Followers

Sunday, August 30, 2009

dingin nya subuh itu,

pagi pagi tidur ku terganggu dengan bunyi ringtone avenged sevenfold - a little piece of heaven

"We're coming back, coming back We'll live forever, live forever Let's have wedding, have a wedding Let's start the killing, start the killing"

tengok nama orang yang memanggil rupanya ummi di talian,aku pun tekan lah button angkat tue;

ummi : dah bangun sahur ker belum
saya : belum...
ummi : bangun bangun dah pukul 5 dah nie...
saya : ok ok
ummi : ada makanan tak...
saya : tak ada...tak apa nanti buja masak

(lebih kurang macam tue kot perbualannya sorry saya mamai masa tue,kalau tertambah tambah tue sorry ummi hiks.)

eyh nie kau kenapa dah tulis macam dalam novel plak nie,entah lah tiba tiba ada mood nak menulis...hahaha

lepas tue telefon rumah plak berdering dering minta diangkat dengan ringtone "kring kring kring kring..." dalam hati kan bagus kalau telefon rumah nie boleh aku set kan lagu lagu macam love story ker fire burning ker,baru gempak...angkat angkat telefon suara buyah kedengaran...

buyah : dah bangun sahur?
saya : baru bangun nie...
buyah : ada makanan tak?
saya : tak ada,tak apa nanti buja masak...
buyah : sorry buyah tak dapat balik ada hal nie,tak sempat nak balik...
saya : ok,tak apa...
buyah : kejut dak uman...

ketuk ketuk pintu dak uman suruh bangun sahur,tak bersahut,tidur mati apa minah nie...grrr,aku pon pergi lah dapur potong bawang putih,besar sikit...nasib baik ada yang dah siap kopek kulit nya,senang...cili blend semua dah ada,panas kan kuali tunggu jap dah panas minyak masukkan bawang,tunggu keluar bau wangi bawang,masukkan ikan bilis...dah ada bau wangi wangi aku masukkan cili blend yang dah siap di blend oleh ummi kot,mudah sungguh kerja,aku cari cari telur tak ada lah plak...hmmm lantak lah bila cili dah pecah minyak aku masukkan nasi "pom pam pom pam pom pam" bunyi kuali dihentak ala ala mamak memasak kat kedai,hiks...tak ada niat pon nak bagi satu kampung parit gantung terbangun sebab anak rahimin masak nasi goreng hahaha dalam masa tak sampai 10 minit nasi goreng ala ssin tadi siap...(mula mula ingat nak masak asam pedas ker kari ayam ker,tapi sebab bahan tak ada,masa pon dah tak banyak,nasi goreng jer lah...wkwkwkwkwk *bajet jer*)

"pang pang pang pang..." bunyi pintu bilik dak uman aku ketuk,"uman bangun lah sahur,abg dah masak tue..." dak uman bangun mamai bukak pintu...aku pon pergi dapur buat air milo...dah siap tue aku gerak dak uman lagi,apasal lah susah sangat minah nie bangun kang aku bagi tinju guna kaki baru tahu..."uman bangun lah sahur..." sekali dia boleh jawab "adik tak boleh lah..." grrr dah paham lah aku maksud jawapan tue...bengang nya,kalau tahu tadi tak payah lah aku masak,siapa lah plak yang nak makan nasi goreng tue,aku plak tengah tak ada selera nak makan nasi nasi nie,kalau makan nasi rasa macam nak muntah,so sahur tadi aku minum milo ais jer...untuk tenaga esok pagi huhuhu...

sekarang aku tak boleh tidur,so aku online lah kejap...on ym ikhwan syafiq ismail dengan mohd shakirin alecxis rush leo ahmad rizai ash ketchum bin mohd shahrudin tegur,hiks suka,ada lah jugak teman aku nak merapu subuh subuh nie...hehehe btw imy shen hiks bila nak berdebat lagi nie,kecoh lah buah hati kau tue, "A" Loser.

p/s : thanks ummi buyah sebab kejut sahur walaupun tak ada kat rumah :)