Followers

Monday, February 23, 2009

lalala,

hari nie class basic western chef azhar ubah cara mengajar,kalau sebelum nie chef azhar tunjuk demo dulu lepas tue baru kitorg masak,tapi skrg chef azhar masak sekali dgn kitorg,masuk masuk class buat mise en place dulu,dan setiap minggu 1 group masak satu masakan jer,contoh kalau minggu nie group aku masak appetizer minggu depan masak main course plak,dan berikutnya,jimat masa jgk lah,tp rugi lah sbb xdpt nak masak sume masakan kan,tapi class xde lah abes sampai pukul 9:00,pukul 10:30 baru sampai rumah huhuhu

beef salad with french dressing (group 5,group aku)

minestrone soup

pan fried beef steak with black pepper sauce serve with bake potato and grilled vegetable

grilled marinated beef tenderlon with beetroot sauce serve with sweet potato and warm chipotle salsa

beef stroganoff serve with braise potato and country vegetable

lan terpotong jari,darah meleleh leleh doe keluar,muka dea pucat gila.dea plak mungkin mabuk kot tgh darah,siap pergi toilet dea ckp dea nak muntah,xtaw lah muntah ker x.dea masuk jer kitchen dea ckp dea nak makanan,aku lari kjp pergi 7e belikan dea roti.pastu dea rest kjp kat locker room,pastu nasib baik dea ok sket.dah xpucat sgt. (berapa banyak pastu daa?) cuba bayangkan betapa tajam nye chef knife kitorg tue kalau boleh potong kuku?

hehe nur fazrina?ngehngeh pewittttt


abes class awal harinie,sbb chef azhar guna cara baru mengajar.


ada pakcik nie gado dgn abg kat kedai makan tue,pakcik tue libas libas guna payung.abg kedai makan tue simbah sup panas,berasap asap doe sup tue,xpasti lah sup ker air,tp berasap lah.

9 comments:

..~ Yazlin Yazid ~.. said...

ee darahhh.. geli taksuka takut phobia. aaaaa tgn aku kelemahan bila tgk darah tuuu.. ee taksukaa.. hmmm :'(
nk nanges bila tgk darahhh.. aaa

ssin said...

kuku dea terpotong doe,kau bayangkan,tajam xpisau tue?

Miccalamcka said...

OMGGG BUH-LUDDD!!LOL kuku terpotong?apsal careless sangat?huhu

ssin said...

dea tgh chop spring onion masa tue kot,terpotong

shen said...

aku macam mula2 da macam lapar nak makan.
tegok darah tros cancel

ssin said...

hahaha tp hari nie punye masakan mmg sedap sikit

Amira Zafirah said...

my goosh. name foods sume panjang panjang je okay.

ssin said...

ahah kalau nak ringkas kan pown boleh,saja tulis pepanjang,siap dgn with with blablabla

freefun0616 said...

酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店經紀,
酒店打工經紀,
制服酒店工作,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
酒店經紀,

,酒店,