengan gosok baju?bagi aku kalau lipat baju aku ok jer,tapi part nak gosok baju memang aku malas sikit,entah lah macam leceh doe keje dia.

bila dah siap kemas sume,aku tengok budak budak nie makan masakan aku siap tambah berkali kali,puas hati aku :) (abg/buja tahu masakan buja masak memang sedappp kaaan!) hahaha!

Saturday, December 26, 2009

A-Z!,


how fast you can type A - Z?record baru aku 4.79s hiks.

Friday, December 25, 2009

sedar tak sedar dah nak masuk tahun baru,

haaaih pejam celik pejam celik dah nak masuk tahun baru dah,maknanya aku dah nak habis semester 5.semester baru start januari nie.4-7 januari nie aku ada final exam malaysian studies,principle of marketing dengan catering operation system.harap harap dapat buat final exam nanti,tak macam sem sem lepas.huhuhu.habis final exam jer cuti sekejap then 14 januari register subject untuk semester 6.18 januari start class rasa nya.huhuhu orang lain cuti berbulan,kitorang cuti tak sampai 2 minggu,sadis jer.semester depan aku dah plan dengan budak budak group aku tak nak ambil subject faculty :p hehehe (kalau boleh lah) agak agak boleh tak :p

p/s : aku dah drop subject malaysian cuisine,tapi slip result still akan keluar F urgh still result aku nampak buruk :(


Thursday, December 24, 2009

stress!,

22 dec - 2 hari lepas aku telah dimasukkan ke hospital kuala lumpur untuk beberapa jam,cerita bermula apabila ;

malam 22 dec tue aku pergi makan kedai lems macam biasa lah memang itu aktiviti harian,tak kisah lah makan ker tak,memang kebiasaanya aku dan kawan kawan akan pergi kedai lems tue,hari tue jemi ada lepak sekali dengan kitorang,aku ambil dia dari cheras.dia ajak tengok cd masa dia kat kem hari tue.so malam tue masa tengah lepak macam macam lah cerita keluar pasal bacaan doa qunut lah doa makan lah doa tidur lah doa bangun dari tidur lah SUMPAH tak tipu dyeorang cite pasal doa doa hahahaha.

masa dyeorang tengah seronok bukak cerita aku order lah nasi bujang,sebab aku tengok jemi makan macam best jer.tapi bila makanan nya sampai aku makan sikit jer aku suruh jemi habis kan.malam tue aku macam tak ada selera.budak budak nie pulak bila dah habis cerita pasal doa doa,dyeorang bukak cerita pasal hantu plak.masa nie aku dah start rasa macam mual mual taw macam nak muntah,aku pergi lah lari jauh sikit.bila muntah tak ada apa apa keluar,air jer yang keluar.aku balik kat meja semula,minum air sikit,rasa nak muntah lagi.aku lari balik jauh jauh.eca teman,eca suruh minum air supaya senang muntah.masa nie jemi pon ada sekali,aku suruh dia pergi lepak kat meja sebab nanti dia nampak aku muntah,kang ada dia termuntah sekali kat situ.eca takpe sebab dia memang biasa dah teman teman orang muntah nie.jemi pulak tak nak blah,aku pon biar lah,jemi boleh plak tepuk tepuk belakang aku,yang aku ingat dia tepuk belakang aku 2 kali,then aku terus OFF/padam/pengsan.itu jer yang aku ingat.

budak budak nie cerita selepas aku pengsan ;
  • dyeorang try bangun kan aku tapi aku tak sedar.
  • dyeorang hantar aku pergi hospital naik taxi.
  • eja menangis,topek dengan jemi terdiam dekat luar masa doctor check aku dalam bilik tue.
  • topek cakap Medical Assistant HKL yang nama dia nassir kalau aku tak silap,macam gampang.kasar gila,dia cucuk jarum untuk masukkan air kat tangan aku sampai 5 kali.ada 1 urat tue dia cucuk sampai memancut darah aku keluar.bila darah dah memancut dia cuak,dia cover cover supaya doctor xnampak,bila doctor blah dia cuci tangan dia.then tinggalkan aku.bila aku sedar aku rasa macam melekit darah kat tangan aku.MA tue tak cuci pon darah yang memancut tadi,urgh sia* punya MA.
  • masa aku pengsan,zulaika berlari lari tengok aku,budak budak nie cakap zulaika rasa bersalah sangat,sebab dia ingat aku pengsan sebab zulaika hantar makanan aku lambat.
  • member connie yang kerja kat kedai makan sebelah cakap aku ada tekanan darah rendah :))
  • ramai jugak lah customer yang tengah makan tengok aku pengsan,budak budak cakap "pandai kau carik port nak pengsan jauh jauh kan" yelah kan,tak kan aku nak pengsan depan orang,memang tak jejak lagi lah kaki aku kat kedai makan bawah lrt tue.
  • bila aku dah sedar dari pengsan,aku dapat satu pelempang dari jemi (jemi ba bi!)
bila aku dah sedar,macam dah ok doctor bagitahu,aku dehydrate,stress sangat dengan gastrik.huhuhu,bila masa aku dapat gastrik pon aku tak sedar.haih,sekarang nie aku macam malu nak pergi kedai makan bawah lrt tue doe,malu gila kot.semalam aku nak makan pon,aku suruh budak budak nie beli bungkus jer makan kat rumah.

yang penting masa aku nak keluar tue nurse dari mahsa kot tanya aku,"yang tadi semua tue kawan kawan awak ker?"aku ye kan lah,then dyeorang cakap "untung awak ada kawan yang prihatin" cehhh sila lah bangga topek,jemi,eca,eja,connie :p sorry lah menyusahkan korang kene jaga aku :( sobsobsob

darah yang memancut tue dah kering dah bila aku sedar.bodoh punya MA.



ada 7 lubang ok kat tangan saya,hasil kerja tangan MA tue.percaya lah!

nasib baik lah aku tak kene tahan ward,budak budak nie cakap doctor nak tahan aku ward,terus aku cakap kat nurse yang nak ambil tekanan darah aku kot,aku cakap "saya tak kene tahan ward kan?alaaa saya ada quiz khamis nie..." jemi menyampuk "ala budak spm pon boleh buat kat hospital" urgh sibuk jer jemi,nurse tue senyum jer...aku tambah lagi "alaaa saya dah beli ticket nak pergi Paris,macam mana nie..." jemi menyampuk lagi "boleh delay kan!" jemi ba b!...


