Followers

Sunday, May 31, 2009

bye bye B-16-6,

29 hb lepas dah habis register class,aku balik rumah terus kemas barang barang,sebab malam 29 hb tue kitorang nak angkat barang barang rumah pergi alfa villa,kitorang kene pindah.sebab rumah yang kitorang duduk sekarang nie,owner dia dah jual...bye bye B-16-6 :( sadis...

tapi sekarang nie kitorang belum betul dapat rumah kitorang,sebab rumah yang kitorang "sepatutnya" duduk dekat alfa villa tue still ada budak nursing,budak nursing tue tak nak pindah masuk pv10,grrr budak budak nursing college aku memang ngada ngada betul,BODOH...barang barang kitorang tue kitorang tumpang letak kat rumah makjah dulu,bila dah dapat rumah nanti baru pindah masuk barang barang tue bawak masuk rumah...

along cakap 4/6 nie kitorang dapat rumah dekat alfa villa,harap harap dapat lah rumah tue...kalau tak kitorang kene pindah kepong kot...jauh...huhuhu

rumah dekat alfa villa kecik doe,bilik kecik gila!!!tak ada lah kecik sangat,tapi rumah pv10 lagi besar huhuhu...

p/s : razib nanti boleh lah lepak cc ORANGE sama sama :D






power tak power?,

29 hb haritu budak budak hospitality kene datang college untuk register class untuk semester 4,aku balik awal kot masa tue.sebab ada hal yang nak kene settle.baca entry seterusnya untuk tahu hal apa.

so 29 hb tue kitorang satu rumah pergi lah college (budak rumah aku kebanyakan nya semua budak budak hospitality) ,pukul 5 nik dah gerak kitorang bangun nak pergi college sama sama,kitorang nak pergi college awal awal sebab nak dapat kan class yang OK lah,tak nak jadi macam sem lepas jadual class teruk gila.

yang sadisnya walaupun kitorang dah sampai college awal haritue,tapi kitorang tetap tak dapat class yang kitorang dah susun baik punya...buat punya jer budak budak nie beratur,tiba jer dekat kaunter kakak kakak yang uruskan kat kaunter tue cakap class full blablabla haih terpaksa lah keluar dari barisan pergi carik code class lain lepas tue kene beratur balik,buang masa jer doe...

kenapa klmu tak buat register class secara online jer?macam kalau nak check result final exam pon tak buat check online.huhuhu,kan lagi senang kalau buat secara online?lepas tue kakak tue pon kalau dah tahu class class ada yang dah penuh jerit ker bagi pengumuman ker bagitahu code class itu ini full ker kan,so kalau kitorang tengah beratur boleh lah keluar awal awal pergi carik code class lain tak ada lah buang masa macam jer...

semester 4 nie aku ambil 3 subjek jer,sebab nie short sem,aku ambil financial accounting,computer application,principle marketing...class pulak hari selasa khamis jumaat,kitorang dah elok jer susun isnin selasa rabu,tapi tak dapat huhuhu...



nie baru sikit,kat luar ada lagi yang tengah beratur,yang dekat tingkat atas lagi...bayangkan...

ting tong,

banyak cerita yang nak dicerita,tapi dah disimpan simpan.banyak yang dah lupa, (aku mudah lupa)

Tuesday, May 26, 2009

baby and I,


Sinopsis ; Joon-soo is a tough 18 year old high school kid that loves to cause trouble. He often gets in fights, once with 17 other guys, but always comes out as the victor. Then one day Joon-soo's parents decides to go out of town. Joon-soo decides then and there to throw a party at his parent's home. He then goes shopping for groceries and comes upon an unexpected surprise. A little toddler sits in a shopping basket wearing the name tag "Han Wooram" and points to Joon-soo as his father!

He then takes the baby home and tries to find the baby's real parents. When he can't find the parents, Joon-soo even tries to abandon the baby but always fails. He then takes the kid to school which causes further scandal and a suspension. But during this time an unexpected event occurs between Joon-soo and Woo-ram…

*movie nie best gila!

attack on the pin-up boys,

Sinopsis ; Seoul has been struck by a series of mean-spirited attacks targeting high school heartthrobs, with rocker Ye Sung and basketball player Han Geng among the victims. Word is the next victim will be at Neulparan High School, and the three most likely candidates are steely student body president Si Won, vain dance team leader Hee Chul, and judo team captain Kang In. Studious, bespectacled Ki Bum and breakdancing buddy Dong Hae decide to investigate. Rather than searching for the culprit, however, they're a lot more interested in finding the next target. Meanwhile, the three potential victims are also competing against each other for top pin-up boy status and the fame that comes with it.

*tak best sangat macam mengarut jer,kau tak tengok pon tak apa hahaha

virus ker?


dekat dashboard korang ada tak macam nie?aku rasa aku tak ada follow william wood nie?bila aku click dia keluar website macam gambar bawah nie?aku pon tak faham dia guna bahasa apa,planet marikh kot?macam pelik jer?ker virus?adakah laptop aku akan meletup lepas nie?sebab aku dah click link tue dua kali?



kalau bukan virus sorry william wood aku dah fitnah kau wkwkwkwkwk

Saturday, May 23, 2009

kan best kalau hari hari macam nie,

hari nie 23 hb seperti yang aku dan mizi janjikan kitorang nak pergi kenduri kahwin rumah si ahyat,mizi dengan ahyat member satu dorm masa dekat plkn ayer keroh dulu,tapi tadi masa sampai,aku dengan mizi jer yang datang.call adam dia cakap dia datang kot tapi lambat sebab dia ada hal,call mat top pulak,mat top dah tukar no,grrr.padahal hari tue baru jer tukar no,dah tukar lagi gatal betul lah.nasib baik lah budak budak dorm aku ramai budak melaka,dorm aku ada 7 orang jer pon,kalau dorm korang lebih dari 7 kan?hahaha kemn ayer keroh special ok!2 orang jer budak dorm aku yang luar dari melaka,apart negeri sembilan,amirul kl...

tadi mula mula ingat nak gerak lambat,sebab nak kene ambil wani dengan k.chik dari kelas tambahan pukul 12:20 tapi nasib baik along ada kat rumah,aku mintak tolong ambil budak dua ekor tue naik van sebab aku nak keluar guna kereta.sebelum jumpa mizi kat melaka central aku pergi jumpa topek dulu,sebab aku ajak topek sekali,adik topek pon ikut sekali tadi si napie.

kitorang sampai rumah tue dalam pukul 1 lebih kalau tak silap,dah nak pukul 2:00,dengan sesat lagi nak mencari rumah pengantinnya,sampai sampai salam salam makan,lepas tue duduk kejap,masa kitorang sampai tue pengantin baru nak berarak,so tunggu lah sampai pengantin dah habis berarak baru kitorang blah.

