Followers

Monday, February 15, 2010

semangat jer!,

Hari nie as usual aku memulakan hari apabila matahari sudah terpacak atas kepala, HAHAHA. Apa nak jadi, bangun bangun jer dari tidur keluar bilik cuci muka masuk dapur tengok atas meja ada nasi lemak yang ummi masak, slurrrp menyelerakan. Anak anak dara tengah bersiap siap nak keluar pergi shopping agaknye.

Aku masuk bilik semula dengan harapan dapat lelap kan mata semula, sebab tak ada benda nak buat kan. Tiba tiba ummi ketuk pintu bilik, "sepantas" kilat aku bukak, hehehe kalau lambat bukak kang derhaka pulak. *hahaha poyo lebih kan,padahal selalu jer lambat bukak pintu*

Ummi : Umi nak pergi melaka taw, kang kau masak lah.
K.ngah : Ayam akak dah keluar kan.
Aku : erm okayyy

Mula mula macam malas taw nak masak, sebab tengok nasi lemak macam banyak jer. So makan nasi lemak jer lah. Tiba tiba mood nak memasak datang, aku pon apa lagi tanpa melengahkan masa mengeluarkan chef knife aku *hahaha itu auta,sebab chef knife aku tinggal kat Kl*, buat lah mise en place, aku masak ayam masak 2 rasa, HAH mesti korang tak pernah rasa kan? ayam masak dua rasa nie ada rasa kicap dengan tom yam, pehhh slurrrrp! HAHAHA. aku masak 2 lauk act, lagi 1 lauk udang goreng tepung, HAHAHA! pon sedap jgk *hahaha masuk bakul angkat sendiri kan :)

Actually aku tak masak sorang, aku dibantu oleh kitchen helper aku topek HAHAHA! lepas dah siap masak aku cakap kat topek.

Ssin : Topek aku dapat idea!
Topek : Boleh buat bodoh jer... *malas nak layan aku lah tue*
Ssin : Kita kan nak bukak restoran,kene lah buta standard recipe! HAHAHA.

P/s : semangat nak bukak restoran makin membuak.

4 comments:

tengku_fir21 said...

hahaha...tapi amat rindukan udang goreng tepung

abu dzar al-husaini said...

tengku fir - pergi lah dapat kan di restoran yang berdekatan dengan anda HAHAHA!

Beruang Putih si Dyla Qistina said...

Sy suka masak kicap sgt2. Mahu juga blajar masak. cume tak sampai seru. :D teruskan berkarya koz sgt interesting to read :)

Nor Nadia Syakila binti Jamal said...

salammmmm............
hebatlah korang..
nanti boleh melabur kat restoran tuuu..
huhu...
good luck!!