Saturday, December 12, 2009

thai mee bandung "gempeng",

psst nak bagitahu,kalau korang pergi makan dekat foodcourt tesc* melaka,jangan makan kat satu kedai thai nie,rasa makanan dia macam "gempeng",semalam lepas solat asar kat surau tesc*,aku ajak ummi makan dekat foodcourt aku pon beli lah thai mee bandung dia,ya ampun rasa dia macam "gempeng" bukan gampang tapi "gempeng" hahaha,aku rasa dia masak macam nie taw;

mula mula dia panas kan periuk lepas tue dia masukkan air,lepas air dah mendidih dia masukkan sos cili & tomato,lepas tue masukkan sotong,ikan,udang bila dah masakkan benda benda tue dia masukkan sawi.dah siap tue dia masukkan kuah tue dalam mee yang dah dicelur,jadi lah thai mee bandung yang rasa "gempeng" huh.gambar ada dalam hp kak ngah plak,nanti aku upload.

Friday, November 27, 2009

bila aku sakit mata,

urgh aku sakit mata doe,rasa nya nie 1st time kot aku dapat sakit mata yang mata jadi merah merah nie.huhuhu.sedar mata aku sakit bila aku terbangun daripada tidur malam tadi.lupa lah apa yang buat kan aku terbangun dari tidur,yang aku ingat aku bangun jer tidur aku terus buat air teh o suam,bila minum tue pehhh syok gila rasa macam semua haba haba dalam badan keluar hahaha beria kan :p

semalam ada satu benda buat aku bengang,bila aku bangun tidur tue aku tengok ada message dari jemi aku terlupa nak reply sebab aku tertidur kot,aku pon call lah dia.lepas tue tengah tengah on the phone tue si gila tue boleh tidur!bengang jer aku,last last aku letak phone,aku pon tidur balik,tapi memang susah doe nak tidur bila sakit mata,macam berdenyut2.

subuh tue bangun sebab buyah dah kejut semua bangun,maklum lah kan nak kene sembahyang subuh,hari raya pulak tue mana boleh tidur sampai ke cerah huhuhu,aku bangun tidur guling guling jap,call jemi dia pesan suruh kejut dia,maklum lah dia kan raya sorang sorang,takut terlajak tidur kot,terlepas sembahyang raya pulak nanti,dia tanya aku,aku marah ker dia tertidur.aku cakap aku ok jer,dia macam tak percaya bila aku cakap aku ok jer,lepas tue aku pulak yang kene marah dengan dia,ba b* betul.geram jer.

Thursday, November 26, 2009

mooo,


selamat hari raya aidiladha :)

p/s : kesian jemi raya sorang sorang :p

Tuesday, November 24, 2009

kau memang keras hati,

ramai kawan kawan aku cakap aku nie keras hati,tak pernah nak mengalah.dyeorang geram sangat sebab dyeorang asyik kene mengalah jer dengan aku,sampai satu hari dyeorang buat rancangan nak touching dengan aku,dan tengok aku mengalah ker tak.tapi hampeh,aku memang tak mengalah langsung.even bila adik aku sekor tue konon konon lari dari rumah sebab touching dengan aku,aku langsung tak contact dia,menangis nangis dia kecewa sebab aku tak cari dia (kesian noi),entah bila agaknya aku boleh lembut hati eyk?tapi kan aku rasa dulu kecik kecik aku kuat nangis,tidak kah itu bermaksud aku seorang yang lembut hati?hmm *confuse*

tapi ada sorang jer yang boleh buat aku mengalah dengan dia tuttt,noi kata mungkin ssin boleh mengalah dengan dia sebab ssin takut dia tinggal kan ssin?erm?entah lah.

blank,

dah lama gila tak blogging,aku dah tahu nak tulis pasal apa doe,ada tulis cerita pon,bila baca macam melalut sangat sebab terlampau panjang dan terlebih detail pulak.haih,mungkin aku patut tutup jer blog aku nie.

Thursday, November 12, 2009

2012 - end of the world (end ker?),


yay! tadi aku pergi tengok 2012 yang orang kecoh kecoh best best, mula mula plan nak pergi beli tiket untuk pukul 12.30, sebab pukul 5 dah nak kene ambil ummi dekat maktab,tapi keluar dari rumah topek pukul 12:20 memang tak sempat lah kan nak masuk pukul 12:30, sampai sampai mahkota parade, tak tahu plak nak tengok dekat mahkota parade or dataran pahlawan dah lama tak tengok wayang dekat melaka so tak tahu nak buat pilihan, tapi kan wayang dekat mahkota parade bukak ker? last last tengok dekat dataran pahlawan. beli tiket pukul 2:55. tengok berdua jer dengan topek, mula-mula topek tak nak join, tapi last minute dia cakap ok. aku pon on jer lah. 2012 boleh tahan lah cerita dia, korang kene pergi tengok sendiri :)

2012 trailer,


p/s :
1. ummi sorry lah tadi sampai maktab lambat.
2. ai sorry lah aku dah tengok 2012 dulu, takpe takpe aku balik nanti, aku teman kau tengok keh.

Saturday, October 24, 2009

tragedi kampung pengantin,

khamis hari tue aku topek eca dengan eja pergi perkampungan pengantin yang dekat setapak berdekatan dengan centre mart tue,hari rabu dah call orang yang menguruskan tempat tue nak buat appointment nak interview dia untuk assignment catering operation.orang tue pon ok jer,dia cakap kalau sesi pagi sampai pukul 12:00 kalau sesi petang pukul 3:00 baru dia ada.

hari khamis tue pulak kitorang memang ada kelas malaysia studies dengan marketing 10-11:30,12-1:30 after habis class kitorang terus pergi perkampungan pengantin tue,sampai sana dalam pukul 2:50 ok lah tue,kitorang sampai dengan harapan terus dapat interview orang tue,sekali call orang tue dia cakap dia ada kat luar lagi,pukul 4 baru dia balik.pehhhh bapak kecewa dah lah tengah lapar masa tue,dalam wallet dah tak ada duit,bajet lari doe...tambang pergi situ pon guna duit eja...so sementara menunggu orang yang nak di interview balik kitorang pergi centre mart yang macam dah nak bankrup tue!K O S O N G jer dalam tue,tapi nasib baik ada centre mart sebab kalau tak ada centre mart tak tahu lah mana kitorang nak berteduh masa tue sebab hujan lebat wo.kitorang duduk,tidur kat stage tengah tengah centre mart tue slumber jer mentang mentang tak ada orang huhuhu.