mizi gerak balik rumah dia terus,kitorang pergi naik dua kereta.lepas tue dah alang alang sampai bertam tue teringat si syamimi ada dekat poli kota,so call lah dia tanya dia dekat mana,dia pulak ada dekat kamsis dia,kitorang ajak dia lepak,dia pon ok jer...lagipon dah lama tak jumpa budak tembam tue...tak plan pon nak jumpa dia,tapi macam biasa lah kalau benda tue kita plan mesti tak jadi punya lah,macam macam lah kitorang cerita tadi,benda paling tak boleh blah,bila syamimi cakap sekarang dia couple dengan nauf*** ,macam tak percaya dia boleh couple dengan budak yang dulu nya dia benci gila masa dekat sekolah,tue lah orang cakap,orang yang kita benci tue lah yang akan jadi pasangan kita...kitorang terkejut gila dengar cerita tue,lepas tue topek cerita lah kisah cinta dia kat syam blablabla

dalam pukul 5:00 kitorang gerak,hantar syamimi dulu,lepas tue topek dengan napie,lepas tue harinie banyak roadblock doe,tapi semua roadblock aku lepas muahahaha,sampai rumah dalam pukul 6 lebih,sampai sampai jer masuk bilik ummi jap,ummi tegur, "woah dah boleh bawak kereta,keluar pagi balik malam..." huhuhu.

malam pulak pukul 8:00 aku gerak pergi rumah arif,member masa dekat sekolah,arif ajak lepak.sebab pak joe pon nak datang rumah dia,bukan selalu dapat lepak sekali,hahaha so macam biasa lah kalau kitorang 3 dah bergabung sesi kutuk mengutuk lah apa lagi,kalau ada lagi geng geng kita mesti lagi best doe,kawah,man semua lah yang sekepala dulu.

p/s : lepak tapi tak ada gambar pon,rugi nye.thanks ummi dengan buyah sebab bagi pinjam kereta hari nie :)

Friday, May 22, 2009

-,


tema bulan ini warna merah baru terang sikit mata nie,sebelum nie macam malap jer guna warna hitam kan,wallpaper dan firefox ada unsur unsur robot sikit,tertarik nak guna gambar gambar robot bila tengah carik gambar cun cun dekat deviantart,macam comel pulak bila tengok robot robot nie :)

Thursday, May 21, 2009

hasil titik peluh mu akan ku hargai,

pagi tadi dah bosan bosan,aku online lah macam biasa.lepas tue comment comment dengan nur,tetiba dia cakap dia nak buat cookies,yang lagi menarik dia cakap dia nak buat bentuk kitorang,kitorang tue fath,amar,ajiek,ijam,adam, & termasuk aku lah kan sebab kitorang selalu conference,hahaha aku ingat kan dia tipu jer,sekali tengah chatting dengan amar,amar tanya dah tengok tak blog nur,sekali aku bukak,ada lah gambar cookies tue hahaha comel jer,tengok lah gambar yang aku curi dari blog nur nie;

aku warna putih ok,suci bersih belum dinodai wkwkwkwkwk disebabkan aku paling berbudi bahasa bersopan santun dalam conference sebab tue lah aku warna putih kan ajiek?wkwkwkwkwk

nie dia orang,ajiek,fath,adam,amar dengan ijam wkwkwkwkwk,kalau jual dapat berapa ribu eyk?

p/s : nur warna putih jangan makan keh,you frame kan keh :D

amboiamboiamboi,

abudzaralhusainidotblogspotdotcom

amboiamboiamboiamardotblogspotdotcom

gitugitugituajiekdotblogspotdotcom

aku dah tak ada kerja,petang tadi aku edit blog aku,lepas tue tadi amar mintak aku tolong edit kan blog dia,dia cakap dia jeles tengok blog aku hehehe,ala buat kan background jer pon,aku suka jer tengok dinasour tue doe comel kan?lepas nie nak edit kan ajiek punya pulak,buat benda yang sama jer pon,tengok lah gambar apa yang ajiek bagi aku tue,dah macam mamak tengah bersukan jer aku tengok wkwkwkwkwk nasib baik tak nampak dada dia yang berbulu lebat macam dada ajiek wkwkwkwkwk

melayang layang bagai layang layang,

smlm aku balik melaka,kan aku dah cuti,aku dengan taufiq balik naik mbs lah kan,lagi pun bajet kitorang dah lari gila,balik tue pon duit cukup cukup jer untuk minyak,nak dijadikan cerita masa atas motor,fiq yang bawak,aku memang malas nak bawak jauh jauh nie,hehehe nasib baik fiq kawan yang baik (aku puji kau nie) hahaha.

ok ok dijadikan cerita angin semalam kuat gila,letih doe nak melawan angin,kalau kau naik kereta best lah bersandar jer,nie naik motor adoi ai sakit deyyy.lepas tue pulak aku tak makan seharian tau,and aku balik lepas habis paper islamic studies...tak makan seharian,sebab satu duit dah tak ada,lagi satu kepala aku memang pusing semalam.dua tiga menjak nie,kepala aku selalu sakit sakit,tapi tak selalu kadang kadang lah.banyak sangat tidur kot hahaha

so bila atas motor tue kepala aku macam pening taw,aku diam jer tak cakap dekat taufiq,kang dia risau pulak.sampai dekat seremban kepala aku sakit gila macam nak pitam pon ada,haih aku tengok signboard jer sepanjang perjalanan tue,dengan harapan cepatlah sampai...

sampai jer dekat simpang ampat kitorang isi minyak...kat situ baru aku bagitahu taufiq aku pitam masa atas motor tadi,huhuhu nasib baik tak pengsan :)) lol sampai petronas aku beli roti makan lega sikit kepala otak...semalam kitorang lalu a.gajah bapak jauh tapi lagi best lalu situ daripada lalu highway,highway angin kuat,lepas tue asyik tengok pokok jer...lepas tue masa dekat a.gajah tue ada sorang mamat nie bawak lc bapak kerek,dalam hati aku semalam harap kan dia jatuh tergolek gedebush doe kerek nak mampus.

sebelum aku balik singgah "restoran mata kucing" restoran bapak taufiq,kitorang melantak dulu,makan nasi goreng apa entah adik taufiq masak ada kuih kuih dengan rojak,kenyang gila.makan free pulak tue...dah kenyang aku pon gerak lah balik rumah aku...

tapi semalam aku nak balik rumah aku aku tak berani lalu highway tau sebab aku takut wkwkwkwkwk,lagi satu aku rabun malam sikit...lepas tue masa aku sampai dekat area depan sekolah sharodz kan,tetiba macam aku dengar bunyi orang cakap kat telinga aku, "bang nak pergi mana bang..." omg terkejut ok aku,yang aku pelik siapa yang cakap macam tue dekat aku?seram sejuk aku dibuatnya,tapi aku teruskan perjalanan juga,aku sampai rumah masa orang tengah azan isyak

