Followers

Saturday, March 14, 2009

dududu,

basic western 8:00-12:00 ;
lupa lah nama masakan tue nanti update,aku masak appetizer dgn soup jer.main course group lain masak,mcm mana nak terer masak kalau masak satu benda jer.

mise en place,masing masing sibuk memotong.lama jgk lah kitorg punya mise en place td,padahal benda mudah jer.saja jer lambat lambat mungkin,sbb masak benda senang.xsampai 10 minit dah siap,cuma soup lah kot ambil masa.buang masa,siap lawan dgn topek sape potong juliene lg nipis,sape menang?seri mungkin.

soup xberapa nak jadi,terlebih lemon,so agak masam.and mungkin sepatutnya letak butter,tp kitorg guna minyak sbb tue xjd,tersalah guna bahan huhu.

dressing sedap,mcm rasa shisha.



basic pastry and bakery 12:00-4:00 ;
pown lupa nama kek apa aku masak,nanti update.class pastry relax sahaja.

hasil kek yg sudah dibahagi sama adil.muak lah mkn.