perut masa tue memang dah ber "kruk kriuk" dah,eja pujuk "ssin sabar ssin,balik nie kita terus singgah kedai lems makan..." huhuhu lutut dah mengigil gigil masa tue tahan kan aje.tepat pukul 4 kitorang gerak pergi perkampungan pengantin tue,nasib baik masa tue hujan dah reda sikit.kitorang masuk jer tempat tue eja macam kagum,sebab boleh tahan lawa lah tempat dia,luar macam cikai cikai jer,dalam dia lawa katanya.huhuhu,tapi paling tak boleh blah group chubby pon ada sekali tengah interview orang yang jaga tempat tue...kitorang dah macam "alamak camne nie,sama dengan dyeorang,kang dyeorang cakap kita tiru dyeorang plak" aku dalam hati "pergi mam lah,bukannya sama kelas pon..." masuk masuk salam dengan encik tue,encik tue tanya nie sama kolej ker blablabla dia suruh pergi ambil gambar dulu sementara group chubby interview dia...

gambar yang kitorang ambil untuk assignment tue.sikit jer lah tunjuk;





lepas dah settle kitorang balik,tapi aku balik wangsa maju jalan kaki jer hahaha.bayangkan lapar lapar tue balik jalan kaki dari setapak - wangsa maju huhuhu tapi alhamdulillah selamat sampai OK!sampai wangsa maju terus singgah kedai lems pekene sirap ais dengan nasi bujang L E G A gila ok,huhuhu.

tengah duduk lepak lepak lepas makan tue tiba tiba si chubby text topek,macam marah sebab tempat yang kitorang pilih untuk assignment nie sama dengan dia,tapi aku tak bagi topek reply.aku yang reply message tue.aku cakap "topek tak ada kene mengene,aku yang pilih tempat tue,sebab kakak aku suggest tempat tue kat aku..." dia reply apa entah,aku pon dah lupa.

minggu emo,

beberapa hari lepas macam macam jadi.semua emo gila,termasuk aku.layan pulak lagu didi cazli-erti persahabatan meleleleh leleh doe.syhhh apa jadi biar lah rahsia.

message untuk manusia berhati busuk; sudah sudah lah dengan hasad dengki kau tue weyh.

Saturday, October 10, 2009

Friday, October 9, 2009

memandu dengan cermat ingat lah orang yang tersayang,



tadi masa nak pergi dataran pahlawan bawak napie pergi gunting rambut terjumpa makcik nie bawak basikal motor laju gila hahaha,kagum gila tengok dia main cilok cilok doe.dah lah tak pakai helmet wkwkwkwkwk.kau pon bongok dia bawak basikal yang ada enjin bukannya bawak motor.lawak gila bila ingat balik gaya makcik tue bawak basikalmotor nie.

Saturday, October 3, 2009

apa kau rasa oren?,

semalam aku balik melaka,so sekarang nie aku kat melaka lah.aku ingat balik nak ambil motor bawak balik kl sebab aku dah tukar jadual kelas aku,malay cuisine hari selasa 8:00-12:00 pagi.

sampai sampai jer melaka,aku check motor buyah tak pergi repair lagi tapak side mirror yang patah tue,ada orang curik side mirror motor aku sampai patah tapak side mirror tue.sebelum nie kan aku punya sportrim belakang pecah,3 bulan jugak lah aku tak boleh nak buat motor tue,menunggu sportrim.tapi sebelum raya hari tue dah dapat sportrim baru warna gold.so tinggal nak tukar tapak side mirror tue dengan tukar tubeless tayar depan belakang.

pagi tadi aku bangun bangun jer tiba tiba aidil panggil aku tanya,aku tahu tak ali dah rosakkan motor aku,aku tanya dia apa yang rosak?sebab semalam aku sampai aku check ok jer.aidil cakap tayar depan bengkok,tayar belakang angin tak ada.

aku pon pergi lah check tayar depan tak ada apa apa pon,check tayar belakang angin tak ada mungkin sebab tubeless yang lama tue dah rosak so memang logik lah kalau angin dah tak ada.aku cakap kat aidil mana ada bengkok aidil,aidil beria cakap ada ada aku pusing kan sportrim tue sekali nampak lah pecah.memang aku angin satu badan lah kan,baru SEMINGGU motor tue aku repair selepas 3 bulan tak boleh nak bawak sebab tunggu sportrim baru,sia* betul lah.tak puas lagi aku bawak motor tue,kau nak rosakkan lagi.


masa aidil kecoh kecoh ngadu tue bibik pon keluar cakap dak ali bawak ke hulu ke hilir motor aku tue.menyirap lah aku.setahu aku sebelum aku balik kl aku dah text dak ita suruh ambil kunci tue bagi kat buyah,suruh buyah simpan,and aku pon ada pesan kat umi suruh simpan kunci motor aku tue.

aku rasa kalau aku bawak motor tue balik minggu lepas,servis kat kl jer aku rasa tak jadi benda nie...

tadi dak ali balik tanpa rasa bersalah nak hulur rm50 kat aku nak ganti,tak sengaja rosakkan,pale hotak dia!ingat senang ker aku nak repair motor tue.bila aku cakap kat buyah dak ali rosakkan motor aku,umi boleh pulak backup ali cakap ali tak guna motor tue,abis kalau bukan dia guna siapa guna?toyol?bibik pon cakap dak ali bawak motor tue ke hulu ke hilir,memang bagus lah kan,lepas sebijik sebijik motor nak hancurkan.

Wednesday, September 23, 2009

hari raya tahun 2009,

walaupun hari raya bagi tahun 2009 bagi aku dah tak semeriah masa zaman kecik kecik dulu,tapi ok lah,sebab aku masih diberi peluang untuk beraya bersama kedua ibu bapa aku,tadah tangan *bersyukur* hiks.gedik jer muahahaha


atas nie gambar keluarga untuk hari raya tahun 2009,tahun nie tema warna baju raya pertama kami ialah purple hiks,bagi kami 4 orang lelaki semua jenis purple ada daripada yang terang kepada yang gelap,yang perempuan pulak yang membezakan baju kurung mereka cuma corak corak yang ada pada baju kurung lah kan,tapi kak chik dengan wani jubah sama ok hahaha tudung jer lain lain,wani tak kisah baju sama, "adik beradik tak apa lah baju sama" lagi pun ramai orang cakap dia macam kembar katanya...

no internet for 3 days,

lama tak update blog,modem internet di simpan oleh ummi dari hari raya pertama sehingga hari raya ke-3,last day puasa arahan itu telah dikeluarkan oleh ummi,kami semua akur sahaja hiks.

