Followers

Monday, August 31, 2009

kek kukus dan tiket cuti hari raya,

tidur ku terganggu dengan bunyi ringtone avenged sevenfold - a little piece of heaven

"We're coming back, coming back We'll live forever, live forever Let's have wedding, have a wedding Let's start the killing, start the killing"


suara garau M.Shadow membingitkan telinga ku...siapa lah yang call pagi pagi buta nie...grrr tengok screen hp tak keluar nama,yang tertera kat situ cuma no 017*******,angkat angkat jer suara perempuan kedengaran.

aku : hello (sore mamai mamai)
pemanggil : hello bujal,nie awa nie...
aku : ah yeee,kenapa?
pemanggil : nak tanya kalau nak buat kek kukus nak masukkan badam tue,badam tue nak goreng tak?lepas tue nak potong macam mana eyh?

*hati aku terdetik* (huh nie dah kenapa tanya pasal kek plak nie,tak tahu ker basic pastry and bakery aku dapat failed!adoi ai...)

aku : erm nanti aku check...
pemanggil : kau nak check kat mana?
aku : erm,google.
(lebih kurang macam tue lah perbualan nya tak ada lah aku ingat 110% kan)

aku pon letak lah hp,dalam hati isk nyesal tak belajar sungguh sungguh dalam kelas basic pastry and bakery tue,bukan nya aku tak minat benda tue,cuma semester tue aku banyak sangat problem grrr,cam gampang...aku pon on lah lappy,terus google pasal "perlu ker badam tue digoreng?dan nak potong macam mana..." 5 minit lepas tue dak awa call balik blablabla aku bagitahu lah dia...lepas letak jer hp aku terfikir "mesti dyeorang semua ingat aku dah pandai masakkan...tapi kenyataan nya TIDAK SAMA SEKALI" hahaha

lepas tue ingat nak sambung tidur balik...hiks tapi sekali lagi M.Shadow melalak lalak grrr benci betul lah!

tengok screen hp nama eca's/klmu keluar,maknanya si eja lah nie call...sbb eja guna no eca...

eja : HELLO SSIN KITA CUTI RAYA BILA???
ssin : 18hb kenapa?
eja : tiket nak balik raya habis DOE,dari KL nak ker JB semua habis DOE,aku beli tiket 14hb....yelah 18hb tue kan dah nak raya...
ssin : yeke,semua habis?
eja : yeee,semua habis...ssin balik lah sekali nanti dengan aku 14hb...nanti kene amik bus dekat bukit jalil DOE...
ssin : memang lah *dalam hati* (memang lah cik adik oi kau macam tak penah balik cuti raya jer,tak tahu kan)
eja : balik dengan aku eyh 14hb...
ssin : ala tak meriah lah balik awal awal,ala senang jer nak pergi bukit jalil nanti aku ajar,lagi pon aku ada motor,nak bawak balik,mana boleh naik bus...
eja : HAH HANTAR PAPER???
ssin : aku ada motor nak bawak balik!!!
eja : tak dengar lah jap jap jap...
ssin : aku ada motor nak bawak balik,mana boleh naik bus...tak apa nanti aku ajar kau macam mana nak pergi bukit jalil
eja : ok ok
(lebih kurang macam tue lah perbualan nya tak ada lah aku ingat 110% kan)

kecoh betul minah nie...rasa nak lempang jer guna kaki hahaha,eyh betul ker tiket bus cuti hari raya banyak dah habis???sesiapa yang balik kampung naik bus tue,baik korang pergi check dan beli awal awal,takut nanti tak dapat balik kampung hiks.