Followers

Thursday, September 17, 2009

balik kampung sambil berlari lari anak,

ok nie cerita pengalaman nak balik kampung untuk hari raya tahun 2009.

aku dah beli tiket untuk balik kampung daripada minggu lepas lagi,untuk 17hb 2:30 ptg.mula mula plan nak gerak pukul 12,tapi motor aku tak settle lagi,nak tunggu mud hantar spotrim yang aku mintak dia tolong beli kan...sementara tunggu mud datang wangsa maju,aku ajak topek pergi jusco kejap sebab aku nak beli sweater,dah lama gila nak beli sweater tue,asyik bertangguh jer last last benda lain yang aku beli,tapi tadi akhirnya dapat lah aku beli sweater tue...bak kata ai "akhirnya ssin beli jugak..." ingat kan lepas dah balik tue mud sampai sekali mud sampai dalam pukul 1 lebih,agak dah lambat lah jugak kan nak gerak pergi bukit jalil tue lagi,tue lah kak ngah kau sound sound buja tak reti sabar lah apa lah,masalahnya bukan buja tak nak sabar,tapi kalau boleh buja nak settle benda tue cepat,sebab buja nak kejar tiket bus untuk 17hb tue tahuuu...tapi betul jugak lah apa yang kak ngah cakap tue aku nie memang tak reti sabar,kak ngah tue memang penyabar orang nya,maklum lah dia kan PERFECT!dia lah anak ummi dengan buyah paling TERBAIK.apa apa hal pon sorry lah kat mud kalau buja macam tak reti nak sabar kan btw thanks keh dah tolong belikan spotrim tue...

dalam pukul 1:45 kitorang,aku cadok makjah dengan topek pon kelam kabut lah gerak pergi bukit jalil naik putra dari wangsa maju pergi masjid jamek lepas tue tukar ambil star pergi bukit jalil,ingat kan sempat nak kejar bus pukul 2:30 sekali sampai dalam pukul 2:45 bus semua dah jalan doe,kesian cadok dengan makjah kene tinggal bus,aku bus dah lepas jugak,tapi dapat tukar tiket...naik bus pukul 3:00...sorry doe makjah,cadok...kalau korang gerak dulu tadi mesti korang tak tertinggal bus...huhuhu

alhamdulillah lah aku selamat sampai melaka dalam pukul 5:00 :) yay.