Saturday, September 19, 2009

dengar shiteee esok raya?,


hari nie last puasa,dan esok dah raya yay.selamat hari raya aidilfitri kepada keluarga dan rakan rakan yang mengenali aku,maafkan jika ada terkasar bahasa,terlebih gurau,terlawan cakap,termaki,terhina,terkeji,terkutuk,termengumpat semua yang ter ter ter lah hahaha maaf zahir dan batin yek hiks halalkan makan minum kalau ada tercuri terambil termakan terminum dan ter ter ter halalkan yek hiks jemput lah datang ke rumah :) melaka jer tak jauh hiks.

Friday, September 18, 2009

syok sangat bershopping agaknya,

hari nie ummi mintak tolong bawak pergi pasar kat merlimau lepas tue pergi melaka carik baju untuk kak chik dengan wani...mula mula pergi kampung jawa jer,dapat lah jubah dengan tudung,dah pusing pusing tak jumpa baju kurung so ummi suruh aku gerak pergi sembahyang jumaat dulu,ummi pergi rest kat office buyah...aku pon gerak lah pergi rumah topek,plan lepas sembahyang nak pergi ambil seluar yang aku hantar hari tue kat kedai jahit pakcik apa entah,si topek bawak hari tue...sekali tak bukak lah pulak,tunggu punya tunggu tak bukak bukak...mungkin lepas sembahyang jumaat dia terus balik rumah membuta agaknya...ingat nak tunggu sampai dia bukak,tapi ummi dengan buyah dah call...so terpaksa lah hantar topek balik,gerak pergi office buyah...

sampai sampai office buyah,ummi nak pergi taman cempaka plak...aku ok jer,sampai sampai kat taman cempaka dah siap parking sume,aku duduk dalam kereta jer...masa aku tengah duduk dalam kereta sambil dengar fly fm tiba tiba aku nampak ada budak macam tak tentu arah taw,dia macam kesana kemari tak ada arah tuju...banyak kali jugak lah dia lalu lalu,aku macam kesian tengok,dalam hati macam cakap, "isk entah entah budak nie sesat tak." aku nak tegur tapi kang budak tue macam ingat aku nak culik dia plak...lepas kali ke berapa entah dia lalu,aku bukak tingkap panggil dia...

aku : adik kenapa?cari siapa?
budak sesat : *menangis* dia datang kat aku jer terus meleleh air mata dia keluar
aku : adik cari siapa?
budak sesat : cari mak...
aku : mak kat mana?
budak sesat : tak tahu,kereta dah tak ada...
aku : adik datang dengan siapa?
budak sesat : mak,akak,abang...
aku : tahu no telefon mak?
budak sesat : tak tahu,no kakak ingat lah...

aku pon bagi lah dia guna hp aku call kakak dia,tapi tak ada orang angkat...aku suruh dia call ayah dia,nasib baik ayah dia angkat...lepas dah call tue aku suruh dia masuk dalam kereta...tanya nama dia,darjah berapa semua...pastu aku cakap kat budak tue "lain kali kalau adik sesat jangan merayau rayau sorang sorang,bahaya,adik pergi kat tempat yang ramai orang,kedai kedai ker,adik cakap kat dyeorang adik sesat." dalam 5 minit lepas tue ummi pon sampai dah settle beli barang,aku bagi lah tahu ummi budak tue sesat...ummi tanya lah macam mana,nak tunggu ker blablabla...

lebih kurang 10 minit lepas tue bapak dia call tanya aku kat mana,dia nak datang ambil...yang best nye,bapak dia sampai sampai jer...mak dia pon sampai tengah dok carik carik mana anak dia,budak tue apa lagi,"bang bang tue mak",aku pon pergi lah hantar...mak dengan kakak dia cakap terima kasih,bapak dia pon salam aku cakap terima kasih...sebelum budak tue pergi,aku cakap lagi jangan merayau rayau macam tue lagi kalau sesat.huhuhu pengalaman betul jumpa budak sesat nie...

ambil gambar pon curik curik doe,kang budak tue tahu aku snap gambar dia,dia ingat apa kan.hahaha

aku tak boleh kalau tengok budak budak yang macam merayau rayau nie mesti macam rasa kesian,tapi aku suka buli adik adik aku?muahahaha,aku suka budak kecik tapi aku suka buli adik adik aku?macam mana tue?bukan buli kot,gurau gurau manja jer.huhuhu

balik kampung sambil berlari lari anak part 2,

busu comment entry bawah nie tanya apa jadi dengan makjah and cadok...

ok cerita dia macam nie kan kitorang sampai lambat kan,so turun jer dari train kitorang berlari lari lah sepantas yang boleh ker tempat bus bus berkumpul tue kan,masa dah nak sampai topek nampak bus yang cadok sepatutnya naik dah nak keluar dari simpang hentian tue taw,so topek pon suruh lah si cadok kejar,cadok dengan beg dan perut perut nya cuba mengejar bus tersebut tetapi apa kan daya,tak sempat wakakaka aku gelak gelak kot time tue,tak tahu kenapa,mungkin sebab lawak tengok cadok lari,comel sangat...

bus makjah pulak memang dah lama jalan kot,mungkin dia jalan ikut masa 2:30 terus jalan...aku sampai sampai jer terus pergi kat bus metro tanya bus yang ada kat situ bus pukul berapa,aku chill jer sebab aku tak kesah sangat kalau tertinggal bus sebab aku tahu orang nak balik melaka dengan naik bus metro memang kurang...aku pon ajak lah topek pergi kaunter metro sebab topek belum beli tiket,topek beli tiket pukul 3:00 aku cakap kat abang kaunter tue aku nak tukar bus pukul 3:00 abang tue tanpa segan silu suruh naik bus pukul 3:00 .

dah naik bus duduk kejap,tiba tiba datang rasa bersalah kat cadok and makjah,aku pon text lah makjah tanya dyeorang macam mana,makjah cakap dia dapat bus pukul 3:30 mungkin dia beli tiket baru aku rasa...tapi bus tue sampai batu pahat jer,makjah duduk pontian aku rasa...cadok plak tumpang member dia balik...dua dua nak balik jb...masa bus dah gerak kitorang tengok tengok jugak lah kat luar,mana lah tahu ternampak cadok dengan makjah,tapi tak ada...dalam hati doakan dyeorang selamat sampai jer lah...

