Followers

Saturday, October 24, 2009

tragedi kampung pengantin,

khamis hari tue aku topek eca dengan eja pergi perkampungan pengantin yang dekat setapak berdekatan dengan centre mart tue,hari rabu dah call orang yang menguruskan tempat tue nak buat appointment nak interview dia untuk assignment catering operation.orang tue pon ok jer,dia cakap kalau sesi pagi sampai pukul 12:00 kalau sesi petang pukul 3:00 baru dia ada.

hari khamis tue pulak kitorang memang ada kelas malaysia studies dengan marketing 10-11:30,12-1:30 after habis class kitorang terus pergi perkampungan pengantin tue,sampai sana dalam pukul 2:50 ok lah tue,kitorang sampai dengan harapan terus dapat interview orang tue,sekali call orang tue dia cakap dia ada kat luar lagi,pukul 4 baru dia balik.pehhhh bapak kecewa dah lah tengah lapar masa tue,dalam wallet dah tak ada duit,bajet lari doe...tambang pergi situ pon guna duit eja...so sementara menunggu orang yang nak di interview balik kitorang pergi centre mart yang macam dah nak bankrup tue!K O S O N G jer dalam tue,tapi nasib baik ada centre mart sebab kalau tak ada centre mart tak tahu lah mana kitorang nak berteduh masa tue sebab hujan lebat wo.kitorang duduk,tidur kat stage tengah tengah centre mart tue slumber jer mentang mentang tak ada orang huhuhu.

perut masa tue memang dah ber "kruk kriuk" dah,eja pujuk "ssin sabar ssin,balik nie kita terus singgah kedai lems makan..." huhuhu lutut dah mengigil gigil masa tue tahan kan aje.tepat pukul 4 kitorang gerak pergi perkampungan pengantin tue,nasib baik masa tue hujan dah reda sikit.kitorang masuk jer tempat tue eja macam kagum,sebab boleh tahan lawa lah tempat dia,luar macam cikai cikai jer,dalam dia lawa katanya.huhuhu,tapi paling tak boleh blah group chubby pon ada sekali tengah interview orang yang jaga tempat tue...kitorang dah macam "alamak camne nie,sama dengan dyeorang,kang dyeorang cakap kita tiru dyeorang plak" aku dalam hati "pergi mam lah,bukannya sama kelas pon..." masuk masuk salam dengan encik tue,encik tue tanya nie sama kolej ker blablabla dia suruh pergi ambil gambar dulu sementara group chubby interview dia...

gambar yang kitorang ambil untuk assignment tue.sikit jer lah tunjuk;





lepas dah settle kitorang balik,tapi aku balik wangsa maju jalan kaki jer hahaha.bayangkan lapar lapar tue balik jalan kaki dari setapak - wangsa maju huhuhu tapi alhamdulillah selamat sampai OK!sampai wangsa maju terus singgah kedai lems pekene sirap ais dengan nasi bujang L E G A gila ok,huhuhu.

tengah duduk lepak lepak lepas makan tue tiba tiba si chubby text topek,macam marah sebab tempat yang kitorang pilih untuk assignment nie sama dengan dia,tapi aku tak bagi topek reply.aku yang reply message tue.aku cakap "topek tak ada kene mengene,aku yang pilih tempat tue,sebab kakak aku suggest tempat tue kat aku..." dia reply apa entah,aku pon dah lupa.

minggu emo,

beberapa hari lepas macam macam jadi.semua emo gila,termasuk aku.layan pulak lagu didi cazli-erti persahabatan meleleleh leleh doe.syhhh apa jadi biar lah rahsia.

message untuk manusia berhati busuk; sudah sudah lah dengan hasad dengki kau tue weyh.

Saturday, October 10, 2009

Friday, October 9, 2009

memandu dengan cermat ingat lah orang yang tersayang,



tadi masa nak pergi dataran pahlawan bawak napie pergi gunting rambut terjumpa makcik nie bawak basikal motor laju gila hahaha,kagum gila tengok dia main cilok cilok doe.dah lah tak pakai helmet wkwkwkwkwk.kau pon bongok dia bawak basikal yang ada enjin bukannya bawak motor.lawak gila bila ingat balik gaya makcik tue bawak basikalmotor nie.

Saturday, October 3, 2009

apa kau rasa oren?,

semalam aku balik melaka,so sekarang nie aku kat melaka lah.aku ingat balik nak ambil motor bawak balik kl sebab aku dah tukar jadual kelas aku,malay cuisine hari selasa 8:00-12:00 pagi.

sampai sampai jer melaka,aku check motor buyah tak pergi repair lagi tapak side mirror yang patah tue,ada orang curik side mirror motor aku sampai patah tapak side mirror tue.sebelum nie kan aku punya sportrim belakang pecah,3 bulan jugak lah aku tak boleh nak buat motor tue,menunggu sportrim.tapi sebelum raya hari tue dah dapat sportrim baru warna gold.so tinggal nak tukar tapak side mirror tue dengan tukar tubeless tayar depan belakang.

pagi tadi aku bangun bangun jer tiba tiba aidil panggil aku tanya,aku tahu tak ali dah rosakkan motor aku,aku tanya dia apa yang rosak?sebab semalam aku sampai aku check ok jer.aidil cakap tayar depan bengkok,tayar belakang angin tak ada.

aku pon pergi lah check tayar depan tak ada apa apa pon,check tayar belakang angin tak ada mungkin sebab tubeless yang lama tue dah rosak so memang logik lah kalau angin dah tak ada.aku cakap kat aidil mana ada bengkok aidil,aidil beria cakap ada ada aku pusing kan sportrim tue sekali nampak lah pecah.memang aku angin satu badan lah kan,baru SEMINGGU motor tue aku repair selepas 3 bulan tak boleh nak bawak sebab tunggu sportrim baru,sia* betul lah.tak puas lagi aku bawak motor tue,kau nak rosakkan lagi.


masa aidil kecoh kecoh ngadu tue bibik pon keluar cakap dak ali bawak ke hulu ke hilir motor aku tue.menyirap lah aku.setahu aku sebelum aku balik kl aku dah text dak ita suruh ambil kunci tue bagi kat buyah,suruh buyah simpan,and aku pon ada pesan kat umi suruh simpan kunci motor aku tue.

aku rasa kalau aku bawak motor tue balik minggu lepas,servis kat kl jer aku rasa tak jadi benda nie...

tadi dak ali balik tanpa rasa bersalah nak hulur rm50 kat aku nak ganti,tak sengaja rosakkan,pale hotak dia!ingat senang ker aku nak repair motor tue.bila aku cakap kat buyah dak ali rosakkan motor aku,umi boleh pulak backup ali cakap ali tak guna motor tue,abis kalau bukan dia guna siapa guna?toyol?bibik pon cakap dak ali bawak motor tue ke hulu ke hilir,memang bagus lah kan,lepas sebijik sebijik motor nak hancurkan.