Alhamdulillah aku sekarang dah selamat sampai melaka :)) memulakan cuti yang tak berapa nak cuti nie...

p/s : sepatutnya aku post entry nie smlm,tapi disebabkan aku tak ada idea nak tulis apa mungkin sebab letih sangat.so aku post hari nie.

cuti cuti malaysia,

merdeka macam tak merdeka,tak tahu apa nak buat aiyo.nak kerja tapi cuti tak sampai pon sebulan,kalau kerja boleh lah dapat duit.duduk rumah buat apa jer,tak banyak benda berfaedah boleh dilakukan?ada idea?

nasib baik 23 hb sudah ada plan,nak pergi rumah ahyat ada kenduri kahwin akak dia sambil tue boleh jumpa member member masa dekat plkn ayer keroh dulu,hope ramai lah yang datang. :)

Wednesday, May 20, 2009

bila sudah jatuh terjatuh lagi 3 end,

akhirnya final exam habis,tapi aku tak se-gembira macam bila habis exam masa sem 2 dulu,entah sem 3 nie aku rasa macam urgh entah lah,teruk doe! :(

masa paper food and baverage aku rasa rugi gila sebab kurang study,atau pun exam tue memang susah,tapi soalan dah bocor bai aku masih tak dapat jawab,eyh bukan bocor act,budak budak ramai cakap soalan bocor,tapi aku tak tahu soalan apa yang mana satu,sebab aku sampai dewan exam masa dia orang semua dah duduk dengar rules and regulation exam (dah maju klmu sekarang setiap kali sebelum exam mesti kene baca rules and regulation) tapi aiyo lecturer keling tue baca sampai tak cukup nafas,dengar bunyi angin jer...keluar dari dewan dengan perasaan hampa,sebab apa yang aku baca semua keluar,tapi dalam dewan aku jadi kosong zero ayoyoyo apa jadi?hmm tunggu saja result.

untuk paper nutrition pulak tak sesusah food and baverage tapi masih tak berpuas hati dengan apa yang aku buat,entah lah memang banyak tak puas hati,sem depan kene lebih fokus,tapi subjek nutrition nie memang aku tak suka,sebab kelas pukul 2 hari jumaat tengahari?susah lah nak fokus,lepas tue pulak kelas nie bertukar tukar lecturer,lecturer tue memang hampeh,alhamdulillah lecturer yang tukar dengan lecturer pertama tue macam ok lah,urgh tentionsial macam mana agaknya result dia?ok kah?ko kah?urgh

yay akhirnya paper islamic studies,tidak ku sangka semua tips yang ustazah bagi semua keluar,aku dah study dah,tapi benda yang jadi masa aku dalam dewan masa aku jawab food and baverage jadi urgh blankkk tentionsial,banyak esei wey,markah banyak pulak tue,bila aku dah kosong gila kepala hotak nie,aku ambil kertas jawapan exam tue aku conteng conteng watak kartun entah kartun apa aku lupa,kreatif jugak aku nie rupanya wkwkwkwkwk(tiru gelak razib) lepas tue tetiba ada pengawas exam perempuan cina masuk bilik yang aku tengah jawab exam,masuk buat spot check,aku tak kesah lah sebab aku tak meniru dia pergi satu satu meja bongkok tengok bawah meja semua pastu sampai jer dekat meja aku,dia bongkok tengok bawah meja kosong,lepas tue dia tengok atas meja ada kertas yang aku buat conteng conteng tue,sebelum dia sampai ke meja aku,kertas tue aku lipat kecik kecik,mungkin dia ingat tue toyol,tapi jangan jadi bodoh,kalau tue toyol tak kan aku letak atas meja kan?wkwkwkwkwk,dia bukak kertas tue dia nampak contengan aku tue,dia tergelak sinis,hahaha,comel sangat kot kartun yang aku lukis tue.

*tetiba jer aku update balik entry nie,sebab baru ada idea nak menulis,walaupun banyak merapu jer

Tuesday, May 19, 2009

bila sudah jatuh terjatuh lagi 2,

argh teruk teruk risau apa nak jadi nie,tunggu jer lah resultnya haih

Monday, May 18, 2009

bila sudah jatuh terjatuh lagi,

siot lah exam food and baverage aku tak dapat jawab dengan jayanya,grrr :(

soalan dah bocor pon tak boleh jawab apa daa,tak guna betul,grrr.benci benci benci

kat rumah dah hafal ingat dah semua,masuk jer dalam dewan semua hilang melayang wkwkwkwkwk

tak apa esok punya exam nutrition kene study lebih sikit usaha tangga ?

100plus tercampak melayang,

al kisahnya,tadi dalam pukul 4 lebih macam tue lepas orang azan asar aku ajak topek keluar,sebab topek cakap nak carik "alat tulis" hahaha,aku macam beria lah kan siap ala kalau cakap jer mesti tak jadi punya so kene ada sorang yang macam beria lah kan hikhikhik,aku ajak am sekali,sebab bosan lah kalau pergi dua orang jer,am macam biasa lah,nak manja manja pulak,ajak sekali tak nak,kene ajak berkali kali baru nak.gedik jer.

mula mula kita orang pergi jusco jer,lepas tue atas motor aku call k.ngah tanya dia kat mana,dia cakap dia kat rumah dia.aku cakap lah aku tengah jalan jalan nie,tetiba dia cakap dia lapar,tak ada makanan kat rumah dia,so aku pon belum pernah pergi damansara tue sendiri kan.

lepas dah beli barang barang untuk "exam" bergerak lah ker damansara tue,hahaha cuba baca balik ayat kat atas tue,"aku tak pernah pergi damansara sendiri" so jalan tue macam ingat ingat lupa lah kan.hahaha so kitorg sesat berkali kali,buat u-turn lebih 5 kali sampai kan am naik bengang.

yang pelik nya kita orang hari nie asyik mintak maaf jer kat am doe,aku pon tak taw kenapa.selepas cubaan demi cubaan sampai lah kami ker rumah k.ngah adoi ai.masa tue dah pukul 7,sampai sampai jer k.ngah ngada ngada pulak suruh bawak dia pergi giant sebab dia tak ada kemudahan nak keluar rumah.aku kan adik yang baik so rajin kan lah diri bawak dia ke sana.nasib baik topek ada,hehehe kalau korang nak taw,aku nie rabun malam,so kalau dah gelap gelap tue aku memang "kurang" sikit nampak jalan.

lepas k.ngah dah beli barang barang semua.hantar dia balik rumah dia,aku pon gerak lah balik...