Thursday, September 17, 2009

balik kampung sambil berlari lari anak,

ok nie cerita pengalaman nak balik kampung untuk hari raya tahun 2009.

aku dah beli tiket untuk balik kampung daripada minggu lepas lagi,untuk 17hb 2:30 ptg.mula mula plan nak gerak pukul 12,tapi motor aku tak settle lagi,nak tunggu mud hantar spotrim yang aku mintak dia tolong beli kan...sementara tunggu mud datang wangsa maju,aku ajak topek pergi jusco kejap sebab aku nak beli sweater,dah lama gila nak beli sweater tue,asyik bertangguh jer last last benda lain yang aku beli,tapi tadi akhirnya dapat lah aku beli sweater tue...bak kata ai "akhirnya ssin beli jugak..." ingat kan lepas dah balik tue mud sampai sekali mud sampai dalam pukul 1 lebih,agak dah lambat lah jugak kan nak gerak pergi bukit jalil tue lagi,tue lah kak ngah kau sound sound buja tak reti sabar lah apa lah,masalahnya bukan buja tak nak sabar,tapi kalau boleh buja nak settle benda tue cepat,sebab buja nak kejar tiket bus untuk 17hb tue tahuuu...tapi betul jugak lah apa yang kak ngah cakap tue aku nie memang tak reti sabar,kak ngah tue memang penyabar orang nya,maklum lah dia kan PERFECT!dia lah anak ummi dengan buyah paling TERBAIK.apa apa hal pon sorry lah kat mud kalau buja macam tak reti nak sabar kan btw thanks keh dah tolong belikan spotrim tue...

dalam pukul 1:45 kitorang,aku cadok makjah dengan topek pon kelam kabut lah gerak pergi bukit jalil naik putra dari wangsa maju pergi masjid jamek lepas tue tukar ambil star pergi bukit jalil,ingat kan sempat nak kejar bus pukul 2:30 sekali sampai dalam pukul 2:45 bus semua dah jalan doe,kesian cadok dengan makjah kene tinggal bus,aku bus dah lepas jugak,tapi dapat tukar tiket...naik bus pukul 3:00...sorry doe makjah,cadok...kalau korang gerak dulu tadi mesti korang tak tertinggal bus...huhuhu

alhamdulillah lah aku selamat sampai melaka dalam pukul 5:00 :) yay.

masjid india - uptown,

haih,lama gila tak update blog...sekarang macam dah malas nak update blog,bosan kot huahuahua.

nak cerita apa eyh?erm.

ok 16 september dah janji dengan jemi nak jumpa kat masjid jamek sebab nak tolong jemi carik baju melayu dia,susah kot nak carik...lagi pun jemi sampai lambat kan lama jugak lah aku tunggu si jemi kat masjid jamek tue grrr,tapi kira ok lah daripada jemi tunggu aku kat times square hari tue 2 JAM kot muahahaha nie dah kira 0-0 lah nie lama sangat tunggu jemi tiba tiba ai call tanya aku kat mana,aku cakap lah kat masjid jamek,aku suruh dia tunggu kat sogo jer dengan topek,nanti aku gerak dengan jemi pergi sana,tiba tiba dyeorang cakap nak pergi masjid jamek jugak,dyeorang bosan kot duduk lama lama kat sogo tue,bila topek dengan ai sampai jer si jemi pon sampai,ok lah tue,semua dah sampai pusing pusing lah kitorang kat situ tolong jemi carik baju,susah kot nak carik...jemi plak cerewet kan muahahaha,nasib baik lah kitorang chill jer,jemi asyik kene perli jer dengan ai topek.dah penat pusing pusing tak jumpa jugak,kitorang pergi lah buka puasa dulu kat foodcourt sogo,ramai gila orang.kitorang beli makanan pon gilir gilir.huhuhu.dah settle makan semua kitorang patah balik pergi carik baju,masuk balik kedai kedai tadi,nasib baik jumpa baju nye...lepas tue kitorang pon gerak lah balik.

masa dalam train nak balik tue ada kes mamat india nie tersepit kat pintu train,sebab masa tue sampai stesyen mana entah,orang tak habis keluar lagi,tapi pintu train tue dah nak tutup so mamat tue tahan lah pintu tue "pang" terhentak lah tangan dia badan dia kat pintu tue,aku yang tengok mampu cakap "ouch ouch ouch" jer ngeri lah kot tengok ada lah lebih 3 kali pintu tue hentak badan mamat tue,sebab 3 kali pintu tue nak tertutup tapi mamat tue tahan...gila lah...

ingat kan lepas balik dari masjid india tue terus balik rumah,sekali ai dengan topek nak tengok tengok baju kat uptown,sampai jer wangsa maju,terus ambil teksi pergi uptown,ramai gila manusia kat uptown rasa cam nak patah kaki nie meredah manusia manusia tue...lepas dah settle semua lepak minum jap kat mamak masing masing dah haus...dalam pukul 1 lebih baru gerak balik rumah huhuhu.

Sunday, September 13, 2009

terima kasih bob,

akhirnya berjaya jugak lah rancangan bob untuk berbuka puasa bersama dengan classmate masa dekat teknik muar dulu,walaupun tak ramai yang dapat datang,yang datang tadi,arethank,topek,bujang,najwa,ampang and kawan kawan masing masing,ada jugak yang nak datang tapi tak dapat nak datang sebab hal hal yang tak dapat nak di elakkan.thanks bob sebab support semua makanan tadi :) and sorry sebab kitorang sampai lambat lah tadi,dah nak pukul 8 baru sampai hiks.lepas dah makan lepak lepak borak borak kejap kan,lama tak jumpa kan mesti lah banyak benda yang nak cerita.huhuhu,tapi tak dapat nak lepak lama kene balik cepat sebab ummi cakap malam nie buyah nak guna kereta ada kerja.so balik lah cepat kan,huhuhu niat di hati nak duduk lama lagi,maklum lah lepas nie entah bila lagi dapat jumpa kan.masing masing dah sibuk dengan hal masing masing.

budak budak nie semua pergi jalan jalan melaka dulu,aku topek dgn najwa balik dulu.huhuhu lepas hantar topek,aku tolong hantar najwa balik muar,dia datang dengan ameir tapi ameir nak join dyeorg jalan jalan melaka.so aku offer lah hantar najwa,sebab arethank cakap dia nak hantar najwa dulu,lepas tue dia patah balik melaka semula.kesian pulak kat arethank nak patah balik melaka nanti.sampai rumah pon tadi dalam pukul 11,sorry buyah.

p/s : thanks buyah sebab SUDI pinjamkan kereta tadi.

