Followers

Sunday, December 27, 2009

puas hati,

hari nie ummi mintak aku masak untuk makan tengah hari,ummi nak kene keluar pergi kenduri kahwin.aku mula mula macam malas nak masak,tapi bila fikir fikir balik.alaaa masak bukan susah pon.sebelum aku keluar pergi pasar beli lauk,aku suruh kak chik wani dengan ita bersihkan peti ais,dah serabut aku tengok peti ais tue,nak masak pon tak ada mood.

sampai sampai rumah benda pertama aku check peti ais,budak budak nie bukan boleh percaya.nasib baik dah bersih peti ais tue.tenang sikit hati nie hahaha.so apa lagi aku pon mula lah memasak.aku masak tom yam jer tadi.bila dah siap masak tue,aku kemas rumah pulak,mula mula aku nak sapu jer.aku suruh dak ita mop.dak ita bagi alasan dia tak reti mop urgh ngada ngada betul,so sume aku lah yang kene buat.dak uman aku suruh kemas dapur.pinggan dah berlambak dalam sinki.nasib baik semua ikut arahan :p tapi part lipat baju dengan gosok baju memang failed,mesti terbengkalai.aku pon tak faham.kenapa eyh?susah ker nak lipat baju dengan gosok baju?bagi aku kalau lipat baju aku ok jer,tapi part nak gosok baju memang aku malas sikit,entah lah macam leceh doe keje dia.

bila dah siap kemas sume,aku tengok budak budak nie makan masakan aku siap tambah berkali kali,puas hati aku :) (abg/buja tahu masakan buja masak memang sedappp kaaan!) hahaha!

8 comments:

NadNod said...

eceh.. pandai masak ;)

Muhammad Firdaus Bin Md Fauzi said...

aduhai..
prasan..

nnt blk kg msk eh?
nak rse sdp mne..
haha..

abu dzar al-husaini said...

nadnod - i mmg pandai masakkk

along firdaus - hiks kau nak apa?ckp jer!hahaha

sikulat said...

meh sini masak kat setia alam..

abu dzar al-husaini said...

busu - yelah,org belum pernah sempat singgah rumah busu :p bila lah nak sampai agaknye

abu dzar al-husaini said...
This comment has been removed by the author.
equrlz said...

seronoknye laki pndai masak..

kimarejha said...

'seronok nye laki pandai masak'..sape kah yg berkata 2??erkkkkk

masak la byk2 sket..akak nak puding caramel