dalam perjalanan pulang (omg dah macam karangan spm ok ayat) wkwkwkwkwk (tiru gelak razib) lepas isi minyak dekat petronas,ok yang pelik nya masa dekat petronas aku beli kan am 100plus sebab,entah tak tahu kenapa,aku rasa macam gila babi bersalah dekat dia,sebab banyak kali sesat.ok sambung balik.bila kitorg dah lepas one utama tue jalan jam masa tue,aku dengan topek dah jalan depan,kitorg jalan jalan jalan,tetiba aku tengok belakang,am tak ada doe!aku dah pelik mana am,kita orang berhenti,masa tue kitorg tengok kereta macam banyak berhenti taw,aku dah risau...

tetiba dari jauh topek nampak ada orang berdiri dalam sesak sesak kereta tue,baca balik ayat atas aku rabun malam so aku memang tak nampak lah am dari jauh tue,tapi bila aku tak nampak am kat belakang aku dah agak dah am EKSIDEN!risau doe,aku dengan topek pusing lah balik kat am,sampai sampai situ nasib baik am tak ada apa apa,luka luka sikit jer,nasib baik.am tue baru lepas eksiden pon nak buat loyar buruk lagi.

so baru lah sekarang aku faham kenapa aku dengan topek asyik rasa bersalah dekat am,lepas tue aku belikan am 100plus,maybe dah ada tanda tanda yang am nak eksiden tadi,adoi ai...

p/s : sorry entry panjang berjela,ala ingat razib punya blog jer entry panjang berjela wkwkwkwkwkwk

Saturday, May 16, 2009

hehehe,

final exam 18,19,20

Nutrition,Food and Baverage,Islamic studies :)

Friday, May 15, 2009

hancur berkecai musnah,

amoi cc pv10 nie perangai macam tuttt ok,lepas study kejap nutrition dekat atas,bosan...ajak am turun makan dekat kedai melayu,lepas makan sakit perut pulak,aku pergi kaunter dulu cakap kat amoi tue,

ssin:saya nak pc no 35
amoi:tak boleh
ssin:kenapa tak boleh?
amoi:pandang aku dengan jelingan mata yang maha tajam(kalah jelingan mata k.ngah!)
ssin:ah tak pe lah(aku cakap dengan nada yang agak kasar,tak puas hati ok dengan cina tue)

aku duduk duduk tunggu pc yang sebelah menyebelah nya kosong,sebab aku online sekali dengan am,nak duduk sebelah sebelah kan,dah elok ada pc 27 kosong,pc 28 apit tengah guna tapi dah nak habis masa,bila apit blah jer,baru nak pergi kaunter pc 27 dah ada somalia guna fuc*!

lepas tue aku buat keputusan ambil pc 35,am ambil pc 28.lepas dah bayar,aku pergi toilet dulu...bera* lah apa lagi(hobi ajiek nie) lepas dah habis bera* aku keluar lah kan,tengok tengok ada minah somalia guna pc aku dia dah tekan start cibaiii,rupanya dia punya pc 36.

ok sekarang korang baca balik apa amoi tue buat bila aku mintak pc 36?fuccccccccc* aku dengan am dah bengang tahap gaban,memang sia* lah amoi nie,aku rasa dia datang bulan lah.sebab tengah aku duduk online tiba tiba dia boleh marah marah somalia somalia dekat kaunter yang nak bayar,entah apa yang dia marah pon aku tak faham.

motif entry ini untuk menyatakan rasa ketidak puas hati aku terhadap amoi cc pv10 fuc* you.dan kepada minah somalia yang sesuka hati menekan start pada pc aku dan menyebabkan aku kerugian 5 minit grrr

p/s : memang lah benda nie macam ala remeh temeh jer,tapi kalau kau jadi aku mesti kau rasa macam nak dush jer kepala amoi tue

kalau manusia tak ada kaki dan tangan mcm mana mereka berjalan dan makan?,

sila jawab soalan di atas dengan jawapan yang sesuai,sertakan dengan slogan "saya suka membaca blog ini kerana . . . . . . . . . (tidak melebihi 15 patah perkataan)"

today tak ada keje berfaedah pon yang aku lakukan,cuma duduk seperti hari hari sebelumnya menonton movie di youtube,terima kasih youtube,kau memang terbaik tapi GOOGLE tetap di hati,lepas dah pening menonton on ym,on9 chatting dengan beberapa ekor budak cacat hahaha jangan terasa ya bapak bapak ibu ibu ;)) conference kejap dengan beberapa ekor budak gila se* wakakaka *ajiek tengok j*** korean* wakakaka kantoi bodoh.

esok aku nak balik kl dah,adoi ai motor tak service lagi.grrr nak balik pagi ker tengah hari ker petang?kalau tengah hari panas,kalau petang nanti sampai malam?hmm balik tengah malam atau pagi buta lah hiks nak sambung tengok movie lagiii tapi otak dah tak larat nak menerima drama drama nie,hmm sambung lepas habis final exam nanti lah,aiyo final exam start 18,19,20 lepas tue hooorayyy cuti sem :) tapi 2 minggu jer,"ngak papa kok,itu udah lebih dari cukup asyik bangatttt" ahahaha "aku udah bisa bicara kayak orang indon ya?" "sama ngak?" wakakaka

p/s : entry merapu hiks

i'm sorry for everything,

as we go on,i'll remember all the times we had "together"...as our lives change on what ever,we will still be best friend forever keh (R,2009)

sorry sorry sorry for what i did,i'm sorry i treated you like that,i'm sorry for dissapointing you,i'm sorry if i hurt you,i'm sorry i make you mad at me i'm sorry for everything,but i'm not sorry i ever loved you.

Thursday, May 14, 2009

coblos cinta,

Sinopsis ; Bella berhasil mencalonkan diri menjadi calon ketua BEM kampusnya. Ia pun meminta bantuan tim suksesnya: Putri, Icha, Sasha, dan Heidy. Saingan Bella, Aldi, bakal jadi saingan yang berat. Ganteng, pinter, dan jago merebut hati anak-anak, Aldi juga akan didukung oleh tim suksesnya: Ferry dan Dimas.

Kampanye Aldi berhasil merebut hati anak-anak kampus dengan cara yang memang agak ”nakal”, tapi toh efektif. Sementara kampanye Bella terlalu lurus sehingga membosankan. Setelah disadarkan oleh tim-nya, Bella mengubah strateginya dan mulai melakukan politik yang sebenar-benarnya. Langkah itu berhasil, dan Bella mulai mengejar ketertinggalannya.

Tapi, pelan-pelan Bella justru merasa semakin dekat dan tertarik kepada Aldi. Aldi ternyata merasakan hal yang sama. Dan di satu malam, Aldi pun nyaris mencium Bella....

