Followers

Saturday, August 9, 2008

sylphy,

hari nie aku pergi PC WORLD dgn menaiki kereta baru buyah nissan sylphy,menguruskan ttg laptop aku...memasukkan benda yg spttnya dimasukkan blablabla lps tue pergi pejabat buyah utk sembahyang asar,nak dijadikan cerita selesai saja aku solat asar tue...aku dgn buyah bergerak ker tempat kerja ummi utk mengambil ummi,semasa berhenti di lampu isyarat di jalan mana ntah,aku pown xtaw nama jalan tue...tgh dok dgr dgr radio blablabla tetiba aku terasa mcm kereta tue ter kedepan...tgk tgk belakang ada kereta kat belakang tue mcm dekat gila gila gila sgt dgn sylphy buyah...buyah terdiam,aku tanya dekat buyah "buyah,xkan kete tue langgar kita kowt?" buyah dgn "terkejut" kot keluar daripada kereta utk ngk sama ada berlaku kecederaan tak pada sylphy buyah...aku drpd dlm kete dpt ngk driver kete belakang mengangkat angkat tgn tanda meminta maaf,buyah tersenyum senyum maybe masih terkejut and maybe mmg buyah bkn jenis org yg cpt melenting (kalau org lain mmg dah kene sumpah seranah kowt driver kete belakang tue?)...masuk masuk kereta jer buyah meneruskan perjalanan,tp buyah berhenti kejap dekat tepi jalan lps tue suruh aku check ada cedera tak...nasib baik lah xde apa apa cedera belakang kereta tue...kalau ada cedera apa apa mmg sedih gila kowt buyah,dah larh baru sehari kereta tue...*bila jadi mcm nie aku terkenang kes buyah bawak kereta pok de pown xsampai beberapa jam pgg kereta tue,kereta tue dah kene langgar kat belakang...*