Friday, September 11, 2009

tacing menacing,

lamaaa gila tak update blog,maklum lah kat rumah kl tak ada line internet sobsobsob,so semua benda yang nak cerita hilang macam tue jer.

tinggal sikit sikit jer yang aku mampu nak ingat.lemah sungguh otak nie,banyak tidur atau pun banyak makan katak huahuahua.

bak kata eja "aku rasa minggu nie minggu tacing..." huhuhu betul lah tue,ramai gila orang yang tacing menacing antara satu sama lain,naik kusut kepala otak nie fikir kan.nasib baik rekod aku baik lagi,tak ada buat orang tacing tacing,tapi kalau aku buat pon,beberapa saat atau minit atau jam atau hari tue aku akan mintak maaf balik kalau aku tahu tue silap aku hiks.

aku cerita jer lah apa yang aku ingat keh.

cerita hari khamis,pergi ts,sg wang shopping untuk raya,hiks.tahun nie aku mintak ummi duit,aku shopping barang sendiri sebab kalau kat kl banyak sikit benda yang aku boleh pilih...dah 2 tahun kot aku tak shopping barang untuk raya,yelah bila pergi kedai jer mesti tak ada yang aku suka so last last penat berjalan tapi satu benda pon tak dapat hahaha.tapi baju melayu tue memang tiap tiap tahun ummi belikan lah.so hari tue dapat lah aku 2 helai kemeja dengan skinny jeans,tapi sehelai kemeja tue aku jual kat topek jer sebab aku pakai macam besar :( sedih jer...nasib baik topek nak beli,lagi pun topek cakap dia memang nak baju tue tapi masa tue dia tak ada duit,happy gila lah dia bila aku cakap nak jual kat dia.

cerita hari jumaat,hari nie lah :p pagi pagi lagi eja dah kejut suruh cepat bangun sebab dah janji dengan dia nak gerak pergi pudu awal,sebab dia nak tukar tiket balik hari nie,sebelum nie dia dah beli tiket untuk 14hb tapi sebab aku,ai,topek nak balik melaka kejap hari nie,dia pon nak balik yongpeng awal,dia cakap kalau duduk kl bosan,so aku pon call lah orang bus tue,entah bus apa entah,SS ekspress ker apa ntah,sekali orang tue cakap tiket ke batu pahat untuk 11hb hari nie dah full,huhuhu,eja dah tention jer...aku pon bagi lah idea suruh dia ambil bus dari kl ke melaka,lepas tue dari melaka aku hantar dia pergi muar,lepas tue suruh ibu dia ambil dia kat muar jer...nasib baik lah ada ssin yang bijak lagi bijaksana nie hahaha.

Monday, August 31, 2009

jom test perut,


gelak tak ingat ok aku tengok video nie nak nak yang mission 2 wkwkwkwkwk


lagi macam gampang


gelak guling guling tak boleh tahan *ten ten eight ten ten nine wkwkwkwkwk*


beria kau amik step kan.


babi gaduh dengan singa?kau agak babi ker singa lari?

kek kukus dan tiket cuti hari raya,

tidur ku terganggu dengan bunyi ringtone avenged sevenfold - a little piece of heaven

"We're coming back, coming back We'll live forever, live forever Let's have wedding, have a wedding Let's start the killing, start the killing"


suara garau M.Shadow membingitkan telinga ku...siapa lah yang call pagi pagi buta nie...grrr tengok screen hp tak keluar nama,yang tertera kat situ cuma no 017*******,angkat angkat jer suara perempuan kedengaran.

aku : hello (sore mamai mamai)
pemanggil : hello bujal,nie awa nie...
aku : ah yeee,kenapa?
pemanggil : nak tanya kalau nak buat kek kukus nak masukkan badam tue,badam tue nak goreng tak?lepas tue nak potong macam mana eyh?

*hati aku terdetik* (huh nie dah kenapa tanya pasal kek plak nie,tak tahu ker basic pastry and bakery aku dapat failed!adoi ai...)

aku : erm nanti aku check...
pemanggil : kau nak check kat mana?
aku : erm,google.
(lebih kurang macam tue lah perbualan nya tak ada lah aku ingat 110% kan)

aku pon letak lah hp,dalam hati isk nyesal tak belajar sungguh sungguh dalam kelas basic pastry and bakery tue,bukan nya aku tak minat benda tue,cuma semester tue aku banyak sangat problem grrr,cam gampang...aku pon on lah lappy,terus google pasal "perlu ker badam tue digoreng?dan nak potong macam mana..." 5 minit lepas tue dak awa call balik blablabla aku bagitahu lah dia...lepas letak jer hp aku terfikir "mesti dyeorang semua ingat aku dah pandai masakkan...tapi kenyataan nya TIDAK SAMA SEKALI" hahaha

lepas tue ingat nak sambung tidur balik...hiks tapi sekali lagi M.Shadow melalak lalak grrr benci betul lah!

tengok screen hp nama eca's/klmu keluar,maknanya si eja lah nie call...sbb eja guna no eca...

eja : HELLO SSIN KITA CUTI RAYA BILA???
ssin : 18hb kenapa?
eja : tiket nak balik raya habis DOE,dari KL nak ker JB semua habis DOE,aku beli tiket 14hb....yelah 18hb tue kan dah nak raya...
ssin : yeke,semua habis?
eja : yeee,semua habis...ssin balik lah sekali nanti dengan aku 14hb...nanti kene amik bus dekat bukit jalil DOE...
ssin : memang lah *dalam hati* (memang lah cik adik oi kau macam tak penah balik cuti raya jer,tak tahu kan)
eja : balik dengan aku eyh 14hb...
ssin : ala tak meriah lah balik awal awal,ala senang jer nak pergi bukit jalil nanti aku ajar,lagi pon aku ada motor,nak bawak balik,mana boleh naik bus...
eja : HAH HANTAR PAPER???
ssin : aku ada motor nak bawak balik!!!
eja : tak dengar lah jap jap jap...
ssin : aku ada motor nak bawak balik,mana boleh naik bus...tak apa nanti aku ajar kau macam mana nak pergi bukit jalil
eja : ok ok
(lebih kurang macam tue lah perbualan nya tak ada lah aku ingat 110% kan)

kecoh betul minah nie...rasa nak lempang jer guna kaki hahaha,eyh betul ker tiket bus cuti hari raya banyak dah habis???sesiapa yang balik kampung naik bus tue,baik korang pergi check dan beli awal awal,takut nanti tak dapat balik kampung hiks.