Kejadian tersebut terpotret oleh Anto, mahasiswa pengelola tabloid kampus, yang gemar mencari sensasi. Pacar Bella, Rhino, marah besar. Tim sukses Bella pun berantakan, karena ternyata Icha selama ini memendam perasaan suka pada Aldi.

Siapakah yang akan memenangkan pemilu? Bagaimana nasib hubungan Rhino dan Bella? Apakah Aldi akhirnya bisa bersama Bella? Bagaimana juga dengan Icha? Semua itu akan terjawab di pesta pengumuman ketua BEM yang baru.

*cerita lawak tak lawak,sedih pon tak sedih biasa biasa jer.click here

p/s : coblos tue apa sih?

kau yang terindah,

lepas abis tengok movie realita cinta dan rock n roll aku terus sambung tengok movie kau yang terindah,agnes monica berlakon,macam biasa lah kebanyakan drama and movie yang agnes berlakon dia jadi tomboi,movie tue bosan jer.tapi aku suka ending dia sebab sedih,sinopsis dia tak ada lah pulak aku cuba carik kat google & yahoo tak jumpa,gambar poster film nya pon tak ada,kalau nak tengok movie nya click here

realita cinta dan rock n roll,

Sinopsis ; Tentang perjalanan kehidupan dua orang sahabat cowok berumur 17 tahun, Nugi dan Ipang. Bagaimana dua orang cowok yang bengal, tidak suka sekolah dan pemberontak harus menghadapi realita kehidupan keluarga mereka yang sebelumnya tidak pernah mereka bayangkan.

Nugi dan Ipang sangat mencintai musik. Mereka bermimpi suatu hari nanti menjadi band rock&roll terkenal. Mereka tidak suka sekolah karena dianggapnya cuma buang-buang waktu saja. Di sekolah mereka selalu mencari-cari alasan dan kekacauan untuk tidak mengikuti pelajaran. Hidup itu mengalir saja buat mereka. Santai dan tanpa beban.

Mereka juga sering membuat hal-hal gila yang spontan. Selain itu Mereka juga mempunyai sahabat cewek bernama Sandra, seorang penjaga distro yang cantik dan sering menjadi tempat curhat mereka. Nugi menyukai Sandra, tetapi perhatian Sandra justru jatuh pada Ipang yang lebih sering bersikap dingin padanya.

Nugi tinggal bersama Ibunya yang single parent. Ibunya sudah bercerai dengan Ayahnya sejak Nugi berumur 6 tahun. Dan sejak itu Nugi tidak pernah lagi bertemu sang Ayah yang katanya tinggal di Amerika. Ayah Nugi dulu pernah jadi atlit Taekwondo.

Nugi tinggal di lingkungan Ibunya yang bergaya hippies. Ibunya membuka praktek pengobatan holistic di rumahnya. Jenis pengobatan dengan aroma therapy. Hubungan keduanya layaknya dua orang teman. Ibu Nugi bisa dibilang Ibu yang unik, nyentrik dan cuwek. Hanya saja Nugi tidak pernah bisa terima jika Ibunya berhubungan dengan laki-laki lain. Nugi sangat tidak menyukai pacar Ibunya yang bernama Paul yang juga bergaya hippies.

Sementara Ipang tinggal di lingkungan keluarga yang sangat mengutamakan pendidikan. Papanya seorang dosen dan Ibunya juga aktif di kegiatan yang berhubungan dengan pendidikan. Ipang mepunyai adik berumur 7 tahun, bernama Dido. Dido sangat memuja sang kakak. Sebaliknya Ipang walaupun suka jahil terhadap Dido, tapi sangat menyayanginya. Hubungan Ipang dengan Papanya tidaklah harmonis. Papanya sangat tidak menyukai kegiatan ngeband Ipang. Papanya lebih ingin Ipang mengutamakan sekolahnya.

Setelah kenakalan demi kenakalan mereka jalani. Mereka dihadapkan pada realita yang sangat memukul mereka. Nugi harus menerima kenyataan bahwa Ayahnya yang selama ini dirindukannya ternyata telah menjadi transeksual. Ayahnya kini telah menjadi seorang Ibu, dan membuka kursus salsa di rumahnya. Sementara Ipang baru menyadari bahwa dirinya bukanlah anak kandung dari keluarganya, melainkan di adopsi dari bayi.

*dann aku udah abis nonton cerita nie hehehehe :D boleh tahan lah cerita nie,click here

Wednesday, May 13, 2009

ekskul,

Sinopsis ; Ekskul berkisar Joshua, seorang siswa SMU yang tertekan. Tekanan teman sekolahan yang selalu membulinya. Tekanan birokrasi dan politicking pentadbiran sekolah. Dan juga tekanan ibu bapanya yang sangat tegas. Lantaran memerlukan perhatian, Joshua menawan beberapa temannya (yang sering membuli) di bilik guru disiplin sekolahnya bersama sepucuk pistol.

Ekskulialah kisah seharian anggota polis dan pentadbiran sekolah bergelut untuk meyakinkan Joshua supaya menyerah diri dan melepaskan tawanannya dengan selamat. Sayang sekali ia berakhir dengan Joshua ...................

*rugi woah kalau tak tengok movie nie,best,walaupun cucu butomo cakap cerita nie bosan,tapi aku cakap BEST!booo hahaha. click here kalau mahu nonton :)

coklat stroberi,

Sinopsis ; Sesuai judulnya film ini mengisahkan senang sudahnya atau perjuangan hidup. Kadang semanis coklat dan tak jarang pula seasam stroberi. Film ini mengisahkan sepenggal kehidupan Key (Nadia Saphira) dan Citra (Marsha Timothy). Dua sahabat yang mencari peruntungan di jakarta. Mereka mengontrak rumah untuk dijadikan tempat tinggal bersama.

Aktivitas mereka sehari-hari adalah mahasiswi yang nyambi bekerja. Citra bekerja di sebuah distro dan Key sedang berjuang untuk menjadi pemain sinetron. Karena masalah keuangan, Key tidak bisa membayar kontrakan. Apalagi kontrak sinetron yang menjadi harapan terakhirnya untuk mendapatkan uang, gagal. Dan produsernya punya maksud terselubung sehingga membuat Key kabur

Ibu Ratna (Tike Priatnakusuma) sang pemilik kontrakan yang sudah bosan dengan seribu satu alasan Key. Akhirnya memutuskan memasukkan dua orang cowok sepantaran mereka untuk ikut kontrak di tempat tinggalnya. Tujuannya meringankan biaya hidup Key dan Citra. Mereka adalah Nesta (Nino Fernandez) dan Aldi (Marrio Merdhithia).

Kehadiran dua cowok itu membawa warna baru dalam kehidupan Key dan Citra. Tapi di balik itu semua ada sesuatu yang dirahasiakan oleh Nesta dan Aldi. Rahasia apa yang sebenarnya mereka sembunyikan?

