Followers

Saturday, October 24, 2009

tragedi kampung pengantin,

khamis hari tue aku topek eca dengan eja pergi perkampungan pengantin yang dekat setapak berdekatan dengan centre mart tue,hari rabu dah call orang yang menguruskan tempat tue nak buat appointment nak interview dia untuk assignment catering operation.orang tue pon ok jer,dia cakap kalau sesi pagi sampai pukul 12:00 kalau sesi petang pukul 3:00 baru dia ada.

hari khamis tue pulak kitorang memang ada kelas malaysia studies dengan marketing 10-11:30,12-1:30 after habis class kitorang terus pergi perkampungan pengantin tue,sampai sana dalam pukul 2:50 ok lah tue,kitorang sampai dengan harapan terus dapat interview orang tue,sekali call orang tue dia cakap dia ada kat luar lagi,pukul 4 baru dia balik.pehhhh bapak kecewa dah lah tengah lapar masa tue,dalam wallet dah tak ada duit,bajet lari doe...tambang pergi situ pon guna duit eja...so sementara menunggu orang yang nak di interview balik kitorang pergi centre mart yang macam dah nak bankrup tue!K O S O N G jer dalam tue,tapi nasib baik ada centre mart sebab kalau tak ada centre mart tak tahu lah mana kitorang nak berteduh masa tue sebab hujan lebat wo.kitorang duduk,tidur kat stage tengah tengah centre mart tue slumber jer mentang mentang tak ada orang huhuhu.

perut masa tue memang dah ber "kruk kriuk" dah,eja pujuk "ssin sabar ssin,balik nie kita terus singgah kedai lems makan..." huhuhu lutut dah mengigil gigil masa tue tahan kan aje.tepat pukul 4 kitorang gerak pergi perkampungan pengantin tue,nasib baik masa tue hujan dah reda sikit.kitorang masuk jer tempat tue eja macam kagum,sebab boleh tahan lawa lah tempat dia,luar macam cikai cikai jer,dalam dia lawa katanya.huhuhu,tapi paling tak boleh blah group chubby pon ada sekali tengah interview orang yang jaga tempat tue...kitorang dah macam "alamak camne nie,sama dengan dyeorang,kang dyeorang cakap kita tiru dyeorang plak" aku dalam hati "pergi mam lah,bukannya sama kelas pon..." masuk masuk salam dengan encik tue,encik tue tanya nie sama kolej ker blablabla dia suruh pergi ambil gambar dulu sementara group chubby interview dia...

gambar yang kitorang ambil untuk assignment tue.sikit jer lah tunjuk;





lepas dah settle kitorang balik,tapi aku balik wangsa maju jalan kaki jer hahaha.bayangkan lapar lapar tue balik jalan kaki dari setapak - wangsa maju huhuhu tapi alhamdulillah selamat sampai OK!sampai wangsa maju terus singgah kedai lems pekene sirap ais dengan nasi bujang L E G A gila ok,huhuhu.

tengah duduk lepak lepak lepas makan tue tiba tiba si chubby text topek,macam marah sebab tempat yang kitorang pilih untuk assignment nie sama dengan dia,tapi aku tak bagi topek reply.aku yang reply message tue.aku cakap "topek tak ada kene mengene,aku yang pilih tempat tue,sebab kakak aku suggest tempat tue kat aku..." dia reply apa entah,aku pon dah lupa.

7 comments: