Followers

Friday, February 26, 2010

abu dzar abu zar,

Hel-lo hel-lo! bhahaha, hari nie aku ada benda nak update :) hehehe.

Hari nie aku balik melaka dengan kakngah,kakngah beli kan tiket balik melaka dari pudu pukul 9:30. First time aku balik malam malam nie,selalunya petang.

Aku gerak dari wmaju ke masjid jamek dalam pukul 8,masa dekat lrt wmaju aku nak try guna touch and go yang jemi masukkan dalam i/c aku,tapi tak boleh plak,atau pun aku yang tak reti guna. BHAHAHA!

Bila touch and go tak boleh guna, terpaksa lah beli tiket macam biasa,huhuhu! nasib baik malam tak ramai orang dah,so dapat lah aku duduk,dengan bawak beg berat! memang tak ah aku nak diri sampai masjid jamek kan huhuhu.

Tengah aku duduk, tiba tiba ada sorang mamat nie tegur aku. Aku tak perasan pon dia duduk sebelah aku,dia tanya aku buat apa sekarang. Tiba tiba kan?tanya aku buat apa sekarang. Aku jawab lah aku study,dia tanya lagi,amik course apa?culinary art...blablablablabla dia cakap.

Rupanya motif dia tegur aku sebab dia nak promot bisnes kat aku,aku dah agak dah mesti dia nak promot benda ala ala MLM blablabla tue,aku terus cakap,sorry lah tak minat lah MLM MLM nie.

Dia pujuk aku jugak,dia cakap bisnes dia nie lain daripada yang lain blablablablabla,dah puas dia merapu aku tanya dia,apa nama bisnes dia buat?sekali dia cakap EMALL daaa! bhahaha,memang aku hampir tergelak ah kat situ,sebab ramai jugak lah member aku yang join emall tue.dyeorang jugak antara orang terawal lah join,yekot?

Aku pon dengan confident bahas kan lah kat dia pasal busines dia tue,terdiam dia! bhahaha,bila dia dah terdiam tue,aku tanya lah income dia berapa dah,dia cakap belum ada income,aku tanya lagi dah berapa lama join busines nie,sekali dia cakap baru join 4 hari! wkwkwkwkwk,tapi beria cakap busines nie bagus blablabla,wkwkwkwkwkwk! arif kun sangat doe.


Hah nie part yang agak INTERESTING lah.

Borak punya borak aku terlupa nak tanya nama dia,aku tanya lah "NAMA KAU APA?" sekali dia jawab "ABU ZAR" aku pon jawab "OMGGG!nama kita sama doe,nama aku pon abu dzar,tapi ejaan dzar tue ada D lah." bhahahah,sumpah macam tak sangka doe.

Best jugak lah jumpa orang yang nama sama macam kita tegur kita.

3 comments:

LOL said...

Numprung lewat bro...

http://clik-now.blogspot.com/

Anonymous said...

I just discovered the website who discuss about
many
home based business opportunity

If you want to know more here it is
home business ideas
www.home-businessreviews.com

...mIsS chOki chOki... said...

nama kamo sama macam nama kawan shaye yang da meninggal. teringat bila tgk nama kamo sama ejaan macam nama dia.. abu dzar.

al-fatihah utk arwah :(

http://misschokichoki.blogspot.com/2009/06/al-fatihah-untuk-arwah-abu-dzar.html