*aku kan sekarang asyik nonton pilem indon,lepas tue ramai lah bagi cadangan suruh tengok cerita nie cerita tue,hehehe paling banyak cerita nie lah,aiyo aku dah tengok lama dah cerita nie kok,hehehe nie cerita paling digemari dann,dann suka NINO FERNANDEZ doe wakakaka *lariii* mahu nonton pilem nya?click here

the tarix jabrix,

Sinopsis ; Film yang dibuat di kota Bandung ini menceritakan keinginan Caca Sutarya A.K.A Cacing (Tria Changcut, vokalis The Changcuters), seorang leader yang enerjik dan ingin menjadi anggota The Road Devil, Geng Motor Paling brutal dan ditakuti di kota Bandung. Tetapi dia selalu gagal ketika menjalani tes atau ujiannya.

Dengan kegagalannya tersebut, dia mengajak teman-teman dekatnya di sekolah yaitu Dadang Modip (Erik Changchut, Drumer Changcuters) seorang yang jago modifikasi motor, Coki dan Ciko (Qibil Changcut dan Alda Changcut, Guitar The Changcutters) si kembar tidak identik merasa mirip satu sama lain, serta Mulder (Dipa Changcut, Bassist The Changcutters) tokoh pemberontak pembela teman.

Mereka berlima adalah murid SMA Jayagiri, Bandung, sepakat untuk membentuk sebuah geng motor dan menmakan diri The Tarix Jabrix. Ada seseorang cewek yang melakukan magang di bengkel milik Dadang, namanya Mayang (Francine Roosenda). Teman-teman Dadang langsung menyukai setelah mereka melihat Mayang, sedangkan Cacing saat itu juga sedang mendekati Callista (Carrisa Puteri), seorang cewek cantik, seksi, tajir, yang merupakan primadona sekolah.

Callista sering dijemput pacarnya, Valdin (Andrew), teman kakanya, Max (Ario Bayu) pentolan The Smokers, geng motor gede. Tetapi diam-diam Callista mulai menaruh hati kepada cacing yang dianggap lucu, menyenangkan, dan enak untuk diajak ngobrol. Setelah tahu kalau Callista ternyata sedang dekat dengan Cacing, tentu saja Valdin tidak menerimanya. Akhirnya The Tarix Jabrix berseteru dengan The Smokers.

Mereka terlibat adu mulut dan perkelahian, namun ada mobil patroli polisi untuk membubarkan perkelahian mereka, ketika itu Dadang Modip melihat ada anggota The Smokers yang mencurigakan, orang itu sedang menyembunyikan "Barang Narkoba". The Tarix Jabrix berinisiatif untuk membongkar kasus ini, setelah mendapat informasi dari Callista bahwa The Smokers adalah geng motor yang bersih. The Smokers merasa bahwa Cacing hanya untuk mencari gara-gara saja sama Valdin.

Berhasilkah The Tarix Jabrix ini, menemukan siapa anggota Geng The Smokers yang menggunakan narkoba? Dan berhasilkah Cacing dan The Tarix Jabrix melawan tantangan The Smokers? Film bernuansa komedi ini, akan membuat Anda tertawa dan sangat sayang jika melewatkan film The Jabrix.


the changcutters-racun dunia

*the changcutter berlakon,cerita nie tak ada lah best sangat.tapi layan kan jer lah.nak tengok?click here

splitting headache,

aiyo kepala pening gila,hari nie aku dah habis tengok 4 movie indon doe hahaha tue yg banyak jer entry pasal movie indon hehehe bosan doe tak ada kerja.nak buat nota?nanti lah...

Tuesday, May 12, 2009

cintaku selamanya,


Sinopsis ; Wisnu, mahasiswa tampan lugu dan polos, sedang menyelesaikan tugas akhir berupa film dokumenter tentang pergaulan bebas di kalangan remaja. Mario dan Askar, sahabat karib Wisnu, menjalani kisah asmara dengan pacar-pacarnya selayaknya pasangan suami istri

Wisnu sebenarnya sangat jengah dengan perilaku Mario dan Askar yang menganut kehidupan bebas dengan pacar-pacarnya. Sedangkan Mario sangat khawatir dengan sikap Wisnu yang dingin dengan wanita. Taruhan yang diajukan oleh Mario adalah dalam waktu satu bulan, Wisnu harus dapat pacar dan bercinta. Dengan penuh pertimbangan, Wisnu menerima tantangan itu dengan syarat Mario tidak bercinta dengan Manda selama satu bulan juga

Dan tanpa diduga, saat Wisnu sedang membantu Mario berbelanja, dia bertemu dengan wanita cantik dan seksi, Lala. Baru kali ini Wisnu merasakan getar berbeda di hati. Hubungan mereka pun makin dekat dan akrab dan ternyata Lala adalah adik Mario

Pupuskah jalinan persahabatan Askar dengan Wisnu tatkala mendapati Wisnu memadu rindu bercumbu rayu dengan Lala, sang adik tercinta? Bilakah lembaran kelabu Wisnu, Mario dan Askar kembali digurat warna? Penuhi rasa penasaran dari kisah di atas dalam Cintaku Selamanya

Lebih dari jutaan orang di dunia terjangkit HIV/AIDS dan mayoritas pengidapnya adalah remaja berusia 15 s/d. 24 tahun.
Remember…,Sex can be real Nasty. So be safe and stop free sex.
Spread the facts, not the virus…!

*mula mula tajuk filem nie ML(mau lagi) tapi disebabkan kontroversi dan filem nie tak dibenarkan untuk ditayangkan,ditukar kepada cintaku selamanya dan mungkin banyak juga babak babak yang dipotong baru lah lepas ditayangkan,tajuk dia tak kene langsung dengan jalan cerita dalam movie nie,aku ingat kan cerita jiwang jiwang karat rupanya banyak lawak bodoh.nak tengok cerita nie? click here

radit dan jani,"ia ia lah bodo*",

Sinopsis ; Radit dan Jani (panggilan Anjani) adalah pasangan muda yang nekat menikah walau mendapat tentangan dari orang tua Jani. Tanpa bekal uang dan pekerjaan tetap, kehidupan yang keras harus mereka jalani. Apalagi ketergantungan Radit terhadap obat-obatan terlarang membuat langkah mereka semakin berat. Namun, mereka tetap bersatu menjadi pasangan yang bahagia dan penuh cinta.

Pada suatu hari, Jani mendapati dirinya hamil. Tiba-tiba mereka dibangunkan oleh kenyataan, bahwa hidup mereka harus berubah. Radit berusaha keras untuk mendapatkan penghasilan tetap dan berhenti menggunakan narkoba, agar ia bisa membahagiakan Jani dan memberi masa depan kepada anak mereka. Akan berhasilkah usaha Radit? Sebesar apakah cinta yang dibutuhkan untuk dapat menghalau semua rintangan kenyataan?


peterpan-semua tentang kita lagu nie ada dalam cerita nie,masa ending.

