Followers

Friday, September 18, 2009

syok sangat bershopping agaknya,

hari nie ummi mintak tolong bawak pergi pasar kat merlimau lepas tue pergi melaka carik baju untuk kak chik dengan wani...mula mula pergi kampung jawa jer,dapat lah jubah dengan tudung,dah pusing pusing tak jumpa baju kurung so ummi suruh aku gerak pergi sembahyang jumaat dulu,ummi pergi rest kat office buyah...aku pon gerak lah pergi rumah topek,plan lepas sembahyang nak pergi ambil seluar yang aku hantar hari tue kat kedai jahit pakcik apa entah,si topek bawak hari tue...sekali tak bukak lah pulak,tunggu punya tunggu tak bukak bukak...mungkin lepas sembahyang jumaat dia terus balik rumah membuta agaknya...ingat nak tunggu sampai dia bukak,tapi ummi dengan buyah dah call...so terpaksa lah hantar topek balik,gerak pergi office buyah...

sampai sampai office buyah,ummi nak pergi taman cempaka plak...aku ok jer,sampai sampai kat taman cempaka dah siap parking sume,aku duduk dalam kereta jer...masa aku tengah duduk dalam kereta sambil dengar fly fm tiba tiba aku nampak ada budak macam tak tentu arah taw,dia macam kesana kemari tak ada arah tuju...banyak kali jugak lah dia lalu lalu,aku macam kesian tengok,dalam hati macam cakap, "isk entah entah budak nie sesat tak." aku nak tegur tapi kang budak tue macam ingat aku nak culik dia plak...lepas kali ke berapa entah dia lalu,aku bukak tingkap panggil dia...

aku : adik kenapa?cari siapa?
budak sesat : *menangis* dia datang kat aku jer terus meleleh air mata dia keluar
aku : adik cari siapa?
budak sesat : cari mak...
aku : mak kat mana?
budak sesat : tak tahu,kereta dah tak ada...
aku : adik datang dengan siapa?
budak sesat : mak,akak,abang...
aku : tahu no telefon mak?
budak sesat : tak tahu,no kakak ingat lah...

aku pon bagi lah dia guna hp aku call kakak dia,tapi tak ada orang angkat...aku suruh dia call ayah dia,nasib baik ayah dia angkat...lepas dah call tue aku suruh dia masuk dalam kereta...tanya nama dia,darjah berapa semua...pastu aku cakap kat budak tue "lain kali kalau adik sesat jangan merayau rayau sorang sorang,bahaya,adik pergi kat tempat yang ramai orang,kedai kedai ker,adik cakap kat dyeorang adik sesat." dalam 5 minit lepas tue ummi pon sampai dah settle beli barang,aku bagi lah tahu ummi budak tue sesat...ummi tanya lah macam mana,nak tunggu ker blablabla...

lebih kurang 10 minit lepas tue bapak dia call tanya aku kat mana,dia nak datang ambil...yang best nye,bapak dia sampai sampai jer...mak dia pon sampai tengah dok carik carik mana anak dia,budak tue apa lagi,"bang bang tue mak",aku pon pergi lah hantar...mak dengan kakak dia cakap terima kasih,bapak dia pon salam aku cakap terima kasih...sebelum budak tue pergi,aku cakap lagi jangan merayau rayau macam tue lagi kalau sesat.huhuhu pengalaman betul jumpa budak sesat nie...

ambil gambar pon curik curik doe,kang budak tue tahu aku snap gambar dia,dia ingat apa kan.hahaha

aku tak boleh kalau tengok budak budak yang macam merayau rayau nie mesti macam rasa kesian,tapi aku suka buli adik adik aku?muahahaha,aku suka budak kecik tapi aku suka buli adik adik aku?macam mana tue?bukan buli kot,gurau gurau manja jer.huhuhu

12 comments:

fath Roslan said...

wahhh
seluttt la ssin
haha

Anonymous said...

sweetnyer ssin ni..

hahahahaha...

bgos2..

huhuhuhu...

:p

-ecah-

Anonymous said...

sweetnyer ssin ni..

hahahahaha...

bgos2..

huhuhuhu...

:p

-ecah-

Qalam (pena) said...

slm sin. sok ak da blek mlake weh. kalau de rezki, aku g la rmh ko, haha. ape2 pn slamat hari raye, maaf zahir je

eyqa myqa said...

u tersangat lah baek ehhh!
bagus bagus.

JemiHatake said...

ehhmm ..
awak sesat kat cheras macam mana pulak kan ?

abu dzar al-husaini said...

fath - muehehehe

ecah - hehehe u taw kan i mcm mana huahuahua

nasae - jemput lah dtg rumah

eyqa - xde lah sgt

jemi - grrr nak kene pijak eyh!!!

sikulat said...

huhu.. bahyenye la budak itu. Sib baik yg tegur & ajak masuk kete tu org yg baik.. kalau orang niat tak baik.. ish ish.. bahyenye..

papepun... Bagus anak sedara ku nih.. Bagus bbagusss!! (tak abeh lagi nak puji..)

O.. by the way.. Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir Batin.. ucap selamat pada semua yg kat kampung ye.. Insha Allah sampaila saya kat kampung raya ke-3 ke..

Judiene said...

wahhhh
amalan terpuji tuh
xsgka zaman2 skrg ade lg anak2 muda berhati mulia cni
heheheheeee
bgs! :)

freefun0616 said...

酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店經紀,
酒店打工經紀,
制服酒店工作,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
酒店經紀,

,酒店,

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

豚骨拉麵Tiger said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社