4 ekor kucing dan 1 ekor musang?,




perasan kan dalam sangkar tue ada 4 ekor kucing?yea tue 4 ekor kucing si wani...tapi korang perasan tak atas kucing kuning putih tue ada lagi sekor...tak tue bukan kucing,tue musang hahaha elok jer musang tue boleh hidup sekali dengan 4 ekor kucing tue...bertengek pulak tue atas kucing tue wkwkwkwkwk,tadi masa aku datang dyeorang tengah tidur sekali,bila aku datang dekat dekat semua bangun...lapar kot...esok makan eyh,buja suruh buyah beli friskies hahaha makanan korang dah habis kot,yelah tuan kau kan tak berhati perut tahu nak bela jer,makan tak nak kasik,hehehe *lariii kang wani libas dengan penyapu sia sia jer*

Sunday, August 30, 2009

gila ah cam comel jer tengok ramai ramai gitu,



cool gila.

akhirnya tekak merasa asam pedas ummi,

Alhamdulillah,*burppp* kenyang gila hiks.akhirnya dapat jugak aku merasa asam pedas ummi hehehe,best gila oh.tadi kat meja ada bubur,ada bihun sup,ada kuih jala,kurma,sambal sotong,asam pedas.tapi aku makan nasi+asam pedas jer...best doe kan best kalau dapat makan hari hari macam nie hiks :) ummi punya asam pedas memang superb,kalau bukak kedai confirm laku,satu malaysia datang makan *hehehe* tak tipu,tak percaya cuba lah :p nak nak plak bukan senang nak dapat merasa masakan ummi kan hiks

dingin nya subuh itu,

pagi pagi tidur ku terganggu dengan bunyi ringtone avenged sevenfold - a little piece of heaven

"We're coming back, coming back We'll live forever, live forever Let's have wedding, have a wedding Let's start the killing, start the killing"

tengok nama orang yang memanggil rupanya ummi di talian,aku pun tekan lah button angkat tue;

ummi : dah bangun sahur ker belum
saya : belum...
ummi : bangun bangun dah pukul 5 dah nie...
saya : ok ok
ummi : ada makanan tak...
saya : tak ada...tak apa nanti buja masak

(lebih kurang macam tue kot perbualannya sorry saya mamai masa tue,kalau tertambah tambah tue sorry ummi hiks.)

eyh nie kau kenapa dah tulis macam dalam novel plak nie,entah lah tiba tiba ada mood nak menulis...hahaha

lepas tue telefon rumah plak berdering dering minta diangkat dengan ringtone "kring kring kring kring..." dalam hati kan bagus kalau telefon rumah nie boleh aku set kan lagu lagu macam love story ker fire burning ker,baru gempak...angkat angkat telefon suara buyah kedengaran...

buyah : dah bangun sahur?
saya : baru bangun nie...
buyah : ada makanan tak?
saya : tak ada,tak apa nanti buja masak...
buyah : sorry buyah tak dapat balik ada hal nie,tak sempat nak balik...
saya : ok,tak apa...
buyah : kejut dak uman...

ketuk ketuk pintu dak uman suruh bangun sahur,tak bersahut,tidur mati apa minah nie...grrr,aku pon pergi lah dapur potong bawang putih,besar sikit...nasib baik ada yang dah siap kopek kulit nya,senang...cili blend semua dah ada,panas kan kuali tunggu jap dah panas minyak masukkan bawang,tunggu keluar bau wangi bawang,masukkan ikan bilis...dah ada bau wangi wangi aku masukkan cili blend yang dah siap di blend oleh ummi kot,mudah sungguh kerja,aku cari cari telur tak ada lah plak...hmmm lantak lah bila cili dah pecah minyak aku masukkan nasi "pom pam pom pam pom pam" bunyi kuali dihentak ala ala mamak memasak kat kedai,hiks...tak ada niat pon nak bagi satu kampung parit gantung terbangun sebab anak rahimin masak nasi goreng hahaha dalam masa tak sampai 10 minit nasi goreng ala ssin tadi siap...(mula mula ingat nak masak asam pedas ker kari ayam ker,tapi sebab bahan tak ada,masa pon dah tak banyak,nasi goreng jer lah...wkwkwkwkwk *bajet jer*)

"pang pang pang pang..." bunyi pintu bilik dak uman aku ketuk,"uman bangun lah sahur,abg dah masak tue..." dak uman bangun mamai bukak pintu...aku pon pergi dapur buat air milo...dah siap tue aku gerak dak uman lagi,apasal lah susah sangat minah nie bangun kang aku bagi tinju guna kaki baru tahu..."uman bangun lah sahur..." sekali dia boleh jawab "adik tak boleh lah..." grrr dah paham lah aku maksud jawapan tue...bengang nya,kalau tahu tadi tak payah lah aku masak,siapa lah plak yang nak makan nasi goreng tue,aku plak tengah tak ada selera nak makan nasi nasi nie,kalau makan nasi rasa macam nak muntah,so sahur tadi aku minum milo ais jer...untuk tenaga esok pagi huhuhu...

sekarang aku tak boleh tidur,so aku online lah kejap...on ym ikhwan syafiq ismail dengan mohd shakirin alecxis rush leo ahmad rizai ash ketchum bin mohd shahrudin tegur,hiks suka,ada lah jugak teman aku nak merapu subuh subuh nie...hehehe btw imy shen hiks bila nak berdebat lagi nie,kecoh lah buah hati kau tue, "A" Loser.

p/s : thanks ummi buyah sebab kejut sahur walaupun tak ada kat rumah :)

Saturday, August 29, 2009

keli dimakan manusia berita gempar,

burp Alhamdulillah kenyang nya buka puasa hari nie,makan nasi lemak dengan ikan keli bakar pehhh lama gila tak makan ikan bakar memang meleleh lah.