*
ending dia sedih gila,tengok lah click here

selamanya,true love last forever,

Sinopsis ; Film yang berjudul ‘Selamanya’ merupakan film produksi Multivision Picture yang mencoba mengangkat drama kehidupan anak muda jaman sekarang.

Film besutan sutradara Ody Harahap ini mengisahkan seorang gadis yang bernama Aristha diperankan oleh Julie Estelle. Aristha merupakan gadis belia yang harus menjalani kehidupan yang keras dan kejam akibat kehilangan Bara, kekasihnya sejak SMU.

Cerita berkembang ketika beberapa tahun mendatang, ketika kehidupan Aristha jatuh semakin dalam, Bara muncul kembali dengan kehidupan barunya- dirinya sudah bertunangan dan tentu sebentar lagi menikah.

Nasib pahit tak dapat ditolak, demikian pula Bara tidak dapat melupakan cinta sejatinya. Karena merasa bersalah telah menghancurkan mantan kekasihnya, Bara merelakan seluruh hidupnya untuk membawa Aristha kembali ke dalam kehidupannya yang dahulu, termasuk melepaskan tunangannya.

Sementara itu, kepribadian Aristha yang berubah total membawa pasangan ini pada pengalaman hidup yang penuh perjuangan menyakitkan. Berulang kali Aristha menyerah, tapi Bara terus berusaha keras membawakan kehidupan yang lebih baik untuk kekasihnya. Hingga mereka berjanji hanya maut yang memisahkan mereka.


ada band-nyawa hidupku ost selamanya

*bila sudah tak ada kerja,bukak youtube carik movie hehehe,last last heroin tue mati doe ops terbagi tahu pulak hahaha,kalau nak tengok cerita selamanya nie click here

Monday, May 11, 2009

ibu yang mengandung akan beranak jua,

k hell muc semakin banyak benda bangan* yang kau buat,sungguh menyakitkan hati para pelajar yang belajar di k hell muc urgh lepas itu ini lepas ini itu.sekejap ok sekejap macam bangsa* aiyo tak faham lah aku.

aku bukan tak nak,

cerita lama,baru kepoh nak cerita sebab dah tak ada kerja.so terasa macam nak menaip dan bercerita.haritue dah lama dah,dapat sms dari k.ngah dia tanya lebih kurang macam "nak duit tak,dia ada job".aku kene jadi photographer untuk nurse day punya dinner dekat kampung pengantin jalan genting klang setapak.tempat tue memang dekat gila lah dari rumah aku kat setapak tue,jalan kaki pon tak berpeluh lah untuk mengambarkan betapa dekat nya kampung pengantin itu.

tapi masalah nya aku tak berani nak ambil job tue,antara salah satu sebab nya ialah aku takut kalau aku ambil gambar nanti semua buruk,orang dah pakai cantik cantik bila aku ambil gambar semua jadi macam orang sakai,gila lah tak ada keyakinan diri langsung.kalau setakat tangkap gambar sendiri tangkap gambar lepak lepak dengan member tue ok lagi,kalau pakai camera hp 1.3 megapixel pon aku yakin jer,boleh jadi macam tangkap guna dslr tanpa ragu ragu hahaha mengarut.

so sekarang nie aku tengah mencari kan k.ngah photographer untuk event dia tue,k.ngah beria suruh aku jer buat (tak yakin lah k.ngah), *yeee ajiek aku belum jumpa lagi photographer yang nak buat job nie* so sesiapa yang berminat boleh lah menghubungi saya di talian bebas tol 999 sambungan kepada makcik temah,hehehe comment jer dekat entry nie.

P/S : INI SERIUS BUKAN MAIN MAIN,SEBARANG LOYAR BURUK TIDAK AKAN DILAYAN

*Dinner,Nurse Day
*28 Mei 2009
*Kampung Pengantin Setapak
*7-11 pm
*rm 200
(sesiapa yang berminat sila hubungi saya sebelum 15 mei terima kasih)

kalau mahu pintar belajar,kalau mahu hasil usaha,

Sinopsis ; Cerita terjadi di Desa Gantung, Kabupaten Gantung, Belitong Timur. Dimulai ketika sekolah Muhammadiyah terancam akan dibubarkan oleh Depdikbud Sumsel jikalau tidak mencapai siswa baru sejumlah 10 anak. Ketika itu baru 9 anak yang menghadiri upacara pembukaan, akan tetapi tepat ketika Pak Harfan, sang kepala sekolah, hendak berpidato menutup sekolah, Harun dan ibunya datang untuk mendaftarkan diri di sekolah kecil itu.

Mulai dari sanalah dimulai cerita mereka. Mulai dari penempatan tempat duduk, pertemuan mereka dengan Pak Harfan, perkenalan mereka yang luar biasa di mana A Kiong yang malah cengar-cengir ketika ditanyakan namanya oleh guru mereka, Bu Mus. Kejadian bodoh yang dilakukan oleh Borek, pemilihan ketua kelas yang diprotes keras oleh Kucai, kejadian ditemukannya bakat luar biasa Mahar, pengalaman cinta pertama Ikal, sampai pertaruhan nyawa Lintang yang mengayuh sepeda 80 km pulang pergi dari rumahnya ke sekolah!

Mereka, Laskar Pelangi - nama yang diberikan Bu Muslimah akan kesenangan mereka terhadap pelangi - pun sempat mengharumkan nama sekolah dengan berbagai cara. Misalnya pembalasan dendam Mahar yang selalu dipojokkan kawan-kawannya karena kesenangannya pada okultisme yang membuahkan kemenangan manis pada karnaval 17 Agustus, dan kejeniusan luar biasa Lintang yang menantang dan mengalahkan Drs. Zulfikar, guru sekolah kaya PN yang berijazah dan terkenal, dan memenangkan lomba cerdas cermat. Laskar Pelangi mengarungi hari-hari menyenangkan, tertawa dan menangis bersama. Kisah sepuluh kawanan ini berakhir dengan kematian ayah Lintang yang memaksa Einstein cilik itu putus sekolah dengan sangat mengharukan, dan dilanjutkan dengan kejadian 12 tahun kemudian di mana Ikal yang berjuang di luar pulau Belitong kembali ke kampungnya. Kisah indah ini diringkas dengan kocak dan mengharukan oleh Andrea Hirata, kita bahkan bisa merasakan semangat masa kecil anggota sepuluh Laskar Pelangi ini!


nidji-laskar pelangi ost laskar pelangi

*tengok lah movie nie,best :) kat youtube ada click here

kalau aku cakap aku handsome mesti korang cakap tak,

*gambar aku curi dari blog shen

muka aku "se-handsome" ini kalau aku tak edit guna adobe photoshop,picnik,paint.net,photoscape.hehehe *ini serius* sebab tue lah awek awek takut nak usha aku percayaaaalahhhhhhh *nyanyi lagu siti* lepas aku tunjuk gambar tak edit aku nie harap harap ramai yang datang jumpa aku mintak borang untuk apply jadi special girlfriend :)

p/s : jangan lah muntah tengok gambar aku nie, :( sedih aku tahu tak,aku tahu lah aku "handsome".

