Followers

Thursday, December 24, 2009

stress!,

22 dec - 2 hari lepas aku telah dimasukkan ke hospital kuala lumpur untuk beberapa jam,cerita bermula apabila ;

malam 22 dec tue aku pergi makan kedai lems macam biasa lah memang itu aktiviti harian,tak kisah lah makan ker tak,memang kebiasaanya aku dan kawan kawan akan pergi kedai lems tue,hari tue jemi ada lepak sekali dengan kitorang,aku ambil dia dari cheras.dia ajak tengok cd masa dia kat kem hari tue.so malam tue masa tengah lepak macam macam lah cerita keluar pasal bacaan doa qunut lah doa makan lah doa tidur lah doa bangun dari tidur lah SUMPAH tak tipu dyeorang cite pasal doa doa hahahaha.

masa dyeorang tengah seronok bukak cerita aku order lah nasi bujang,sebab aku tengok jemi makan macam best jer.tapi bila makanan nya sampai aku makan sikit jer aku suruh jemi habis kan.malam tue aku macam tak ada selera.budak budak nie pulak bila dah habis cerita pasal doa doa,dyeorang bukak cerita pasal hantu plak.masa nie aku dah start rasa macam mual mual taw macam nak muntah,aku pergi lah lari jauh sikit.bila muntah tak ada apa apa keluar,air jer yang keluar.aku balik kat meja semula,minum air sikit,rasa nak muntah lagi.aku lari balik jauh jauh.eca teman,eca suruh minum air supaya senang muntah.masa nie jemi pon ada sekali,aku suruh dia pergi lepak kat meja sebab nanti dia nampak aku muntah,kang ada dia termuntah sekali kat situ.eca takpe sebab dia memang biasa dah teman teman orang muntah nie.jemi pulak tak nak blah,aku pon biar lah,jemi boleh plak tepuk tepuk belakang aku,yang aku ingat dia tepuk belakang aku 2 kali,then aku terus OFF/padam/pengsan.itu jer yang aku ingat.

budak budak nie cerita selepas aku pengsan ;
  • dyeorang try bangun kan aku tapi aku tak sedar.
  • dyeorang hantar aku pergi hospital naik taxi.
  • eja menangis,topek dengan jemi terdiam dekat luar masa doctor check aku dalam bilik tue.
  • topek cakap Medical Assistant HKL yang nama dia nassir kalau aku tak silap,macam gampang.kasar gila,dia cucuk jarum untuk masukkan air kat tangan aku sampai 5 kali.ada 1 urat tue dia cucuk sampai memancut darah aku keluar.bila darah dah memancut dia cuak,dia cover cover supaya doctor xnampak,bila doctor blah dia cuci tangan dia.then tinggalkan aku.bila aku sedar aku rasa macam melekit darah kat tangan aku.MA tue tak cuci pon darah yang memancut tadi,urgh sia* punya MA.
  • masa aku pengsan,zulaika berlari lari tengok aku,budak budak nie cakap zulaika rasa bersalah sangat,sebab dia ingat aku pengsan sebab zulaika hantar makanan aku lambat.
  • member connie yang kerja kat kedai makan sebelah cakap aku ada tekanan darah rendah :))
  • ramai jugak lah customer yang tengah makan tengok aku pengsan,budak budak cakap "pandai kau carik port nak pengsan jauh jauh kan" yelah kan,tak kan aku nak pengsan depan orang,memang tak jejak lagi lah kaki aku kat kedai makan bawah lrt tue.
  • bila aku dah sedar dari pengsan,aku dapat satu pelempang dari jemi (jemi ba bi!)
bila aku dah sedar,macam dah ok doctor bagitahu,aku dehydrate,stress sangat dengan gastrik.huhuhu,bila masa aku dapat gastrik pon aku tak sedar.haih,sekarang nie aku macam malu nak pergi kedai makan bawah lrt tue doe,malu gila kot.semalam aku nak makan pon,aku suruh budak budak nie beli bungkus jer makan kat rumah.

yang penting masa aku nak keluar tue nurse dari mahsa kot tanya aku,"yang tadi semua tue kawan kawan awak ker?"aku ye kan lah,then dyeorang cakap "untung awak ada kawan yang prihatin" cehhh sila lah bangga topek,jemi,eca,eja,connie :p sorry lah menyusahkan korang kene jaga aku :( sobsobsob

darah yang memancut tue dah kering dah bila aku sedar.bodoh punya MA.



ada 7 lubang ok kat tangan saya,hasil kerja tangan MA tue.percaya lah!

nasib baik lah aku tak kene tahan ward,budak budak nie cakap doctor nak tahan aku ward,terus aku cakap kat nurse yang nak ambil tekanan darah aku kot,aku cakap "saya tak kene tahan ward kan?alaaa saya ada quiz khamis nie..." jemi menyampuk "ala budak spm pon boleh buat kat hospital" urgh sibuk jer jemi,nurse tue senyum jer...aku tambah lagi "alaaa saya dah beli ticket nak pergi Paris,macam mana nie..." jemi menyampuk lagi "boleh delay kan!" jemi ba b!...


11 comments:

dobot said...

jge dri elok2 tauu!

tengku_fir21 said...

7
tujuh...
giler lar
tlg ckp sape name dia nanti klu aku masuk situ aku tk dia sentuh aku...
hahaa

nur said...

masyaAllah, ape dh jadi ni?
ape ape pun jaga diri yea :)

Imn said...

Lepas ni panic attack pulakk tau ! :)
hahaha , take care mann .

abu dzar al-husaini said...

dobot - thanks

tengku fir - alaaa xigt lah nama dia,nassir kot?

nur - huhuhu pengsan jer,thanks

imn - erk xnak masuk hosp lg!!!

safiamira said...

hoho
jage diri baek2

abu dzar al-husaini said...

safiamira - thanks

ai said...

padan muka!

abu dzar al-husaini said...

ai - terima kasih,semoga selamat dunia akhirat.

ai said...

touching?

ai said...

touching?