tadi pergi param dengan dak uman...ummi kak chik,wani,ita,ali tak ada pergi shah alam rumah pok teh ada buka puasa ramai ramai,mula mula aku nak pergi tapi kereta macam penuh,malas lah pulak rasanya...

gerak pergi param pukul 5:40,sampai sampai dah pukul 6:00,pusing pusing aku nampak kedai yang jual nasi ayam sedap.dak uman pulak nak beli bihun sup.ok dah set dalam kepala makanan dah settle tinggal nak kene carik air jer...pusing pusing tiba tiba nampak kedai jual ikan bakar...mula mula macam tak nak beli,kitorang jalan jalan dulu,tiba tiba lalu dekat kedai nasi lemak mak dak tira,aku ingat kan tira tak ada,sekali terperasan dia,aku ingat dia tak perasan aku,sekali dia pon dah panggil kan...aku pon beli lah nasi lemak sebungkus...member member kan :p

pastu pusing pusing lagi carik air,dak uman beli air kelapa,aku beli air tebu,masa pusing balik nak balik,nampak lagi kedai yang jual ikan bakar tue,dalam hati, "ermmm,kalau makan nasi lemak dengan ikan bakar sedap jugak nie..." aku pon beli lah ikan keli bakar hehehe...so tadi aku kongsi nasi lemak dengan ikan keli tue dengan dak uman...kalau tahu tadi tak payah beli bihun sup dengan nasi ayam tue hehehe...membazir jer...

Friday, August 28, 2009

penantian selama setahun,


selepas menjadi pelajar klmu dah nak masuk setahun kot,baru lah aku berjaya mendapat kan student card nie.daripada berambut sampai dah tak ada rambut dah.

p/s : woi bila nak pergi karaoke nie.

sila berikan tajuk paling sesuai,

27hb aku dengan ummi balik melaka sama sama,sorry lah ummi terpaksa tunggu lama dekat hotel grand continental tue,huhuhu ada hal kat college nak kene settle kan.tapi tue pon tak settle lagi,sebab kesian kat ummi dah tunggu lama,aku cakap kat eja,tak apa lah.balik kl semula nanti kita settle kan.

sampai sampai pudu macam biasa banyak lah "gangster gangster" yang menahan aku tanya nak balik mana nak balik mana nasib baik lah dah biasa kene macam tue,dan nasib baik lah semalam ummi dengan eja ada.hahaha aku kalau dekat pudu tue sorang sorang,abis lah...pernah sekali aku balik melaka sorang sorang bila "gangster gangster" tue tanya nak balik mana,aku jawab lah melaka,dia dengan slumber tarik aku ok sini sini,bus nie jalan sekarang sambil dia buat muka serius yang bus tue dah nak gerak,aku pon beli jer lah,biasa kalau topek ada aku akan jual mahal dengan dyeorang,aku akan beli tiket dekat kaunter...selalu nya tiket bus balik melaka rm12.20 tapi tiket bus tue rm13.20 masa tue dalam fikiran tak kisah lah yang penting aku dapat keluar dari pudu tue secepat mungkin...dan dengan harapan kalau tiket dia mahal,mesti bus dia gila babi selesa lebih selesa dari bus KKKL huhuhu sekali bus yang aku dapat tue macam bus kilang jer...

so semalam kitorang dapat tiket pukul 2:30,dalam bus aku habis kan baca novel yang aku pinjam dari eca,hiks novel jiwang doe,hihihi.sambil melayan lagu lagu jiwang jugak.hiks.sampai melaka dalam pukul 4:30.

sampai rumah aku tak ingat pukul berapa tapi masa tue dah nak buka lah...kat meja dah siap makanan untuk berbuka sambal udang,lauk warna kuning tue,ayam goreng,lepas tue ummi ada beli air tembikai,murtabak,otak-otak dengan ayam yang tulang tulang tue...masa buka tue aku macam ada rasa nak demam,tapi tak teruk sangat,bila tengah makan makan rasa macam nak muntah aku pon tak tahu kenapa...disebabkan dah lama tak makan "lauk" aku paksa jugak makan,huhuhu...yelah selama berbuka dengan bersahur kat rumah,makanan yang hari hari aku makan nasi bujang...sekali dapat makan "lauk" nikmat gila...

betul lah cakap si kenot aku kalau balik melaka jer mesti demam,huhuhu...masin betul mulut kau kenot!

Thursday, August 27, 2009

subject registration semester 5,


topek beria suruh kitorang tak payah amik malay cuisine semata mata nak simpan rambut panjang HAHAHA

eca memerah kepala,1st time nampak eca beria ia HAHAHA

eja tention chill lah DOE



plan A,B,C kitorang buat plan macam nie sebab serik doe,bila dah penat penat beratur tiba tiba orang tue cakap class yang kitorang nak masuk tue dah full so baik kitorang ready awal awal.kalau class plan A tue dah full tukar jer lah plan B hiks




student ramai beratur,tapi dekat kaunter tak ada orang.tak faham betul aku.


25hb hari tue pergi register subject untuk semester baru,sekejap jer dah nak mula semester baru...dan macam biasa lah,aku paling malas kalau nak pergi register subject nie,sebab hari tue akan ada banyak manusia dekat kolej klmu yang tak ubah macam pusat tuisyen tue.huhuhu,plan asalnya nak pergi pukul 7:00 pagi tapi disebabkan tidur lambat lepas bersahur,terlajak tidur sampai pukul 11 lebih macam tue,kitorang sampai kolej pon dalam pukul 12,memang dalam kepala dah fikir haih mesti kitorang dapat jadual yang macam hampeh...mesti banyak class dah full,tapi alhamdullilah aku berpuas hati dengan jadual aku semester nie,jadual semester nie eca yang buat ok!!!hahaha pandai rupanya eca nie...semester lepas eja yang buat,tapi atas sebab sebab tertentu eja tak dapat nak memerah otak hari tue...semester nie aku ambil 4 subject;

  • Principle Of Marketing
  • Malay Cuisine
  • Malaysian Studies
  • Catering System Operation
kelas aku 3 hari jer seminggu isnin,rabu dengan khamis...1 hari 2 kelas ok lah tue hiks kalau tak dyeorang nak buat kelas 2 hari jer,tapi aku cakap dekat eca aku tak nak,sebab nanti kalau padat sangat kelas buat sakit kepala jer penat penat masuk kelas tapi tak dapat satu benda pon...kitorang settle semua benda tue pukul 5:00 ptg,hari register tue panas gila doe,sakit kepala aku...