Sunday, May 10, 2009

perempuan berkalung sorban,

Sinopsis ; Ini adalah sebuah kisah pengorbanan seorang perempuan, Seorang anak kyai Salafiah sekaligus seorang ibu dan isteri. Anissa (Revalina S Temat), seorang perempuan dengan pendirian kuat, cantik dan cerdas. Anissa hidup dalam lingkungan keluarga kyai di pesantren Salafiah putri Al Huda, Jawa Timur yang konservatif. Baginya ilmu sejati dan benar hanyalah Qur’an, Hadist dan Sunnah. Buku modern dianggap menyimpang
Dalam pesantren Salafiah putri Al Huda diajarkan bagaimana menjadi seorang perempuan muslim dimana pelajaran itu membuat Anissa beranggapan bahwa Islam membela laki-laki, perempuan sangat lemah dan tidak seimbang
Tapi protes Anissa selalu dianggap rengekan anak kecil. Hanya Khudori (Oka Antara), paman dari pihak Ibu, yang selalu menemani Anissa. Menghiburnya sekaligus menyajikan ‘dunia’ yang lain bagi Anissa. Diam-diam Anissa menaruh hati kepada Khudori. Tapi cinta itu tidak terbalas karena Khudori menyadari dirinya masih ada hubungan dekat dengan keluarga Kyai Hanan (Joshua Pandelaky), sekalipun bukan sedarah. Hal itu membuat Khudori selalu mencoba membunuh cintanya. Sampai akhirnya Khudori melanjutkan sekolah ke Kairo. Secara diam-diam Anissa mendaftarkan kuliah ke Jogja dan diterima tapi Kyai Hanan tidak mengijinkan, dengan alasan bisa menimbulkan fitnah, ketika seorang perempuan belum menikah berada sendirian jauh dari orang tua. Anissa merengek dan protes dengan alasan ayahnya.
Akhirnya Anissa malah dinikahkan dengan Samsudin (Reza Rahadian), seorang anak Kyai dari pesantren Salaf terbesar di Jawa Timur. Sekalipun hati Anissa berontak, tapi pernikahan itu dilangsungkan juga. Kenyataan Samsudin menikah lagi dengan Kalsum (Francine Roosenda). Harapan untuk menjadi perempuan muslimah yang mandiri bagi Anissa seketika runtuh
Dalam kiprahnya itu, Anissa dipertemukan lagi dengan Khudori. Keduanya masih sama-sama mencintai.…
Apakah cinta anissa dan Khudori berakhir di pernikahan? Bagaimana hubungan Anissa dan kedua orang tuanya dan Samsudin suaminya? Apakah Anissa dapat menjadi muslimah seperti yang diinginkan orang tuanya?


siti nurhaliza-ketika cinta ost perempuan berkalung sorban

*aku tengok cerita nie dekat youtube jer,tengok pukul 4:00 pagi dekat cc,best jer sunyi kan hahaha.cerita nie aku boleh jer layan,tak macam ayat ayat cinta.aku rasa ayat ayat cinta tak best bagi aku lah,cerita nie lagi best,kalau yang belum tengok pergi lah tengok click here

sayang ...,


Ummi Selamat Hari Ibu :D

Saturday, May 9, 2009

bukan tak nak,


ummi,bukan tak nak cerita pasal belajar lah,aiyo.tak ada benda yang nak diceritakan pon,lagipun class dah habis sekarang nie,dah start study untuk final exam,settle kan assignment assignment semua.game untuk release tention jer hehehe :p

******
dari blog ummi.

senang ker jadi orang yang tak diberi pilihan?

Friday, May 8, 2009

sampai ke cerah,

bila aku duduk kat cc,benda yang paling menarik perhatian aku ialah bunyi keyboard bagai dihempas hempas tapi diaorang bukan hempas tapi tekan bapak ah kuat berdentum dentum,selalu nya bila aku dengar bunyi tue aku akan lawan balik tekan lagi kuat wakakaka,bila aku siasat rupanya diaorang main game sdo-x.


hehehe tadi aku baru jer register satu account aku untuk main game tue,hehehe lepas nie boleh lah berlawan siapa tekan lagi kuat hikhikhik tak sabar tapi benci lah nak tunggu dia punya game loading bapak lama.sampai ke cerah lah aku menunggu pfft


nak try register fifa online lah :D ngehngehngeh.

***update***

dah try main sdo-x bapak susah,aku main fifa online jer doe wakakaka

hidup camni lah,

dua tiga hari nie gila bapak bosan,asyik buat benda yang sama.turun kedai melayu order air kadang kadang makan sekali.lepas tue duduk tengok astro tak kira lah astro ria,ceria,prima.tapi tengok macam tue jer,tak ada yang menarik mata pandang hati kelain.

along dengan arif pulak sekarang asyik dengan "e-mall" nya.makin sibuk hari hari,hari hari pergi steven's jumpa prospect prospect nya buat closing.kalau aku join busy macam tue agak nya.adoi macam tak best jer.


hari nie bila turun bawah macam sunyi jer pv10 nie?semua dah sibuk study untuk final exam kot.tak pon ramai yang dah balik kampung.duduk kejap dekat kedai melayu order milo ais,ais kosong,nasi bujang.sambil menonton bujang lapok,aku tak minat sangat cerita cerita lama so macam bosan gila,pergi cc main package.huhuhu

Thursday, May 7, 2009

wanted,


kemana kah hilang dua ekor anak manusia ini,sekiranya ada terserempak di tepi tepi lorong gelap sila pulangkan kepada saya wakakaka

Wednesday, May 6, 2009

Sunday, May 3, 2009

aidil ingat dia handsome sangat,

tention lah tue tak dapat line :)) wakakaka

putih mata jer lah kau aidil

malu kantoi curi line wireless

tersipu lah plak tue

nak pukau aku supaya bagi password wireless *aidil wireless tue tak ada password lah laptop tue buang jer ke laut*

kau ingat kau comel?

aku suka gila gambar nie doe

aidil curik line wireless doe wakakaka,canggih gila laptop dia.lagi kecik dari laptop aku *jeles nie* wakakaka